Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sok szülő miért nevel maximali...

Sok szülő miért nevel maximalistát a gyerekéből?

Figyelt kérdés
Látom, hogy ezen a honlapon olyan sok szülő van, aki elvárja, hogy a gyereke egész nap tanuljon, esetleg diákmelózzon. Ha a gyereknek esetleg becsúszik egy 4-es, már veszekszik vele. A gyerek szomorú lehet amiatt, hogy nincsenek barátai, esetleg a szülők is tiltják a társaitól. Úgy gondolom, hogy az életben való boldoguláshoz és a kiegyensúlyozott élethez, kell a társaság és a barátok. Ha valakinek esetleg van ehhez hasonló története, illetve értelmes választ tud adni, azt nagyon megköszönném.
2017. jan. 5. 18:58
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
57%

Előkaparom a naptáram, és megnézem, hány könyvet olvastam tavaly, ha szeretnéd :) (feljegyzem, mikor mit olvasok, nem tudom miért) Vagy elég annyi, hogy az átlag a heti 1 könyv? Színházba sajnos csak kétszer jutottam el tavaly, idén remélem többször fogok.

Van autószerelő ismerősöm, aki saját vállalkozással többet keres, mint édesapám, aki ügyvezető igazgató egy multi magyarországi gyárában :DDD Okosnak kell lenni.

Nézd, nem azt mondom, hogy egyetemista = idióta. Viszont az egyetem önmagában SEMMIT nem tesz hozzá a műveltséghez. Az oktatási rendszer siralmas, egyetlen dolog kell a diplomához: magolás. (Igen, a "színvonalas" szakokon is, volt szerencsém egyhez, óriási csalódás volt) Attól senki nem lesz értelmesebb. Legjobb barátnőm 4-es, 5-ös tanuló egyetemen, de kb nem tudja, melyik kontinensen van Peru. A párom meg (nem a férjem, nem tudom, honnan szeded), nem igazán néz filmeket, inkább olvas, most pl épp Edgar Allan Poe-t, lehet az ponyvának számít, nem tudom :D

2017. jan. 6. 00:34
 22/39 anonim ***** válasza:
29%
#21, bocsi, de te magad is tudod, hogy nem átlagos szakmunkás vagy, ha igaz, amit írsz. EZ oké, és én sorry, de te is tudod, nem ez a jellemző.
2017. jan. 6. 00:38
 23/39 anonim ***** válasza:
19%

"Az oktatási rendszer siralmas, egyetlen dolog kell a diplomához: magolás."

NEM. Nő vagyok és mérnök. NEM lehet mindent bemagolni, a programozást, differenciál számítást sem, és a deriválást sem. És sok mindent. Van, amit lehet, de a matekot nem!!!! AHooz ész kell, akkor is, ha neked ez fáj.

2017. jan. 6. 00:41
 24/39 anonim ***** válasza:
88%

?? Nem vagyok szakmunkás :D

2017. jan. 6. 00:41
 25/39 anonim ***** válasza:
78%

Köszi, jártam 2 évet programtervező informatikus szakra, nem kell bemutatni. Tömény magolás, az eredeti gondolatokért kivágnak, mint macskát sza.........

2017. jan. 6. 00:43
 26/39 anonim ***** válasza:
27%

"de kb nem tudja, melyik kontinensen van Peru"

Ez valóban siralmas, de biztosítalak róla, átlag diplomás sokkal többet tud Peruról, mint hogy hol van a térképen.

2017. jan. 6. 00:47
 27/39 anonim ***** válasza:
82%
Egyébként tudom, hogy nem ez az átlag "szaki", párom amiket mesélt a sulis kalandjairól, hát nem semmi emberek járnak oda. Nem kell félteni a szakmunkásokat. Én csak hoztam egy ellenpéldát arra a nézőpontra, hogy diplomás = dúsgazdag, művelt, magasabb rendű létforma, míg szakmunkás = buta, műveletlen proli. Bizony, van nem egy egyetemista ismerősöm, akinek gondot okoz, hogy Budapesttől melyik irányba van Sopron, hogy ki jelenleg a miniszterelnök, és hogy hogy kell pénzt utalni. Közben van pár könyvmoly szakmunkás ismerősöm. Nem állítottam, hogy MINDEN diplomás buta, ahogy az ellenkezőjét se. Csak azt, hogy a diploma NEM EGYENLŐ a műveltséggel. Főleg akkor nem, ha erőltetett. "magam rugdosom a diplomáig".. Így borítékolható, hogy tojni fog az egészre, átrugdossák kettesekkel, és sötét marad, lehet akármilyen papírja. Közben lehet, hogy kiváló ács lehetne, és úgy vihetné is valamire. A kényszer-diploma konkrétan SEMMIT nem ér.
2017. jan. 6. 00:50
 28/39 anonim ***** válasza:
0%
Természetesen tudom, hol van Sopron és az összes magyar város, és meglepő, pénzt isd tudok utalni, hagyományosan, Postán, de inkább, ez igaz, netbankon teszem.
2017. jan. 6. 01:05
 29/39 anonim ***** válasza:
0%

" A kényszer-diploma konkrétan SEMMIT nem ér."

Ez igaz. Erre nem tudok mit mondani, mi okos család vagyunk, ahol nem rugdosni kellett :(

De megértem....

2017. jan. 6. 01:07
 30/39 anonim ***** válasza:

Ezt most mire írtad? :D Minden normális ember tudja ezeket :D

2017. jan. 6. 01:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!