Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hagynak pihenni?

Miért nem hagynak pihenni?

Figyelt kérdés

A szüleim legszívesebben kora reggel keltenének, pedig én inkább kettőig szoktam aludni, addig képtelen vagyok felkelni. Hogy érthetném meg velük, hogy nem fogok felkelni korábban???

18f

2016. dec. 29. 21:39
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
94%
Azt hittem te is olyan vagy mint én hogy a 8 az még hajnal de azért 10 körül felkelek magamtól. De ez már nekem is elborult. Mégis mit csinálsz amiért eddig kell aludnod? Feküdj le korábban. Se tanulni se dolgozni nem fogsz tudni ha ezt így megszokod
2016. dec. 29. 22:50
 12/46 anonim ***** válasza:
92%
Mert baromira nem tesz jót a szervezetednek. Lehet, hogy most nincs suli, de ilyenkor sem jó hajnalig fent lenni, megzavarja a normális ritmust. Menj el időben aludni és akkor nem nehéz időben felébredni.
2016. dec. 29. 22:57
 13/46 anonim ***** válasza:
30%
Egy ideig idegesített h korán akarnak költeni.. Basszus mond el h kelsz túlóra akkor amikor akarsz és ha nemtetszik bezárólag az ajtót rám meg a csajokkal ha így nem megy akkor nemtudom.. :/
2016. dec. 29. 23:08
 14/46 anonim ***** válasza:
91%
Én most nagyon elkanászodtam, mert se egyetem, se meló nincs már és egy hete itthon vagyok, hajnali fél 4-ig is fent vagyok, de még így is felkelek dél előtt. Mi a herét tudsz te kettőig aludni? :D Pláne, hogy a leírásod alapján nálad ez a normális. Nálam ez a délig alvás ilyen évi 4-5 alkalom, nem ám hogy ez a normális :D
2016. dec. 29. 23:16
 15/46 anonim ***** válasza:
61%
Én is későn kelő vagyok, néha kettőig, háromig is alszok. Tényleg nem túl praktikus dolog (és asszem, nem is túl egészséges), de ez van. A szüleim néha cikiznek emiatt, vagy morognak, de azért hagynak aludni. Cserébe én éjjel vagyok aktív: akkor tanulok, mosogatok, takarítgatok, ilyesmi (persze nem hangosan).
2016. dec. 29. 23:18
 16/46 anonim ***** válasza:
64%
Majd amikor egyszer felnősz, és dolgoznod kell menni, és reggel 6-ra nemhogy felkelni, hanem már munkában lenni, akkor majd bánni fogod, hogy ehhez szoktattad magad, hogy délutánig alszol, hajnalig meg szórakozol. Vitatkozhatsz a szüleiddel, amíg meg nem unják és ki nem tesznek otthonról, de előbb-utóbb vége lesz a jóvilágnak. Tekintve, hogy nagykorú vagy, éppenséggel ki is vághatnak otthonról, szóval fetrengés helyett inkább segíts be a házimunkába vagy keress diákmelót. Én ilyen hozzáállással nem tűrnélek meg a házamban, hogy egész nap lustálkodsz, és még neked áll feljebb...
2016. dec. 29. 23:21
 17/46 anonim ***** válasza:
90%
utolsó vagyok: ha muszáj felkelnem, akkor persze én is korán ébredek, és érzem, hogy jobb is úgy, de pl. ilyenkor téli szünet idején azonnal belecsúszok az éjszakázásba. Nem tudom, miért, talán alkati kérdés, esetleg megszokás.
2016. dec. 29. 23:21
 18/46 anonim ***** válasza:
64%
vagyis utolsó előtti... :)
2016. dec. 29. 23:22
 19/46 anonim ***** válasza:
91%
A kérdező nem feltétlen lusta, csak más időpontokban van ébren. Valamiért a korán keléshez kötjük a szorgalmat, tisztességes életvitelt, de ez csak kulturális dolog. Sok zseni pl. éjjel dolgozott, méghozzá elég keményen.
2016. dec. 29. 23:24
 20/46 anonim ***** válasza:
68%

Utolsóval értek egyet. Már nem azért, mert zseni lennék :D, de én is így alszom-kelek, mint a kérdező. Mégis kötetlen munkaidőben dolgozom, megcsinálom az egész háztartást, és most fogok diplomázni csúszás nélkül egy nem-büfészakon. Úgyhogy így is lehet csinálni, nem feltétlenül lusta valaki azért, mert nem olyan a bioritmusa, mint a legtöbb embernek.

De azért én is kíváncsi vagyok, hogy a kérdező csinál-e valami hasznosat is az alváson kívül. :)

2016. dec. 30. 02:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!