Szülők, ti megengednétek, hogy a fiatok az egyik (nállatok szegényebb) barátjának adja a PS4 konzolját karácsonyra?
Én pont ezt tervezem. Most a sima PS4-em le fogom cserélni egy PS4 PRO-ra és arra gondoltam, hogy a meglévő PS4-et nem eladom, hanem elajándékozom az egyik barátomnak akinek nincsen pénze új konzolra. Tudom, hogy erre vágyik már nagyon régóta, de még alig jött össze neki rá pénz, viszont ha a gépet oda adom neki akkor az új FIFA részre már lenne neki és tudnánk együtt játszani, mint régen a PS3-on. 17/F
Csak a szüleim ezt nem igazán akarják, azt mondják, hogy ha nem kell adjam el.
Hogyan győzzem meg őket?
Megengednem ha azt a konzolt a sajat penzedbol vetted volna, es az ujat is. Akkor a sajat tulajdonod lenne es azt csinalnal vele amit akarsz.
Amennyiben en vettem volna neked akkor nem engednem, mert az en penzembol ne jotekonykodj, masreszt meg ez azt mutatja hogy fingod sincs a penz ertekerol, meglehetosen el vagy kenyeztetve.
Utobbi eset 17 evesen gaz es kifejezetten szegyelnem magam hogy ennyire felrement a neveles.
Lehet nyomni a nullakat.
Ó utolsó, de bumburnyák vagy! Honnan tudod, hogy nincs fogalma a pénz értékéről? Írta a kérdező, hogy számlával számoltatják el a kiadásairól, akkor szerintem valami ötlete azért lehet...
Ahogyan én is, szerintem 5 emberből 4 inkább büszke lenne a gyerekére, mert 10-ből kb 0,5-nek jut eszébe egy ilyen gesztus.
Kérdező, azt még mindig nem tudjuk, ki venné az új gépet, ki vette a régit?
Ha a szüleid, és pont ezzel érvelnek, akkor mondhatod, hogy oké, akkor itt van, szépen össezcsomagoltad a PS4-et, adják el ők, hiszen az övék, te miért foglalkoznál vele? Aztán amikor már hetek/hónapok óta ott porosodik valahol, akkor visszatérhetsz rá, mondván, hogy lám, azóta is ott van, miért ne adhatnád a barátodnak, akinél nem porosodna?
5bol 4 ember nem vesz a gyerekenek PS4-et, ugyhogy fogalma sincs a szituaciorol.
En viszont veszek, de en dolgozom meg a penzert, es nem azert csinalom hogy egy vadidegen gyereknek/csaladnak legyen.
Itt szo sincs raszorultsagrol, egy PS4 nem letfontossagu dolog, mielott valaki ezzel jonne.
A vege az ilyen dolgoknak mindig az hogy azok akiket "megsegitenek" racuppannak a "jotevore", ujabb es ujabb dolgokat akarnak ingyen, es a vegen meg te leszel a szemet ha nem teljesited minden kivansagukat.
Az itt valaszolok 99%a valami mesevilagban el.
Akárki mit mond, ez egy szép gesztus!!
Ha saját pénzéből vette akkor egyértelmű, ha nem akkor meg ha annyi pénze van a szüleinek hogy vettek neki PS4-et és most vesznek neki egy másikat akkor nem hiszem hogy hiányozna nekik a meglévő PS 4 ára.
Kérdezőnek: Szerintem nagyon jó dolgot csinálsz ezzel, tarts ki ez mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!