Szülők és néhány gyerek, nektek ez miért természetes?
A kérdésem leginkább szülőkre vonatkozik.
Szóval születik egy gyereked és te egy ideig eltartod, vásárolgataz neki amit kell. Majd mikor màr 16-18 év között lesz, akkor lehet azzal jönni, hogy már elmehet ő is diákmunkàzni?? Miért akkor már nem a te gyereked?
Érdekes mert én is ezt tapasztalom a szüleimnél, pedig van/volt pénzük. Nem követelőztem soha és nem is kaptam ahoz képest semmit amit kaphattam volna. Kapok zsebpénzt de már 4 éve 10.000 ft-ból veszek meg magamnak mindent a kaján kívül. Ebből kell mindent fizetnem amit veszek, amit használok, amit hordok, ahova megyek.. mert csak ezt kapom pedig nem élünk rosszul. Aztán jönnek erre majd a kommentek, hogy huzzak el diákmunkàzni, holott a szüleim autót vagy lakást kaptak 18.szülinapjukra, èn meg 120.000ből èljek meg egy évben? Kicsit igazságtalannak érzem...
Minden rendben kérdésnél szembesülök azzal, hogy milyen csodálatos gyerekeim vannak.
És igen, 16 éves kora óta a kisfiam minden nyáron ment dolgozni.
Nem természetes.
Attól függ, hogy hova születsz.
Van aki már a középsuli mellett folyamatosan vállalt diákmunkát (pl. köztük én is), az egyetemről nem is beszélve, használt tankönyvek és jegyzetek is luxus számba mennek, stb, stb, stb,
de vannak akiknek koleszt, meg albérletet, meg fizetős egyetemet fizetnek a szülők mellette jogsi, autó, és 50-100 ezer "zsebpénz" havonta.
Attól függ, hogy hova születsz, plusz, hogy a szüleid mennyire értelmesek, ergo, mennyire kényeztetnek el vagy nem.
Ezek szerint te cigányoztad le a szüleidet mert adtál le a fizetésük egy részét neked amint megkapták azt a pénzt. Újra elmondom: azzal ellentéteben amit sok fiatal hisz, a szülő nem köteles a seggét nyalni, és pénzzel tömni. Ja, hogy így nem lesz sminkkészlet? Szar ügy...
Röhej hogy a kis keresztfiam szégyellne a szüleitől pénzt kérni, pedig most lesz tizenhárom éves- de inkább elmegy házhoz dolgozni a szülei pumpolása helyett, a 19-20 évesek meg sírnak mert apuciék saját magukra is költenek abból a pénzből amit ők kerestek meg.
ahogy olvastam, nekem is az jutott eszembe, hogy ez tuti az a csaj akit lehúztunk a zsebpénzért hisztizés miatt.
Én bizony a nyarakat egy butikban töltöttem, hogy legyen gitárom, jogsim, bakancsom, fesztiváljegyem...
Persze támogatnak a mai napig is, de nem hiszem azt, hogy alanyi jogon járna, hanem rettenetesen hálás vagyok érte.
Ha hinnék istenben, akkor esténként imába foglalnám a szüleimet, hogy milyen jó dolgom van.
Szóval megértheted ha kevés követőre találsz a való világban.
En szinte mindig mindent megkaptam. Nem voltam rászorulva,de 18evessen átmentem esti majd levelezös suliba és mellette rendessen dolgoztam.
N25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!