Apu megtiltotta, hogy elolvassak egy könyvet és el is vette. Mások is megtíltanák a gyereküknek?
Van egy könyv, aminek "Helga naplója" a címe. Az egyik tanárom mesélt róla és nagyon megtetszett, ezért meg vettem. Egy 15 éves zsidó lányról szól, aki a koncentrációs táborban naplót írt.Mindig is érdekeltek a Hitlerrel kapcsolatos dolog, de mikor apuéknak megmutattam lekiabált, hogy miért kell nekem ilyesmit olvasgatnom, inkább a matekra hangolódjak rá.Utána el is vette a könyvet /3 hétig gyújtöttem rá a pénzt :( / és megtiltta, hogy 'ilyen' könyveket hozzak a házhoz.
Nem értem mi baja van, hisz a suliban is tanítják és ettől biztos nem fogok kedvet kapni, ahhoz hogy diktátor legyek vagy ilyesmi..még rossz hatással se hiszem, hogy lenne rám, hisz egy zsidó lány szemszögéből van írva az egész.
Egyébként se szeretik, ha olvasok. Mindig mondják, hogy inkább takarítsak, vagy tanuljak, mert semmi hasznom ezekben a könyvekben.
15/L
"Egyébként se szeretik, ha olvasok. Mindig mondják, hogy inkább takarítsak, vagy tanuljak, mert semmi hasznom ezekben a könyvekben."
Ubaze... Mennyire hálás vagyok a sorsnak, hogy anyám évtizedekig gyűjtögette nekem a világirodalom nagyjait, és nyakra-főre hurcolta haza a könyveket. Kicsi lány, soha, de soha ne mondj le az olvasásról!! Csak több leszel tőle, ne higgy a szüleidnek!
Egy lány visszaemlékezése a könyv, a koncentrációs táborról - és elképzelhetőnek tartom, hogy néhány szülő azt gondolja: nehéz olvasmány, nem gyereknek való.
Szerintem viszont a kérdező egy érdeklődő tinédzser, akit nem kellene semmibe venni és elvenni a kedvét az olvasástól, nagyon is hasznára válhat ez a könyv és másikak is....
Kedves 15/L, olvass, amennyit csak tudsz. Megnéztem, sajnos ez a könyv nincs fent a neten PDF-ben vagy elektronikus könyvtárban - vagy én nem találtam meg, de szerintem az igyekezeted nagyon tiszteletre méltó, ne változz meg! Ezt a könyvet meg olvasd el, amint lehetőséged lesz rá. :)
Ne biztos, hogy egy 15 éves lány lelkivilágának való a könyv.
Nem értem én az oktatási rendszert, nektek ifjúsági regényeket kéne olvasnotok, és azok iránt kéne érdeklődnötök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!