Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti megengednétek,...

Szülők, ti megengednétek, hogy a fiatok az egyik (nállatok szegényebb) barátjának adja a PS4 konzolját karácsonyra?

Figyelt kérdés

Én pont ezt tervezem. Most a sima PS4-em le fogom cserélni egy PS4 PRO-ra és arra gondoltam, hogy a meglévő PS4-et nem eladom, hanem elajándékozom az egyik barátomnak akinek nincsen pénze új konzolra. Tudom, hogy erre vágyik már nagyon régóta, de még alig jött össze neki rá pénz, viszont ha a gépet oda adom neki akkor az új FIFA részre már lenne neki és tudnánk együtt játszani, mint régen a PS3-on. 17/F

Csak a szüleim ezt nem igazán akarják, azt mondják, hogy ha nem kell adjam el.

Hogyan győzzem meg őket?

2016. dec. 12. 21:17
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
18%

Megengednem ha azt a konzolt a sajat penzedbol vetted volna, es az ujat is. Akkor a sajat tulajdonod lenne es azt csinalnal vele amit akarsz.

Amennyiben en vettem volna neked akkor nem engednem, mert az en penzembol ne jotekonykodj, masreszt meg ez azt mutatja hogy fingod sincs a penz ertekerol, meglehetosen el vagy kenyeztetve.

Utobbi eset 17 evesen gaz es kifejezetten szegyelnem magam hogy ennyire felrement a neveles.

Lehet nyomni a nullakat.

2016. dec. 13. 08:06
 22/53 anonim ***** válasza:
26%
21-essel maximálisan egyetértek. Nekem is ez a véleményem, más pénzével ne játszadozz.
2016. dec. 13. 09:17
 23/53 anonim ***** válasza:
66%

Ó utolsó, de bumburnyák vagy! Honnan tudod, hogy nincs fogalma a pénz értékéről? Írta a kérdező, hogy számlával számoltatják el a kiadásairól, akkor szerintem valami ötlete azért lehet...

Ahogyan én is, szerintem 5 emberből 4 inkább büszke lenne a gyerekére, mert 10-ből kb 0,5-nek jut eszébe egy ilyen gesztus.

Kérdező, azt még mindig nem tudjuk, ki venné az új gépet, ki vette a régit?

Ha a szüleid, és pont ezzel érvelnek, akkor mondhatod, hogy oké, akkor itt van, szépen össezcsomagoltad a PS4-et, adják el ők, hiszen az övék, te miért foglalkoznál vele? Aztán amikor már hetek/hónapok óta ott porosodik valahol, akkor visszatérhetsz rá, mondván, hogy lám, azóta is ott van, miért ne adhatnád a barátodnak, akinél nem porosodna?

2016. dec. 13. 09:18
 24/53 anonim ***** válasza:
88%
nem tudom, de amit én a gyerekemnek veszek az onnantól az övé és nem az enyém... ha megengedhetem magamnak hogy régi eladása nélkül (és úgy látom itt nincs ilyen gond) vegyek egy újat, akkor nem érdekel mit csinál a régivel... csak akkor kérném arra, hogy inkább adjuk el ha annak az árával kipótolva tudnám megvenni neki az új gépet...
2016. dec. 13. 09:32
 25/53 anonim ***** válasza:
51%

5bol 4 ember nem vesz a gyerekenek PS4-et, ugyhogy fogalma sincs a szituaciorol.

En viszont veszek, de en dolgozom meg a penzert, es nem azert csinalom hogy egy vadidegen gyereknek/csaladnak legyen.

Itt szo sincs raszorultsagrol, egy PS4 nem letfontossagu dolog, mielott valaki ezzel jonne.

A vege az ilyen dolgoknak mindig az hogy azok akiket "megsegitenek" racuppannak a "jotevore", ujabb es ujabb dolgokat akarnak ingyen, es a vegen meg te leszel a szemet ha nem teljesited minden kivansagukat.

Az itt valaszolok 99%a valami mesevilagban el.

2016. dec. 13. 09:59
 26/53 anonim ***** válasza:
84%
Én köztes állásponton vagyok. Valóban megható, hogy segíteni akarod a barátod, persze ez egyben a te szórakozásodat is szolgálja, de a gesztus tényleg kedves. Ugyanakkor visszatetsző, hogy te ezért semmilyen áldozatot nem hozol. Szerintem ajánlj fel a szüleidnek cserébe valamit, ha odaadhatod a régi gépet. Pl. ablakmosás nagyinál, kerti munka, 1 hónapig intézed a nagybevásárlást (számlákkal!). Vagy lemondassz az egyik karácsonyi ajándékodról, csak, hogy kedveskedj a barátodnak. Ebben az esetben már te is részt vennél az ajándék értékének előállításában és vagy kiderülne, hogy nem is vagy annyira jószívű, hogy ezt vállald, vagy a szüleid győződnének meg róla, hogy érted a munka, ajándék, pénz értékének koncepcióját. Kíváncsi vagyok, mit választasz.
2016. dec. 13. 10:18
 27/53 anonim ***** válasza:
63%
24! Igen, az ove a ruha, a konyv stb. De egy 100ezer Ft-os ajandek sorsaba igenis van beleszolasom. Ezert nem ertem miett van itt mindenki meghatodva. Bar meg mindig nem derult ki, hogy ki vette a PS-t.
2016. dec. 13. 10:36
 28/53 anonim ***** válasza:
89%
Az a tiszte,ha szüleidtől kaptad,hogy megkérded őket. Azért ez túl nagy érték. Gyakorlatilag ha odaadod,az olyan,mintha elköltöttél volna együtt ennyi pénzt a haveroddal (mivel együtt játszotok). Ha eladnád,akkor új dolgot tudnál venni érte,mondjuk okostelót stb.. ,de így majd azt is a szüleidnek kell megvenni. Nem tudom mennyit keresnek és értem jó akarsz lenni a haveroddal, de légy jó a szüleiddel szemben is,ha ők vették..
2016. dec. 13. 11:25
 29/53 anonim válasza:
39%

Akárki mit mond, ez egy szép gesztus!!

Ha saját pénzéből vette akkor egyértelmű, ha nem akkor meg ha annyi pénze van a szüleinek hogy vettek neki PS4-et és most vesznek neki egy másikat akkor nem hiszem hogy hiányozna nekik a meglévő PS 4 ára.

Kérdezőnek: Szerintem nagyon jó dolgot csinálsz ezzel, tarts ki ez mellett.

2016. dec. 13. 11:36
 30/53 anonim ***** válasza:
78%
Azért a szülőnek a gyerek az első, szóval,ha most kérte,hogy jajj ps4 pro,de örülnék neki.. hát.. lehet a szülők megveszik,de azért egy 17 éves gyerek nem biztos,hogy látja,hogy a szülők miről mondanak le ezért..
2016. dec. 13. 11:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!