Sok szülő miért nevel maximalistát a gyerekéből?
Te vagy aki verekszik, és kőműves akar lenni.
Napinta felteszed??? Én is ki lennék akadva, ha a fiam kőműves akarna lenni és verekedne. Kudarc a köbön.
Lehetsz fizikai munkás, sokan vannak, de tuti nem engedném a saját gyerekemnek, mert TANULJON!!!!!
És jöhet az összes lepontozó, szarok bele, a gyerekem érdeke, hogy diplomája legyen. Lány, fiú, mindegy... Ne legyenek prolik....
Velem is ezt csinálták, most 23 évesen tudom azt mondani, hogy talán, TALÁN kezd lenni 1-2 haverom. Persze nem vagyok benne biztos, mert félek az emberektől, mert ovi óta mindenki piszkált, mert különc voltam, sehova nem mehettem az osztálytársakkal, stb, így nagyon félős lettem, egyetemi vizsgáimat sorra bukom, mert hiába ütöttek anno anyámék, hogy tanuljak, hiába lettem okos, szóbeli vizsgán képtelen vagyok "eladni magam", mert félek beszélni.
Megérte, 10/10-es szülői hozzáállás.
Remélem, 40 éves koromra sikerül majd összeszednem magam.
Az megvan, hogy sok szakmunkás többszörösét keresi meg sok diplomás keresetének? :D Buta meg nem lesz önmagában attól, hogy szakmunkás. Autószerelő párom a legintelligensebb, legolvasottabb ember a töritanárom után, akit ismerek. :)
Ha valaki buta akar maradni, azt rugdoshatjátok diplomáig nyugodtan, attól még buta lesz, mint a föld.
És az megvan, hogy egy jü mérnök, egyetemi szakról többet keres fényévekre, és szerencsére, mint egy szakmunkás.
És megint, a diplomás ostoba, de a szakmunkás lángész. Hányszor voltál színházban tavaly, hány könyvet olvastál??? Extra művelt férjed valszeg horror és szex filmeket néz..
"tanuljak, hiába lettem okos, szóbeli vizsgán képtelen vagyok "eladni magam", mert félek beszélni. "
Ez viszont komoly gond, szerető szülő ezt észreveszi, és segít. Én sem a szavak embere vagyok, de ezen túl kell lépned, már főnök vagyok, és nő, nem könnyű. Nekem pszichologus segített a kisebbségi érzéseimen túllépni.
Remélem, neked is sikerül....
Nekem megy, nincs az a pasi, akit csak önmagában többre tartanék :) Jó munkát végzett a pszichológus (NEM pszichiáter :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!