Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi pénzt kéjünk a gyerektő...

Zoleee1971 kérdése:

Mennyi pénzt kéjünk a gyerektől? Itthon lakik fizetése kb:160000 Ft Az anyja mos főz takarít rá. Meg beszéltük, hogy idáig nem kell haza adnia, de cserébe 50000Ft- ot betessz a takarékba minden hónapba. Ami sajna de nem valósult meg.

Figyelt kérdés
Már egy fél éve dolgozik magára nem igen költ, így arra tudok csak gondolni hogy az egész fizetése elmegy a semmire.

2017. febr. 3. 08:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/82 anonim ***** válasza:
97%
most hiába kéred el az 50et, félreteszed. szted el akar majd vhava is költözni, ha otthon ki van nyalva a popsi????
2017. febr. 3. 12:53
 52/82 A kérdező kommentje:
Én vagyok az apa. Az anyja kicsit szigorúbb , csak nem szeretnék át esni a ló másik oldalára.
2017. febr. 3. 12:55
 53/82 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm mindenki véleményét. du tán elbeszélgetek vele azt, hogy mire jutottunk ígérem meg írom.
2017. febr. 3. 13:17
 54/82 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Az egy dolog, hogy elismered, elrontottátok a nevelését, mert valóban nem kellett volna neki mindent megadni...

Másik dolog, hogy ebből az következik, amikor majd ti már nem lesztek, ugyanúgy pár nap/hónap alatt eladogatja és eltapsolja az örökségét.

Csakhogy azok után már nem lesz kitől kérnie!!!!

Itt nem arról van szó, hogy jól neveltétek-e, vagy nem, hanem arról, hogy a nevelésetek nyomán képes lesz-e majd megállni nélkületek!!! a saját lábán!!???

És akkor fog a gyermeketek összeroppanni, akkor fog totál lepusztulni az egész élete, akkortól kezdve lesz egy felelőtlen, gyámoltalan, kihasználható ember, aki nem fogja tudni, hogyan-miként kell a pénzzel bánni!!!

Valóban CSAK ENNYIRE SZERETED A GYERMEKEDET???

2017. febr. 3. 13:52
 55/82 A kérdező kommentje:
ez renden van, de én szeretném rendbe rakni. És erre szól a kérdésem. Szerintem most még tudok neki segíteni! És ezt megtehetem e úgy, hogy helyette, de vele együtt kezeljük a pénzét? ez által meg mutatva ha egy év múlva vagy akár öt év múlva ott lesz az 50000x öt év akkor ne az legyen hogy apa mért nem rúgtál valagba mert rám hagytátok. így nem az a kérdés, hogy mit rontottam el hanem ezen a rossz irányon hogy tudok változtatni.
2017. febr. 3. 14:06
 56/82 anonim ***** válasza:
100%

Helyette így, ilyen formában nem tudsz takarékoskodni. Azt megteheted, hogy elkéred a pénzt, félre rakod, és ha úgy látod, első lakásnál segítségként odaadod, de amíg nem érzi a pénz értékét, hiába magyarázod, nem fog félretenni. Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy szigorúan el kell zárni a plusz pénzt, meg kell követelni, hogy valamennyit beleadjon, és a ház körül is segítsen.

Mondom ezt úgy, hogy engem is támogatnak a szüleim, szerencsére megtehetik, hogy amíg egyetemre járok, ne kérjenek se lakbért, se rezsit, cserébe viszont minden ruhát, könyvet, cipőt, tisztasági, és hasonló dolgot magamnak veszek, mellette be is vásárolok, ha itthonra kell valami. A pofám szakadna le, ha eltapsolnék havi 160000-et, aztán meg mennék anyához kuncsorogni az új kabátért, hiába lenne rá pénzük. Ők támogatnak azzal, hogy velük lakhatok, cserébe az a minimum, hogy ahol tudok, besegítek, és nem pumpolom őket a végtelenségig.

43-as voltam.

2017. febr. 3. 14:16
 57/82 anonim ***** válasza:
37%

Ahogyan az én szüleim tették:

- attól kezdve, ahogyan volt saját keresünk, hó elején körbe ültük az asztalt, és édesanyánk lerakta elébünk a csekkeket, lássuk saját szemünkkel, mi mindent kell kifizetni, és hogy ahhoz még mennyi kell kaja, tisztítószer, hasonlók címén.

- mi gyerekek a saját fizetésünk 20 %-át adtuk bele a közösbe, akkor oda, az asztal közepére!!!

- persze a szülők a többit a saját fizetésükből állták.

Hó végén megnéztük, maradt-e valamennyi, mert akkor azt félretettük, vagy esetleg volt valami váratlan kiadás, ami a már korábban megmaradt, és félretett kaja-rezsi pénzekből lett fizetve.

Így láttuk, hónapról-hónapra, hogyan "kell mozgatni a pénzt" egyrészt a várható kiadásokra, ill. tartalékolni az előre nem láthatóakra.

2017. febr. 3. 14:25
 58/82 anonim ***** válasza:
82%

57-es vagyok!

Persze ma már a 160 ezerből 20 %-ot = 32 ezer Ft-ot elkérni nem elegendő arra, hogy érezze gyermeked az egész dolog súlyát, a 30 % inkább reálisabb.

És persze, a maradék 70 %-ból vagy ruházkodik, vagy gépezik, vagy sörözik... amit akar.

2017. febr. 3. 14:30
 59/82 anonim ***** válasza:
81%

Pedig ez a lakástakarék nagyon jó ötlet lenne. 1 év alatt 600 ezer gyűlne össze+ amit az állam bácsi ad rá..

Ha néhány évet még otthon élne veletek,annyi idő alatt meglenne az önerője saját lakáshoz.

Ha nem érti most a dolog fontosságát,akkor bizony kérjétek el azt a havi 50-et és rakjátok be a kasszába . De én nem is titkolnám,megmondnanám neki,hogy azt a pénzt meg fogja kapni,ha el akar költözni. És nem engednék belőle,minden hónapban be kéne rakni az 50-et.Ha neki nem ment,akkor majd mi intéznénk.

Később meg fogja köszönni..

Huszonéves vagyok,látom a kortársaimon,hogy mennyire megbánták sokan,hogy felélték évekig az egész fizut,nem gondoltak a jövőre.

Pénzt egyébként nem kérnék el a lakhatásra. De ezt a lakástakarékot elvárnám,hogy fizesse.

És valószínűleg én is nyitnék neki egyet titokban(amit én fizetek)

2017. febr. 3. 14:39
 60/82 anonim ***** válasza:
95%

minek neki lakástakarék?

az ilyen az, aki sose akar majd elköltözni, mert mamahotel van.

az lenne a minimum, hogy ad a rezsibe, vesz ételt stb.

takarít, főz, mos!

2017. febr. 3. 15:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!