Miért nem hagynak pihenni?
A szüleim legszívesebben kora reggel keltenének, pedig én inkább kettőig szoktam aludni, addig képtelen vagyok felkelni. Hogy érthetném meg velük, hogy nem fogok felkelni korábban???
18f
Nem hiszem, hogy elvan vele. Csak megcsinálja, mert ha ő nem, akkor minden úgymarad. Ha tényleg segíteni szeretnél neki, akkor napközben is találnál otthon munkát. mert ha egész nap a szobádban vagy, az nem azt mutatja, hogy segítesz. A két kisgyerek mellett meg biztosan élmény segítség nélkül házimunkázni, főzni, meg gondoskodni a kicsikről.
Ha meg tényleg nem tudsz egyedül felkelni, akkor valahogy hozzá kéne szoktatnod magad, mert nem leszel örökké a szüleiddel, hogy majd elindítsák a "pici" gyerküket munkába, ha majd eljutsz odáig. Ehhez pedig nem kéne felcserélni a nappalt meg az éjszakát.
"Apám szokott hívni, hogy segítsek neki, de direkt korán akarja csinálni, mert tudja, hogy én még alszom és akkor belém köthet!"
Jó, így már egyáltalán nem okés a dolog, pláne hogy még a bukás is szóba jöhet :D Az előbb akartam írni egy kommentet, hogy azért ne feszítsük keresztre meg ne ássuk el, mert későn kel, de hát ilyen hozzáállással tényleg egy lusta görény, kérdés megválaszolva, mindenki mehet a dolgára.
Nem az a baj, hogy mikor alszol, hanem az, hogy amikor ébren vagy, akkor sem segítesz semmit.
"elvan vele" !!! Hát ez kész! Ja, persze, biztosan még élvezi is, külön öröm neki a házimunkával bajlódni két gyerek mellett "ha már úgyis otthon van".
Szerintem kérdezd meg, hogy mit segíthetnél, biztos van olyan, amit délután vagy este meg tudsz csinálni. Amúgy nem is nevezném segítségnek, mert felnőtt ember vagy, 18 éves, alap lenne, hogy a saját cuccaidat kimosod, kiveszed a részt a takarításból (te is ott élsz, te is koszolod a lakást), kaját csinálsz...stb. Nem segítség, hanem kutya kötelességed!
"Apám szokott hívni, hogy segítsek neki, de direkt korán akarja csinálni, mert tudja, hogy én még alszom és akkor belém köthet!" - kissé paranoiás vagy. Az idősek általában nem véletlenül délelőtt aktívak. Délutánra elfáradnak (akkor is, ha nem csinálnak semmi különösebben kimerítőt), és akkor már NEM BÍRNAK dolgozni. Ez biológia.
"Örüljenek különben is, hogy velem semmi probléma! Egész nap nem is látnak, csak néha megyek le enni, vagy vécére." - tehát csak elláttatod és kiszolgáltatod magad, de különben segítség szempontjából is és érzelmileg is kivonod magad a családból. Elvárod, hogy adjanak, de TE nem adsz semmit.
"Másfél év múlva végzek a suliban, ha nem bukok meg" - ... még csak nem is tanulsz.
"Vagy majd akkor is anyám ébreszt. Most is ő kelt hajnal ötkor, amikor suliba kell mennem, mert magamtól nem tudok felkelni" - ébresztőóráról hallottál már? Papíron már felnőtt vagy, de még annyira sem képes, hogy felkelj reggel! Őszintén, nem érzed, hogy ez mennyire nincs rendjén?
"Örüljenek különben is, hogy velem semmi probléma!
Hát az hogy lusta rossz tanuló disznó vagy épp elég nagy probléma. Anyádék helyében minimálisra csökkenteném az ellátásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!