Szülők, ti mikortól engednétek meg a gyereketeknek, hogy alkohlt igyon, vagy néha elmennyjen egy buliba?
Azután, hogy nem vét alapvető helyesírási hibát. :)
elmennyjen...
16 évesen már elengedném néha-néha esténként.de nem buliba,oda úgysem engednék be. hanem beülős helyekre a barátaival elmehetne.
buliba 17-18 éves korától mehetne. de mondom,a legtöbb helyeken alapból 18 alatt be se lehet menni.
az ivás más tészta.mivel nem vagyok ott felügyelni,ezért kár bármit is megtiltani. inkább arra törekednék,hogy megértse,hogy nem jó átlépni a határainkat. igenis kínos ha valaki legyen az fiú/lány a világáról nem tud. ráadásul veszélyes is.
mindenképpen a mértékre tanítanám és arra,hogy ne vagánykodjon a rövidekkel. 1-1 narancsvodka vagy koktél belefér 16-17 évesen is. de nem a tömények húzóra.
kb. 14-15 évesen megengedném, hogy megkóstolja az alkoholt, otthon
Bulizni kb. 16-17 évesen engedném. Persze attól is függ, hogy milyen lenne. Úgy vettem észre, hogy a mai gyerekek kevésbé önállóak, kevésbé vannak tisztában azzal, hogy mikre kell odafigyelni a saját biztonságuk, épségük érdekében. Illetve "menőzés" címén veszélyes dolgokat csinálnak.
Szóval, ha olyan lenne, mint én voltam, akkor elengedném. De inkább annak örülnék, ha ilyen fiatalon még inkább házibulikban szórakozna a barátaival, nem szórakozó helyeken sok idegennel körülvéve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!