Sok szülő miért nevel maximalistát a gyerekéből?
Én írtam, de abszolút nem ezt. Hanem: "Bizony, van nem egy egyetemista ismerősöm, akinek gondot okoz, hogy Budapesttől melyik irányba van Sopron, hogy ki jelenleg a miniszterelnök, és hogy hogy kell pénzt utalni."
Ebből hogy szedted te ki azt, hogy szerintem a diplomások ezeket nem tudják?
Mondjuk legalább most már odaírhatom, hogy tudok olyan diplomásról is, aki nem bír szöveget értelmezni.
Attól, hogy valaki színötös tanuló, még egyáltalán nem biztos hogy rendelkezik az élethez szükséges képességekkel.
Én is ilyen voltam, azt hittem enyém a világ. De a valósághoz sokkal több kell. Szociálisan egy nulla vagyok, önbizalmam, egyedi gondolataim nincsenek most hogy már kijöttem az iskolából.
Szóval hajára kenheti mindenki a maximalizmust, ha egyébként magára az életre nem készült fel.
Sokan úgy oldják meg a szülői maximalizmust, hogy teljesítik a szüleik vágyát, aztán élik a saját életüket.
Ismerősömet is gimi alatt végig hajtották, előírták, hogy hova jelentkezhet tovább tanulni. Végül a szülei kedvéért megszerezte az orvosi diplomát, de egy napot nem dolgozott orvosként, hanem elment és azzal foglalkozik, amit szeret (tavaly fejezte be az ötvös képzést, és szerintem baromi ügyes).
Mellesleg a magas elvárásokra minden ember másként reagál, van, aki összeroppan, és van, aki nem. Talán jobb is, ha hamar megszokják a fiatalok azt, hogy az életben mindig valamilyen elvárásnak kell megfelelni, és nem igazán van kivétel.
Különben, hogyan tiltják a társaitól a gyereket? Vagy nincs annyi esze, hogyha máshol nem, hát legalább az iskolában beszélgessen velük? A nap nagyobbik részét úgyis ott tölti, és ott nem tudják ellenőrizni a szülők, mit is csinált a szübetekben.
"Pont az ilyenek miatt tennék meg mindent, hogy a gyerekemnek is diplomája legyen, és ne egy proli, aki azt hiszi, ő okosabb :)"
Itt az egyetlen proli a fajtád. Gyűlölöm az ilyen lenéző, általánosító nőstényeket. Mondom ezt diplomásként. Pont az ilyenek miatt nem keresem sok mérnök társaságát. Nagyon sokan ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!