Engednetek a gyereketeknek, hogy oroszul tanuljon?
Én kimondottan támogatnám!
A rendszerváltás után sem lett kevésbé fontos stratégiai partner Oroszország, nem beszélik a nyelvet kevesebben, stb.
Viszont csak kevesen tanulják idegen nyelvként! És sok területen kimondottan előnyös (pl. vendéglátás, idegenforgalom, külkereskedelem, stb.)
Egyébként szerintem nem kell a beleegyezésük, akár netről is tudsz letölteni nyelvkönyveket, hanganyagot, el tudod kezdeni egyedül is, tanár nélkül. Azt mondjuk elmondom az elején, hogy betonkemény a nyelvtana, úgyhogy kösd fel a nadrágot!
Aztán ha később önálló leszel, olyan magas szintre fejleszted, ahogy akarod. :)
A szüleid érvelése ugyanolyan marhaság, mintha mondjuk egy zsidó gyereknek (itt, Magyarországon) nem engednék, hogy németül tanuljon. Merthogy a németek mennyi zsidót kiirtottak!
De ha kellően sokat kotorászunk a történelemben, minden népnek találunk negatív dolgokat a múltjában.
Szóval, igen, engedném és nagy bajnak tartom, hogy a szüleid így gondolkodnak.
Szia!
Én engedném, de nem csak az oroszt, hanem bármilyen nyelvet, ami a gyereknek tetszik, külön örülnék neki, ha a gyerek magától akarna nyelvet tanulni.
Az öcsémmel 13 év korkülönbség van közöttünk, ő most 11 éves, így eléggé belelátok a nevelésébe. Alsóban németet tanult, alig várta, hogy felsőtől angolt is tanulhasson a német mellett, míg németből mindig is 3-as volt, angolból hibátlan dolgozatokat visz haza.
Szerintem a mai világban minden nyelv nagyon hasznos tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!