Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyes szülőknek miért olyan...

Egyes szülőknek miért olyan nehéz elfogadni, ha úgymond a megszokottnál más stílusa van a gyereküknek?

Figyelt kérdés

Mondanám először is az én példámat. Egészen 2015 augusztusa óta hosszú hajam van (a hátam közepéig érő és igen, fiúlétemre), mindez a rockerségemre vezethető vissza. Egész végig kiskoromban "csak" vállig érő hajam volt és már az is szemet szúrt nekik. De egyébként nem néz ki igénytelenül még mielőtt valaki erre gondolna.

A baráti köröm többnyire mind ilyen emberekből áll és bár nem mindegyiküknél (éppen ezért van a kérdésemben az a bizonyos "egyes" szócska), de ők is mondták, hogy az családjukban nagyon sok összeszólalkozás volt emiatt.

Nekem is speciel szüleim azt mondták, hogy nem férfias egyáltalán, de hogy őszinte legyek, már feladtam azt, hogy bizonygassam őket erről a dologról. Dirket emiatt leültem velük beszélni, hogy mégis mi ez a stílus stb, de kész, leragadtak ott, hogy ezt már akkor sem fogják elfogadni.

Én értem, hogy nekik is megvan a véleményük, természetesen meghallgatom, de az már nem pálya, ha próbálnak mindenféle módon megváltoztatni és beszólogatnak miatta.

(18 éves fiú vagyok ha számít)

2016. nov. 18. 16:12
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

Úgy látom félreértettél. Engem az is zavart, hogy mindenféle egyéniség nélküli embernek hívtál, hogy próbálok különleges lenni. De az utána lévő 2 válaszoló szóról szóra elmondta amit én is szerettem volna és miután kijelentetted, hogy ez hiszti, ezért próbáltalam megértetni veled, hogy nagyon mem az. Tudod milyen ha hisztizem? Nem, erről ennyit. Sajnálom, hogy neked ez annak számít.

Másrészről elfogadom mások véleményét, éppen ezért tettem fel a kérdést. A szüleimnek is megvan a véleményük és nekem nem is azzal van bajom, hanem azzal, hogy minden nap szóbahozzák, hogy mennyire szánalmasan nézek ki. Nem azt várom, hogy fogadják el ha nem így gondolják, csak jó lenne, ha tiszteletben tartanák, hogy nekem most ilyen időszakom van.

Nem bírok nyugton maradni? Bocs ha megvédem magam, ha valaki oktalanul cs*sztet és olyan dolgokat állít amitől fogalma sincs :D Talán belelátsz a fejembe? Te jobban tudod, hogy én hogy érzek? Na ugye. Nincs kedvem veszekedni ilyen emberekkel. Köszöntem

2016. nov. 19. 14:22
 32/36 anonim ***** válasza:
49%

"Minden18 eves azt hiszi, hogy meg valtja a vilagot, es igaza van, es majd o lesz az,.aki. "

Ezt úgy hívják, hogy szalmabáb érv. A kérdező, de más sem utalt egyszer sem a világ megváltásra. Csak te jössz folyamatosan a helyesírásilag nulla, fogalmatan, összefüggéstelen, rosszul megszerkesztett hozzászólásaiddal, amiknek se füle se farka. A legszörnyűbb az egészben, hogy közben a kérdező korára teszel megjegyzéseket :D Na idefigyelj aranyapám, a hozzászólásaid tartalmából ítélve:

- 14 éves vagy. Remélem ez az igaz, mert ha nem, akkor jön a másik verzió:

- Olyan menthetetlenül hülye primitív suttyó vagy, amilyenből keveset hordott a hátán ez a szegény bolygó.

2016. nov. 19. 14:44
 33/36 anonim ***** válasza:
31%
Jol van. Felolem ugyan egyeterthetunk abban, hogy nem ertunk egyet. Oszinten, azert jarok vissza, mert elvezem, hogy ugrik ra. Akkor suttyo vagyok, na bumm neki. Nem bizonygatom en, hogy hiszti, hanem kijelentem, hogy szerintem az. Es nem erdekel, hogy ki szerint nem, mert nem fogok valtoztatni a velemenyemen. Ti sem fogtok a tieteken, nem is celom elerni, nem erdekel. Szerintem, leirtam, amit akartam, reagaltam a kerdezo reakciojara, annyiszor teszem, ahanyszor kedvem tartja. A e
2016. nov. 19. 15:24
 34/36 A kérdező kommentje:

Tudod hogy mi a különbség közöttünk? Én nem sértegettelek. Sajnálom hogy beléd nem szorult egy akár nagyon minimális intelligencia.

És persze hogy ugrom :D Nem hagyom hogy egy ilyen primitív, unintelligens "ember" becsméreljen ismeretlenül. Az pedig csak a te csökött agyad kreálmánya, hogy ez hisztizés. Vicces hogy így próbálod bizonygatni. Eléggé szűklátókörű, szűklátókörű gondolkodasod van. De te biztos jobban tudod hogy mit miért írtam, bocs :D

2016. nov. 19. 17:15
 35/36 anonim ***** válasza:
Na, akinek volt kedve meg ideje végigolvasni amit írt, le tudná fordítani? Én másfél mondat után feladtam.
2016. nov. 19. 20:48
 36/36 anonim ***** válasza:
Nem te vagy Radics Peti? xD
2017. jan. 2. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!