Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hagynak pihenni?

Miért nem hagynak pihenni?

Figyelt kérdés

A szüleim legszívesebben kora reggel keltenének, pedig én inkább kettőig szoktam aludni, addig képtelen vagyok felkelni. Hogy érthetném meg velük, hogy nem fogok felkelni korábban???

18f

2016. dec. 29. 21:39
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
33%

Nem tudom hány évesek a szüleid de ez a klasszikus nyugger mentalitás. Mi felkelünk hamar, akkor nehogy már ő sokáig aludjon!!

Téli szünet van, miért ne aludhatnál sokáig? Ha iskolába jársz rendesen és felkelsz reggel akkor szünetben miért ne?

Az én szüleim is ilyenek voltak.. Gimibe jártam, mellette dolgoztam, de ha néha elmentem szórakozni akkor reggel nyolckor anyám bejött kelteni hogy "aki legény éjjel legyen legény nappal is". Semmi értelme nem volt, csak nem bírta elviselni hogy én aludnék. Pár ilyen alkalom után kapott egy erős ébresztést azzal a felszólítással hogy aki legény nappal az legyen legény éjjel is, nem érékelte természetesen, pedig tök ugyan az amit ő csinált. Utána már nem sokáig laktam otthon.

2016. dec. 30. 10:09
 32/46 anonim ***** válasza:
50%

Most vállalom a lepontozást. Ha semmi dolga nincs, akkor miért ne aludhatna 2-ig? Pl kisebb lakásban, nem kell mindennap nagytakarítást csinàlni vagy nincsen kert/àllatok vagy nem melózik aznap, tanulnivaló sincs sok, se csalàdi program, akkor miért ne aludhatna valaki néhanapjàn kettőig?

Az más ha hétköznap sem csinàl semmit, de ha szabadnapja van és semmit nem kell csinálnia?

Az màs h fura, vagy nem feltétlen egészséges, praktikus...

30nő

2016. dec. 30. 11:06
 33/46 anonim ***** válasza:
68%

utolsó, néha aludhat...de ő minden nap lusta.

Kérdező, te meg ne lepődj meg ha a szüleid meg lusták lesznek pénzt adni neked a bulira vagy ruhákra. Hiszen ilyen viselkedéssel a minimális kötelezőn kívül mást nem várhatsz el tőlük.

2016. dec. 30. 11:42
 34/46 anonim ***** válasza:
60%
Szünet van, hagy élvezze. :) Sokàig úgyse fogja màr. Engem nem zavarna, ha nem kell segítség és amúgy rendet tart maga körül...stb. De ez én vagyok. Sok embert zavar.
2016. dec. 30. 13:17
 35/46 anonim ***** válasza:
53%

"Majd amikor egyszer felnősz, és dolgoznod kell menni, és reggel 6-ra nemhogy felkelni, hanem már munkában lenni, akkor majd bánni fogod, hogy ehhez szoktattad magad, hogy délutánig alszol, hajnalig meg szórakozol. "

Tudod, az a nagy helyzet, hogy a hozzászokás és visszaszokás tart összesen 1, azaz egy napig. Rászokik a későn fekvésre, egyszer majd korán kell kelnie, baromi álmos lesz egész nap és este 8-kor már zuhan az ágyba, másnapra meg fel tud kelni korán. Ennyi.

Btw., felnőttem, dolgozom, de ilyen sokáig suli mellett sosem aludhattam mint most. Ha akarom reggel 7-re megyek, ha meg úgy vagyok, akkor délre. Kötetlen munkaidő, nem olyan ritka, sőt egyre gyakoribb.

2016. dec. 30. 15:06
 36/46 anonim ***** válasza:
100%
Ennek a napirendnek télen az a hátránya, hogy gyakorlatilag villanyfényben élsz, ami hosszú távon nem jó, testileg- lelkileg sem. A természetes fény hiánya sokszor depresszióhoz is vezethet, te pedig mindig átalszod a napos időszakokat.
2016. dec. 30. 17:57
 37/46 anonim ***** válasza:
100%

Fiatalokkal foglalkozom és jelenleg ez a legnagyobb gond. Rengeteg rendőrségi ügy van, gyerek bióritmusa felborul, könnyebben lesz ideges, fáradt napközben. Ez pedig gyakran vezet balesethez, konfliktusokhoz. A magyarázat meg.. fáradt voltam.

A másik nagy gond a koncentráció hiánya, mintha zombi lenne egész nap. Ez gyengíti a teljesítményt sportban, tanulásban.

Végül pedig, sokan küszkődnek fejfájással rengetegen pedig nem tudják helyrehozni a ritmust, nem is gondolnátok, hogy mennyi fiatal szed altatót manapság.

Szóval minden elismerésem azoknak a szülőknek, akik törödnek a gyerekkel és ezt nem engedik meg.

2016. dec. 30. 18:04
 38/46 anonim ***** válasza:
Hát nekem sem lenne kedvem még délután is lábujjhegyen járni a lakásba, mert a gyerek még alszik.
2016. dec. 30. 18:47
 39/46 A kérdező kommentje:
Végigolvastam mindent. Anyám szokott takarítani, elvan vele, úgyis itthon van a két öcsémmel. Apám szokott hívni, hogy segítsek neki, de direkt korán akarja csinálni, mert tudja, hogy én még alszom és akkor belém köthet! Örüljenek különben is, hogy velem semmi probléma! Egész nap nem is látnak, csak néha megyek le enni, vagy vécére. Másfél év múlva végzek a suliban, ha nem bukok meg és majd akkor ráérek korán felkelni. Vagy majd akkor is anyám ébreszt. Most is ő kelt hajnal ötkor, amikor suliba kell mennem, mert magamtól nem tudok felkelni, volt olyan, hogy délben ébredtem, mert azt hitte az anyám, hogy már elmentem, mert ő bent szoptatta a kisbabát.
2016. dec. 30. 21:12
 40/46 anonim ***** válasza:

"...Ha nem bukok meg."

Legalább akkor a tanulmányi eredményeid ne lennének ilyen kétesek.

2016. dec. 30. 21:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!