Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi pénzt kéjünk a gyerektő...

Zoleee1971 kérdése:

Mennyi pénzt kéjünk a gyerektől? Itthon lakik fizetése kb:160000 Ft Az anyja mos főz takarít rá. Meg beszéltük, hogy idáig nem kell haza adnia, de cserébe 50000Ft- ot betessz a takarékba minden hónapba. Ami sajna de nem valósult meg.

Figyelt kérdés
Már egy fél éve dolgozik magára nem igen költ, így arra tudok csak gondolni hogy az egész fizetése elmegy a semmire.

2017. febr. 3. 08:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/82 anonim ***** válasza:
100%

Mit tegyél?

Kérd el tőle a ráeső részt, kb. 30 000, et. A többivel ő gazdálkodik, de tegye úgy, hogy NEM kap tőletek semmit, ha megszorul, akkor sem.

Másképp nem tanulja meg beosztani a pénzt.

Egyik ismerősöm ilyen (50+), minden szarra ellövi a fizetését, és utána tőlünk kuncsorog. Adtam neki egyszer, mert ne kapcsolják ki a gázt... aha, három napra rá beállított egy ezredik cipővel, amire semmi szüksége nem volt. Soha többet egy fillért nem kap tőlünk ezek után. Ha éhezik hó végén, így járt, nem az én dolgom.

2017. febr. 3. 15:45
 62/82 anonim ***** válasza:
97%
Mellesleg jó lenne befognotok a házimunkába, mert a leendő bartnője vagy világgá szalad, vagy a fejére borítja a kaját, ha egész nap csak lustul.
2017. febr. 3. 15:46
 63/82 A kérdező kommentje:

Azt hiszem eldőlt. Kérdeztem tőle mennyit rakott félre? Nagy nehezen kinyögte ezer forint van a takarék számláján. Úgy hogy a véleményeteket is figyelembe véve 50000+ 30000 ezer lett a vége. az Ötvenhez én még teszek 10000Ft ezzel nyitunk három lakás takarékot öt évre a harminc meg talonba megy, ha nagyon szüksége lesz rá akkor se nekünk muszáj pótolni. Akkor is marad 100000 forintja amivel gazdálkodhat okosan(ruha játék szórakozás).Ha később úgy dönt külön megy megkapja az addig félre tett pénzét.

Vagy a másik választása, hogy a saját pénzéből megpróbál külön boldogulni.

2017. febr. 3. 16:01
 64/82 anonim ***** válasza:
100%

Amikor már dolgoztam, de még otthon éltem, a fizetésem felét adtam haza. Azért nem irreális, mert később, amikor önálló életet éltem, akkor is elment a jövedelmem nagy része lakhatásra, háztartásra, stb. (több is, mint a fele). Így legalább megtanultam gazdálkodni!

Az más kérdés, hogy anyám betette a lakáselőtakarék-számlámra a teljes összeget. Volt már kicsi koromtól ilyen számla, kb. 10 éves koromtól kezdve a rokonok erre utalták a karácsonyi, szülinapi, egyéb ajándékokba szánt összegeket. Amikor már nem igényeltem a játékokat, akkor a család úgy döntött, hogy inkább pénzt adnak (mellé esetleg kisebb ajándékot). Szóval volt már a számlámon amúgy is valamennyi, de a hónapról-hónapra összegyűjtött pénzt jól jött később. Örököltem ugyanis egy régi, elég lepukkant házat és ebből az összegből szépen fel lehetett újítani (külön ingatlanra nem lett volna elég, de a felújítás nagy részét kifutotta). Szóval minden szempontból jól jártam: egyrészt megtanultam, hogy a jövedelmem nem arra való, hogy elszórjam, másrészt volt egy kis induló tőkém, mikor önálló életet kezdtem.

2017. febr. 3. 16:11
 65/82 anonim ***** válasza:
100%

Félretenni neki a pénzt ugyanaz, mint mosni, takarítani rá.

Az, hogy félretegyen a saját felelősségének kéne legyen. Erről szól a felnőttlét.

Nem arról, hogy majd egybe megkapom a pénzem, anyuciék mindig kihúznak a szarból.

2017. febr. 3. 17:27
 66/82 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy ezzel semmit nem fogtok elérni. Inkább most essen pofára mint amikor felesége gyereke van aztán esetleg már ti sem éltek és hónap végén kajára sem marad pénze. Tanulópénzt neki is meg kell fizetnie, ha eddig nem sikerült takarékosságra nevelni.
2017. febr. 3. 23:47
 67/82 anonim ***** válasza:
100%
Amit elhasználtok rá rezsi stb. ami miatt otthon lakik azt kérd el, a többihez semmi közöd, az ő pénze. Innen már neked semmi beleszólásod, vagy megtanul bánni a pénzével vagy nem.
2017. febr. 3. 23:49
 68/82 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Szerintem is ezzel a módszerrel "nem a kútba sza...tál, csak a kávájára, és belepöckölted" módszer. Semmit nem fog tanulni belőle, csak a saját lelki ismeretedet nyugtattad meg ezzel, de a gyermeked ugyanolyan felelőtlen (nélkületek: gyámoltalan) marad!

2017. febr. 4. 07:46
 69/82 anonim ***** válasza:
66%

Nalunk a nagyok diakmunkaztak.

Ettol kezdve mindent maguknak vettek ruha cipo luxus dolgok a reszit mi fizettuk

Mikor elkezdtek dolgozni szobaberles arat plus rezsi reszt fizettek ill segiteni kellett nekik.

A penzt feretettuk mikor sajat alberletbe koltoztek kaptak mosogepet porszivot stb stb belole.

Mindket nagylany ugyes sporolos no lett es 22 evesen mar sajat alberletben laktak.

Itt nem szokas sajat ingatlan mindenki berel.

2017. febr. 4. 08:02
 70/82 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többi észrevételt is megpróbáltam meríteni minden hozzá szólásból ezért is döntöttem úgy hogy ha neki nem megy akkor inkább most segítek neki mint öt év múlva hallgassam mért nem voltam szígorúbb, de természetesen adva van neki,hogy az egész pénzével ő gazdálkodjon de csak külön! Hogy mért?mert ha az egész pénzével ő gazdálkodik és nálam lakik ad ugyan a rezsibe esetleg akkor mit tanul ha most fél év alatt nem csinálta, akkor menjen külön és felejen a saját sorsáért ! Természetesen ez nem azt jelenti hogy bezárodnak a kapuk elötte.
2017. febr. 4. 14:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!