Apu megtiltotta, hogy elolvassak egy könyvet és el is vette. Mások is megtíltanák a gyereküknek?
Van egy könyv, aminek "Helga naplója" a címe. Az egyik tanárom mesélt róla és nagyon megtetszett, ezért meg vettem. Egy 15 éves zsidó lányról szól, aki a koncentrációs táborban naplót írt.Mindig is érdekeltek a Hitlerrel kapcsolatos dolog, de mikor apuéknak megmutattam lekiabált, hogy miért kell nekem ilyesmit olvasgatnom, inkább a matekra hangolódjak rá.Utána el is vette a könyvet /3 hétig gyújtöttem rá a pénzt :( / és megtiltta, hogy 'ilyen' könyveket hozzak a házhoz.
Nem értem mi baja van, hisz a suliban is tanítják és ettől biztos nem fogok kedvet kapni, ahhoz hogy diktátor legyek vagy ilyesmi..még rossz hatással se hiszem, hogy lenne rám, hisz egy zsidó lány szemszögéből van írva az egész.
Egyébként se szeretik, ha olvasok. Mindig mondják, hogy inkább takarítsak, vagy tanuljak, mert semmi hasznom ezekben a könyvekben.
15/L
Wágási azt hittem, hogy több eszed van!
Kérdező. Jól teszed, hogy olvasol, legalább okosabb és szélesebb látókörű leszel a szüleidnél!
(Amúgy ez egy jó könyv.)
Más szülő inkább örülne, ha olvas a gyerek, és főleg nem csak Harry Pottert.
A szüleid jót akarnak neked, csak nem jól.
Lehet, hogy azt gondolta fiatal vagy még ehhez a témához vagy baja van a németekkel vagy a fogvatartottakkal.
Jól teszed, hogy olvasol ;)
A Harry Potter az egyik kedvencem. :3
De sajnos azt nem tudom, hogy ebben a könyvben miről ír Helga, mert csak az Előszóig jutottam.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!