Szülők, ti megengednétek, hogy a fiatok az egyik (nállatok szegényebb) barátjának adja a PS4 konzolját karácsonyra?
Én pont ezt tervezem. Most a sima PS4-em le fogom cserélni egy PS4 PRO-ra és arra gondoltam, hogy a meglévő PS4-et nem eladom, hanem elajándékozom az egyik barátomnak akinek nincsen pénze új konzolra. Tudom, hogy erre vágyik már nagyon régóta, de még alig jött össze neki rá pénz, viszont ha a gépet oda adom neki akkor az új FIFA részre már lenne neki és tudnánk együtt játszani, mint régen a PS3-on. 17/F
Csak a szüleim ezt nem igazán akarják, azt mondják, hogy ha nem kell adjam el.
Hogyan győzzem meg őket?
Ha a fiam gyüjtötte volna rá össze a pénzt és abból vette volna, akkor oda adhatod, bár annak sem örülnék. Mert az a pénz is tőlünk van és itt nem egy pár ezer forintos tételről van szó.
Ha viszont én vettem volna neki, akkor tuti agyonütöm, ha oda adja. Attól hogy kap újat, drágábbat, nem biztos, hogy van annyi lóvé, hogy azt csak úgy oda ajándékozza.
Vagy dolgozd le az árát, amennyiért el lehet adni. És akkor oda adhatod. Gondolom a szüleid nem azért dolgoznak, hogy másnak legyen. Gondold át egy kicsit a szüleid fejével is.
- Anya nézd mennyi pénzem van!
- Na látom, beláttad, s nem ajándékoztad el a PS4-ed.
- Így van, odaadtam neki, de nem ajándékba. Pénze nincs így mosogatni fog nálunk, amíg le nem törleszti. A mosogatógép viszont így már felesleges, tehát eladtam azt.
Mindenképpen nehéz kérdés,mert mind a két felet meglehet érteni. Szép gesztus,de ettől függetlenül nem egy 10.000 forintos játékról van szó.
Arról lehetne szó,hogy a fiú a zsebpénzéből törleszt pár hónapon keresztül? Így fizetne is érte és oda is adhatnád olcsóbban,mondjuk egy évig havi 3-5ezresével (bár fogalmam sincs,hogy ez mennyibe kerül használtan).
Vagy esetleg nincs olyan valamilye amire eltudnátok cserélni? Így nem is kerülne pénzbe,de lenne is egy valamennyire fair csere.
Bár a gesztus szép, azért nem lehet elmenni a dolog mellett csak úgy. Ez a játékkonzol hogy került hozzád, ki vette? Ha a szüleid, akkor magától értetődik, hogy beleszólnak a sorsába. Ha zsebpénzből vetted, akkor is.
Ha saját keresetedből vetted,- amit a korod alapján nem tartok valószínűnek- akkor természetesen azt teszel vele, amit akarsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!