Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el, hogy 2-es...

Hogyan mondjam el, hogy 2-es lett a fizikám?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Közeleg a félév itt van a nyakamon.

Már el kezdték mondani a jegyeket, és hogy mire számíthatunk. Meglepődtem nagyon jól sikerült csupa 4-5 kivéve a fizika és a matek.

Nem mondom, hogy konzervatívak a szüleim, csak nekem akarnak jót de nem értik meg, hogy a matek és a fizika a halálom. Kis koromban nagyon-nagyon jó gondolkodásom volt, ez az évek alatt valahogy megváltozott.

Most félévkor úgy látszik 3-as leszek matematikából, és 2-es fizikából. Életemben nem voltam semmiből sem kettes. Nagyon szégyellem is magamat de nagyon nehezek az iskolai körülmények. Csupán 8.-os vagyok és a 2 év alatt(Ami idő alatt fizikát tanultam) 3 különböző tanárhoz volt szerencsém. Mindegyik máshogy tanított ki jobban ki rosszabbul. Viszont az idei az még csak gyakorló tanár. Matekra is sokszor beül tapasztalat szerzése gyanánt mert csak gyakornok, és nagyon akadékos. Mindenbe bele köt.

Ráadásul sajnos most csak 1 Fizikánk van egy héten úgy látszik idén 2es leszek ki vagyok akadva. Hogyan mondjam el?

2017. jan. 4. 16:17
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
84%

Anya apa kettes lett a fizikám tudom hogy nem örültök de megpróbálok többet tanulni mostantól, lehet hogy kéne egy magán tanár is mert nagyon nem megy.

Nekem is a halálom volt a fizika. Sajnos általánosba olyan volt a fizika tanárom hogy a dolgozatot úgy írtuk hogy felírta a táblára a megoldásokat meg mindig kérdezte hogy na milyen jegyet akartok és azt írta be amit mondtunk. Utána középsuliba sírógörcsöt kaptam sokszor mert annyira nem ment .

2017. jan. 4. 16:24
 2/25 evimeri ***** válasza:
88%
Nem mindenki matek zseni, van aki a reál tantárgyakban a jó, valaki pedig a humánban. Ezt a szüleidnek is meg kellene értenie, ha a többiből jó vagy akkor ez nem a lustaság jele. Esetleg fogadjanak magán tanárt, aki korrepetál, de akkor sem lesz fizikus belőled. Mond meg nekik bátran, hogy ez van. Ebből a két tantárgyból nem vagy többre képes. Egyébként tanár függő is, hogy ki mit ért meg. Nekem volt olyan tanárom a szakközépben, hogy ötös voltam matekból nála, amikor elment és másik tanárt kaptunk még pótvizsgáznom is kellett, mert annyira nem értettem, ahogyan ő tanított.
2017. jan. 4. 16:25
 3/25 anonim ***** válasza:
92%

Gyorsan és őszintén. Ha egész évben tudtak a jegyeidről, szerintem nem éri őket meglepetésként.

Ha tényleg az oktatással van gond, akkor nem csak neked okozott problémát, és ha egy tantárgyból mélyen szinten alul teljesít az egész osztály, az fél évkor szemet kell, hogy szúrjon másoknak is.

Nálunk gimiben hasonló eset után tanárcsere volt, és láss csodát, javultak az átlagok. De ehhez az kellett, hogy kollektíven mindenki, szülőkkel együtt, felkereste az osztályfőnököt, hogy ez így nem lesz jó.

2017. jan. 4. 16:28
 4/25 A kérdező kommentje:
Sajnos az osztályunk(főleg a szülők) nem egy összetartó csapat... De köszönöm mindenkinek még írhattok ötleteket :)
2017. jan. 4. 16:37
 5/25 anonim ***** válasza:
50%

Van egy jó hírem + egy rossz! Melyikkel kezdjem?

Jó hír: semmiből sem buktam meg

Rossz hír: a fizika csak 2-es lett!

2017. jan. 4. 16:58
 6/25 anonim ***** válasza:
50%

Megmondod hogy kettes lett ennyi. A fizika úgy sem egy annyira komoly tárgy ami annyira fontos ha csak nem ilyen ágon akarsz továbbtanulni. A matek bizonyos szinten fontos, de sok embernek nem megy, ahogyan nekem sem.

Én matekból is örültem hogy az alapokat megbírtam normálisan tanulni, meg azokat a fajta számításokat amiket az életben néha kell is alkalmazni.

Nyilván nem fognak téged agyonverni, tanulj egy picivel többet, a fél év az csak azt jelent hogy jelen pillanatban hol tartasz éppen ha év végi osztályzás lenne. Buktam már fizikából meg matekból fél évbe, év végére kijavítottam a fizikát hármasra, matekot is hármasra. Igaz többet kellett foglalkoznom vele, de akkor diákként ez volt a dolgom, keveset ültem a gép előtt és ennyi.

2017. jan. 4. 17:10
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Elárulom, hogy az általános iskolai fizika egyenlő a nullával. Ha megtanulod a szabályokat és azt a néhány képletet, gyakorolsz feladatokat, akkor könnyedén átmész. Lehetséges, hogy a többi tantárgyból a dolgozatok előtti tanulás megy, de a fizika és a matek pont az a két tantárgy, amelyre feladatokat kell csinálni. Ha most kettes vagy e két tantárgyból, akkor nagy gondban leszel később egy gyengébb gimnáziumban is, érettségin meg főleg, pedig az aztán a lehető legegyszerűbbre van butítva matematikából.

Az oktatási rendszerrel valóban gond van, az általános iskolában két évig leadott fizikaanyag egyenlő az alapműveltséggel.

2017. jan. 4. 17:11
 8/25 anonim ***** válasza:
82%

Én se mindig értettem a fizikát, de úgy ahogy van megtanultam mint mondjuk az irodalmat. Képleteket is bevágtam, dolgozatnál leírtam mindent amit tudtam és megnéztem mi az aminél csak egy dolog nincs megadva-tehát amit kitudok számolni. Bevágtam ami a könyvben volt, általában nem kérdeztek csak a füzetből tehát a tanár nem sokat számított.

Volt olyan dolgozat amire kb így válaszoltam:

-mekkora a súlya a testnek ha nincs felfüggesztve és alátámasztva?

-semekkora de ez szerintem még mindig hülyeség (ez mondjuk olyan volt amit füzetből tanultam, elolvastam a tankönyvet máris megértettem....tanárok)

xD

Egyébként ha normális szüleid vannak akkor tudni fogják hogy ez téged is zavar és szeretnéd kijavítani. Max kérsz egy magántanárt hogy felhozhasd

2017. jan. 4. 17:22
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Jó ötletnek tűnik, valaki felvetette, hogy esetleg a következő félévre egy maszek tanárt fogadni.

Igen hatásos tud lenni (az osztályzatra), ha az óra-adó tanárt kéritek fel erre. Egész biztosan meg lesz a sikerélményed.

2017. jan. 4. 17:46
 10/25 anonim ***** válasza:
44%
anya 2 es lett a fizika na ennyit akartam csá
2017. jan. 4. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!