Mennyi pénzt kéjünk a gyerektől? Itthon lakik fizetése kb:160000 Ft Az anyja mos főz takarít rá. Meg beszéltük, hogy idáig nem kell haza adnia, de cserébe 50000Ft- ot betessz a takarékba minden hónapba. Ami sajna de nem valósult meg.

De hát hova a bánatba tudta elszórni???
Én csakis drogra tudnék gondolni, de 28.hsz-ban kérdező ezt kizárta. Szórakozóhelyre sem nagyon jár. Öltözködésén sem látszik meg.
Még egy tippem van: játékgépen veri el.
Ha így van, akkor legelső tanács: meggyőzni, hogy mihamarabb szakemberhez (pszichológus, pszichiáter) kell fordulnia, mert játékfüggő. Ebben segítsétek nem is elsősorban anyagilag, hanem hogy tartsátok benne a lelket, amikor vissza akar esni.
Csodálom, hogy megy az egyezkedés a takarékon vagy a rezsibe fizetésen, de fogalmatok sincs, mire megy el a pénze.

Elkérném az ötvenet. Azt mondanám neki, hogy rezsire. De betenném a bankba. Amikor majd benő a feje lágya, és külön akar menni, kiderül számára, hogy milyen rossz, mert nincs miből.
hagynám 2 hétig őrlődni a kilátástalanságban, aztán letenném elé az elrakott pénzt, litánia nélkül. Egy életre megtanulná. és hálás is lenne.

- Ha otthon lakik a felnőtt dolgozó gyerek, akkor mindenképpen köteles elfogadni az otthon kialakított szabályokat.
- Ha a szülő azt mondja, ezt és ezt kell tennie, hogy itthon lakhasson, akkor muszáj azt végrehajtania.
- Meg kell értetni vele, hogy már felnőtt, nem gyerek, mivel saját keresete és munkája is van és a szülei nem arra valók, hogy örökké a nyakukon éljen.
- Kérni kell tőle 50.000 Ft-ot a közös költségekhez, megmutatva és kiszámítva neki a lakás teljes rezsiköltségéről a számlákat és nem takarítani rá, legalább a saját helyét takarítsa és heti 1x a közös lakás valamelyik helyiségét.
- Mindezt nyugodt légkörben meg kell vele beszélni, mert egy új fejezethez érkezett az ő élete is, most már nem gyerek, készülnie kell az önálló életre.
- Ha ezt most nem teszitek meg, akkor mindig gyerek marad, még 29 éves korában is elvárja, hogy az anyja főzzön, mosson, bevásároljon, mindent elintézzen helyette és egy szerencsétlen önbizalom nélküli élősködő válik majd belőle, akit egyetlen egy másik fiatal sem akar majd párjának elfogadni...
Sokan írtatok még, az én hozzá állásom a történethez:
Addig amig egy gyerek otthon lakik és már dolgozik igen is felelőséggel tartozik és, ha ezt nem tanulta meg eddig (szülői felelősség)akkor igenis még segíteni kell neki, avval pedig nem teljesen értek egyet, hogy semmi közünk nem lenne mire költi a pénzét ez akkor lenne igaz szerintem, ha külön költözne (lakbér rezsi ennivaló ruházkodás). neki kellene fizetni mindent ezáltal saját kárán tanulna mindent. Minden esetre arra gondoltam azért is meg felelő az 50+30 ezer forint természetesen addig amig nálunk lakik!!! mert ezt a pénz az albérletre is elmenne így, ha még hosszabb távon abba gondolkodik, hogy nálunk szeretne lakni (3-4-5 év?) ezt a pénzt igenis tegye félre. Akár olyan áron is, hogy én mondom meg mit hogyan csináljon lehet hogy már felnőt ember de akkor úgy is kell viselkedni. Megmondom őszintén én nem szeretnék várni még öt évet amig minden pénzét hónapról hónapra elherdálja én meg csak nézem hogyan tanulja meg saját maga kezelni a fizetését. Természetesen amit lead pénzt az öve, ha úgy dönt elmegy megkapja a takarék könyveket és az addig félre tett pénzét. Utána, hogy mit csinál vele ha már külön költözött az legyen az ő felelősége.

Szerintem már kicsit elkéstetek a neveléssel, de a helyetekben ultimátumot adnék neki. Attól kezdve, hogy megjön a következő fizuja, egy teljes hónapig vezeti a kiadásait és megnézitek hó végén, hogy mire megy el a pénz. Emellett a rezsi harmadát elkérném tőle, és nincs halasztás meg "jaj most épp nincs pénzem", meg kell szoknia, hogy a lakásért fizetni kell. Ti se éltek örökké, és nem tudom, tietek-e az a lakás, de ahol most hárman éltek, azt ő valószínűleg nem tudja majd egyedül fenntartani. A főbérlő meg simán kivágja, ha nem fizet.
Ezen kívül ideje, hogy némi házimunkát is végezzen, vagy éhen fog halni, ha ti majd nem lesztek?
Némi türelmi időt kapna, főleg takarítás terén, hiszen gondolom, még soha nem csinált semmit, de ezen kívül ha a fent leírtak nem valósulnak meg, én kifizetnék neki egyhavi lakhatást valahol, és kiraknám, a többit meg oldja meg maga.
Más: Szerintem meg a szülőknek joga van félretenni a gyerek pénzét a gyerek helyett, mivel onnantól, hogy elkéri tőle (teljesen jogosan, a víz meg a villany nincsenek ingyen), az ő pénze, és azt csinál vele, amit akar. Az ablakon is kiszórhatná, a gyerek még akkor se szólhat bele. Nekem sincs jogom számon kérni a főbérlőmön, hogy konkrétan az én pénzemet is a csekkekre költi, vagy azokat kifizeti a sajátjából, az enyémből meg fodrászhoz megy.

kérdező...
a drága gyermeketek rengeteg fizut kap, és annyira felelőtlen, és buta (de sezrintem a szülök is) hogy még ti vesztek neki kabátot, azaz ruházzátok, etetitek stb..
a s*eggét nem akarjátok kinyälni neki?
de most komolyan.. :D
nagyon rosszul, semmi felelősségre nem nevelitek a fiatokat!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!