Sok szülő miért nevel maximalistát a gyerekéből?
Előkaparom a naptáram, és megnézem, hány könyvet olvastam tavaly, ha szeretnéd :) (feljegyzem, mikor mit olvasok, nem tudom miért) Vagy elég annyi, hogy az átlag a heti 1 könyv? Színházba sajnos csak kétszer jutottam el tavaly, idén remélem többször fogok.
Van autószerelő ismerősöm, aki saját vállalkozással többet keres, mint édesapám, aki ügyvezető igazgató egy multi magyarországi gyárában :DDD Okosnak kell lenni.
Nézd, nem azt mondom, hogy egyetemista = idióta. Viszont az egyetem önmagában SEMMIT nem tesz hozzá a műveltséghez. Az oktatási rendszer siralmas, egyetlen dolog kell a diplomához: magolás. (Igen, a "színvonalas" szakokon is, volt szerencsém egyhez, óriási csalódás volt) Attól senki nem lesz értelmesebb. Legjobb barátnőm 4-es, 5-ös tanuló egyetemen, de kb nem tudja, melyik kontinensen van Peru. A párom meg (nem a férjem, nem tudom, honnan szeded), nem igazán néz filmeket, inkább olvas, most pl épp Edgar Allan Poe-t, lehet az ponyvának számít, nem tudom :D
"Az oktatási rendszer siralmas, egyetlen dolog kell a diplomához: magolás."
NEM. Nő vagyok és mérnök. NEM lehet mindent bemagolni, a programozást, differenciál számítást sem, és a deriválást sem. És sok mindent. Van, amit lehet, de a matekot nem!!!! AHooz ész kell, akkor is, ha neked ez fáj.
Köszi, jártam 2 évet programtervező informatikus szakra, nem kell bemutatni. Tömény magolás, az eredeti gondolatokért kivágnak, mint macskát sza.........
"de kb nem tudja, melyik kontinensen van Peru"
Ez valóban siralmas, de biztosítalak róla, átlag diplomás sokkal többet tud Peruról, mint hogy hol van a térképen.
" A kényszer-diploma konkrétan SEMMIT nem ér."
Ez igaz. Erre nem tudok mit mondani, mi okos család vagyunk, ahol nem rugdosni kellett :(
De megértem....
Ezt most mire írtad? :D Minden normális ember tudja ezeket :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!