Titeket vertek kiskorotokban? Ha igen miért? Apukád vagy anyukád?
Verni nem vertek de kaptam már a fejemre olyat hogy bizsergett a helye, illetve csavargásért tanulás helyett(kis hülye voltam mint mindenki abban a 17-18 éves korban)
Viszont megjegyzem hogy mind okkal történt, ha nem adok rá okot akkor most nem tudnék mit írni igazából.
25F
4.-es koromig voltam kitűnő tanuló, 5.-től voltak négyeseim, és fokozatosan rontottam. Ha 3-ast hoztam haza, anyám is meg apám is sarokba szorítottak és felváltva ütöttek. Ennek eredményeként elég korán Elkezdtem lázadni. Mindig megkaptam, hogy nem fogom vinni semmire, az utcán fogok meghalni, ezért nem egyszer mondtam nekik, hogy akkor inkább öngyilkos leszek. Emiatt a kijelentés miatt persze mindig megvertek. Azóta volt egy kísérletem öngyilkosságra, de ezt csak anyám tudja. Most csak a párom tart életben.
Anyám azóta felhagyott a veréssel, de apám még mostanában is apró dolgok miatt ver meg. De csak engem, másik 2 testvéremet csak kivételes esetekben veri meg, de inkább soha.
17/L
Azt nem mondanám, hogy folyamatosan vertek, de volt, hogy elverték a fenekem, vagy párszor kaptam pofont. És nem, k.vára nem vagyok utólag sem hálás érte, rendszerint rohadtul féltem, amikor kaptam, és 30 évvel később is fel tudom idézni, milyen rossz volt, miközben arról már rég fogalmam sincs, hogy miért kaptam. Nem volt gyakori, talán egy évben egy-két alkalom, de akkor is. Egyre emlékszem tisztán, egyszer felborítottam egy szobanövényt, mert öcsémmel gyepáltuk egymást, valójában csak szórakoztunk, de kívülről biztos durvábbnak tűnt a dolog. Én voltam, aki pont eltalálta a cserepet, apámnak eldurrant az agya, leüvöltötte a fejem, én meg rávágtam, hogy amúgy is az út közepén volt az a növény, ott persze, hogy felborul. Erre kaptam egy akkora pofont, hogy berepültem a sarokba. 9 évesen. Hát ez nekem a mai napig szarul esik, ha eszembe jut, hiába, hogy több, mint 20 éve történt.
Nekem is vannak gyerekeim, a nagy már iskolás, de sose ütném meg őket így. Kézre csapás előfordult már, de azt is mindig próbáltam elkerülni, de pofozni eszembe sem jutna őket. Nem ebből tanulják meg, hogy mit szabad, és mit nem. Amúgy a nagyfiam szerint én elég szigorú vagyok, ha arról van szó, hogy valamit nem szabad, és nem is próbál kijátszani sosem, pedig hát ugye nem ütöm-vágom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!