Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engednetek a gyereketeknek,...

Engednetek a gyereketeknek, hogy oroszul tanuljon?

Figyelt kérdés
Neken sajnos nem engedik a szuleim, pedig nagyin szeretnem. Bennuk van a tuske a rendszervaltasi idok miatt. En viszont hasznos nyelvnek tartom. Angolul beszelek meg amugy, de inmagaban keveslem.
2016. dec. 12. 11:13
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
5%
Lehet röhögni, aztán majd akkor is röhögjetek, mikor a gyermeketek orosz nyelvű telefonbeszélgetéséből csak egy szót értetek meg, azt hogy Kalasnyikov.
2016. dec. 12. 12:11
 22/37 anonim ***** válasza:
92%
21 gyógyulásnak felírom -tabletta helyett- olvasd el Tolsztoj Háború és béke c. művét.
2016. dec. 12. 12:14
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Én kimondottan támogatnám!

A rendszerváltás után sem lett kevésbé fontos stratégiai partner Oroszország, nem beszélik a nyelvet kevesebben, stb.

Viszont csak kevesen tanulják idegen nyelvként! És sok területen kimondottan előnyös (pl. vendéglátás, idegenforgalom, külkereskedelem, stb.)

Egyébként szerintem nem kell a beleegyezésük, akár netről is tudsz letölteni nyelvkönyveket, hanganyagot, el tudod kezdeni egyedül is, tanár nélkül. Azt mondjuk elmondom az elején, hogy betonkemény a nyelvtana, úgyhogy kösd fel a nadrágot!

Aztán ha később önálló leszel, olyan magas szintre fejleszted, ahogy akarod. :)

2016. dec. 12. 12:16
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
Enyémet is érdekli.Én engedném.Az orosz nyelvtudás eléggé kelendő! Mármint viszonylag ritkának számít úgy tudom, jól megfizetik.Nem nehéz nyelv.Én még általánosban tanultam a betűkre máig emlékszem.
2016. dec. 12. 12:23
 25/37 anonim ***** válasza:
86%

A szüleid érvelése ugyanolyan marhaság, mintha mondjuk egy zsidó gyereknek (itt, Magyarországon) nem engednék, hogy németül tanuljon. Merthogy a németek mennyi zsidót kiirtottak!

De ha kellően sokat kotorászunk a történelemben, minden népnek találunk negatív dolgokat a múltjában.

Szóval, igen, engedném és nagy bajnak tartom, hogy a szüleid így gondolkodnak.

2016. dec. 12. 12:25
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Itt van pár link, ezek ingyenesek:

[link]

[link]

[link]

2016. dec. 12. 12:53
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Megértem,hogy rossz emlékek vannak bennük,de már más idők vannak.Semmi károd nem lesz belőle,ha megtanulsz 1 új nyelvet.
2016. dec. 12. 13:24
 28/37 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitseget! Remelem eljutok valameddig tanar nelkul, meg ugyis, hogy a 21-es lebuktatott a vilaguralmi tervemben.
2016. dec. 12. 13:27
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen, sőt!
2016. dec. 12. 13:31
 30/37 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Én engedném, de nem csak az oroszt, hanem bármilyen nyelvet, ami a gyereknek tetszik, külön örülnék neki, ha a gyerek magától akarna nyelvet tanulni.

Az öcsémmel 13 év korkülönbség van közöttünk, ő most 11 éves, így eléggé belelátok a nevelésébe. Alsóban németet tanult, alig várta, hogy felsőtől angolt is tanulhasson a német mellett, míg németből mindig is 3-as volt, angolból hibátlan dolgozatokat visz haza.

Szerintem a mai világban minden nyelv nagyon hasznos tud lenni.

2016. dec. 12. 13:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!