Mennyi pénzt kéjünk a gyerektől? Itthon lakik fizetése
kb:160000 Ft Az anyja mos főz takarít rá. Meg
beszéltük, hogy idáig nem kell haza adnia, de cserébe
50000Ft- ot betessz a takarékba minden hónapba. Ami sajna
de nem valósult meg.
Figyelt kérdés
Már egy fél éve dolgozik magára nem igen költ, így arra tudok csak gondolni hogy az egész fizetése elmegy a semmire.
Miért ne lehetne elkerni? Hogyan gondolkoztok? Felnőtt ember. Ott lakik dolgozik.
Minimum hogy bele adjon annyit!
2017. febr. 3. 09:45
12/82 A kérdező kommentje:
Írtátok, hogy sok az ötven, de az nem a mienk lesz, ezt a pénzt meg kapná egyben, ha úgy döntene, hogy külön megy. Én meg mondom őszintén legszívesebben nem kérnék tőle. De az sem járható szerintem hogy, most minden pénzt elkölt a semmire később meg mindenben mi segítsünk.
2017. febr. 3. 09:48
13/82 anonim válasza:
De azt is irtuk hogy arra semmi jogod hogy NEKI kerj el a fizetesebol. Nem mindhatod meg higy MAGARA mire koltson. Tanacsod adj neki de hogy 50-et elkerj hogy majd visszaadd neki egyszer, ehhez semmi jogod nincsen.
2017. febr. 3. 09:49
14/82 anonim válasza:
Ha megtehetném, én 50ezret kérnék tőle, azt bankba tenném neki későbbre. Pár év múlva jól fog jönni neki az a pénz.
2017. febr. 3. 09:53
15/82 anonim válasza:
Az 50 ezer leadását és számlára rakását jóindulatúnak gondolom, de nem célravezetőnek. Már nem gyerek, ha dolgozik, neki kell tudnia beosztani a pénzét. Annak semmi értelme, ha ti spóroltok neki, később lesz ebből probléma.
Mire költi amúgy a pénzt? A "semmire" nem válasz... Vagy menjen külön, vagy pedig dolgozzon azért, hogy legyen valami vagyona, ingatlana. Ehhez a tinglitangli élethez nem adnék teret.
Ja, és az egyetlen egy járható út, hogy leültök vele, és megbeszélitek.
2017. febr. 3. 09:54
16/82 anonim válasza:
Miert gondoljak a szulok, hogy joguk van a dolgozo felnott gyerekuk penzet bankba vinni?? Vagy kerd el ha az elveid azt mondjak adjon a haztartasba, vagy ne nyulj hozza a keresetehez. Nem ertem milyen alapon kezelne egy felnott ember penzet az apuci-anyuci?
1. Ha a haztartasba kered el, tedd
2. Ha a haztartasba nem kell, ne nyulj a fizetesehez
2017. febr. 3. 09:58
17/82 anonim válasza:
Sokan nem képesek belátni, hogy egy felnőtt, önállóan dolgozó, de a szüleivel lakó gyerek nevelésének ez az utolsó, befejező állomása a szülők részéről. Annak érzékeltetése, hogy a szülei magukkal egyenrangúnak ismerik el, egyben az ő számára megerősítése annak, hogy a közös élet fenntartásához felelős, egyenrangú félként ő is hozzájárul. Egyben segít annak felmérésében, hogy a jövedelem hány részre oszlik és milyen arányban. Szerintem előbb fel kellene mérni, mennyi a havi rezsi és élelmezés költség a családban, harmadolni és ezt az összeget összevetni a tervezett 50 ezerrel. Ha a kiszámolt összeg 50 ezernél többre jön ki, akkor maradjon az 50 ezer, ha annál kevesebbre jön ki, akkor az az összeg legyen, amit elkértek. Az már más kérdés, hogy a beszedett összeget félreteszitek-e az ő számára.
2017. febr. 3. 09:59
18/82 anonim válasza:
Azt azért tegyük hozzá,hogy az "anyja mos,főz,takarít rá" rész elég gáz.Gondolom fiúról van szó,a jövendőbeli barátnője utálni fogja,hogy nem képes ellátni magát és anyuci kicsi fia lesz.
Ha lányról van szó,akkor is nagyon gáz,felnőtt ember,tanuljon meg gondoskodni magáról.
2017. febr. 3. 09:59
19/82 A kérdező kommentje:
Akkor ,ha jól értem mi ne spóroljunk neki az ő fizetéséből, de a rezsibe bele adhat. Csak, hogy érzékeltessem fél év alatt egy pár cipőt sikerült venni magának a fizetéséből. Úgy ,hogy mi etetjük a munkába a reggelit az anyja készíti.
2017. febr. 3. 10:02
20/82 anonim válasza:
Szerintem sokan kicsit félreértik a kérdezőt. Nem kenyérre kell a pénze vagy el akarja szedni tőe, szimplán aggódik, hogy nincs célja, jövőképe a gyerekének. Tesóm ugyanez, él a világba meg a mának. Borzasztó ezt nézni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!