Szülők, ti megengednétek, hogy a fiatok az egyik (nállatok szegényebb) barátjának adja a PS4 konzolját karácsonyra?
Én pont ezt tervezem. Most a sima PS4-em le fogom cserélni egy PS4 PRO-ra és arra gondoltam, hogy a meglévő PS4-et nem eladom, hanem elajándékozom az egyik barátomnak akinek nincsen pénze új konzolra. Tudom, hogy erre vágyik már nagyon régóta, de még alig jött össze neki rá pénz, viszont ha a gépet oda adom neki akkor az új FIFA részre már lenne neki és tudnánk együtt játszani, mint régen a PS3-on. 17/F
Csak a szüleim ezt nem igazán akarják, azt mondják, hogy ha nem kell adjam el.
Hogyan győzzem meg őket?
Ha a Te megdolgozott pénzedből vetted a konzolt, akkor teljesen a Te döntésed mit kezdesz vele. Ilyenkor nekünk mint szülőnek nincs sok beleszólásunk, sőt semmi. Max. megfordul bennünk, hogy azért nem hinnénk, hogy csak úgy oda kéne adni, amit mondjuk a fiunk nehéz munkával megszerzett..., de végül is, ha valóban Ő dolgozott meg érte szóval nem "anyuci, apuci" finanszírozta akkor a szülőnek meg lehet a véleménye, de számon nem kérheti.. vagyis Én, mint szülő nem.
(Megjegyezném itt, hogy szép gesztus, ha valóban a Te pénzedből lett megvásárolva a konzol, ellenkező esetben megérteném a szüleid felháborodását.)
Huh, nennyi válasz. Amúgy magamnak vettem a Sima PS4-et, a PS3 és a hozzá való játékok eladásával. Az újat a szüleim veszik.
Amúgy belementem, úgy beszéltük meg, hogy határozatlan időre adom kölcsön.
Amúgy tudom, hogy nagy ajándék, de megérdemli. Amúgy nem vagyok elkényeztetve. Az igaz, hogy évente 2 alkalommal kapok nagyobb ajándékot (karácsony, szülinap), de nem kapok meg mindentbamit kiejtek a számon, most nyáron is dolgoztam. A szüleim figyelik minden költekezésem, ha olyanra költök aminek szerintünk nincsen értelme akkor alaposan leszídnak. Amúgy azért nem akarták, hogy csak úgy odaadjam, mert tudták, hogy akarok új focicipőt is és akkor a PS4 eladásából fizethetném azt, de mondtam, hogy inkább a spórolt pénzeből veszem meg.
Hát 18 vagyok és tettem már hasonlót. De akkor a régit és az újat is saját nyári munka alatt megkeresett pénzből vettem. (Még mielőtt mondják a válaszolók, hogy nem tudom a pénz értékét, nehéz fizikai munka volt)
Szóval at tudom érezni ott is hasonló esett volt megerdemelte. Szülői szemmel meg nagyon nehezen engedném mert nagy érték és ha dolgoztál erte rengeteg munka lehet mögötte.
De végül is a tiéd és ha tényleg jó barátod megengedném.
Kedves Kérdező!
Nagyon szép gesztus tőled ez az ötlet. Úgy gondolom, ha a szüleid nem helyeslik akkor el kéne magyarázd nekik, hogy neked fontosabb az hogy örömet szerezz a barátodnak, mind hogy az árát magadra elköltsd.
Minden kalappal le előtte és a válaszolók előtt is, sokan válaszoltak és próbáltak neked segíteni! Ez szép! :)
Üdvözlettel,
A. Pszichológus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!