Egyes szülőknek miért olyan nehéz elfogadni, ha úgymond a megszokottnál más stílusa van a gyereküknek?
Mondanám először is az én példámat. Egészen 2015 augusztusa óta hosszú hajam van (a hátam közepéig érő és igen, fiúlétemre), mindez a rockerségemre vezethető vissza. Egész végig kiskoromban "csak" vállig érő hajam volt és már az is szemet szúrt nekik. De egyébként nem néz ki igénytelenül még mielőtt valaki erre gondolna.
A baráti köröm többnyire mind ilyen emberekből áll és bár nem mindegyiküknél (éppen ezért van a kérdésemben az a bizonyos "egyes" szócska), de ők is mondták, hogy az családjukban nagyon sok összeszólalkozás volt emiatt.
Nekem is speciel szüleim azt mondták, hogy nem férfias egyáltalán, de hogy őszinte legyek, már feladtam azt, hogy bizonygassam őket erről a dologról. Dirket emiatt leültem velük beszélni, hogy mégis mi ez a stílus stb, de kész, leragadtak ott, hogy ezt már akkor sem fogják elfogadni.
Én értem, hogy nekik is megvan a véleményük, természetesen meghallgatom, de az már nem pálya, ha próbálnak mindenféle módon megváltoztatni és beszólogatnak miatta.
(18 éves fiú vagyok ha számít)
Részvétem. A páromnak tini kora óta olyan hosszú a haja, amennyire csak megnő, sosem nyírja, most 38 éves :D Rendes anyja van, soha egy szót sem szólt, akkor sem, amikor hidrogénezte, pirosra festette vagy haspólót vett fel, partykra sminkelt, festette extra hosszú körmeit és fokozhatnám. Az ő dolga, nem? Amúgy jól áll neki a hosszú haj, de az is igaz, hogy szerintem rengeteg férfinak az áll jól igazán, pl. a Harry Potter filmekben is nagyon szeretem a hosszú hajakat :D
Sok helyen vagy korban igenis normális és férfias volt a hosszú haj. Te egyszerűen nem vagy kompatibilis ennek a kornak s kultúrának a férfi hajhosszúságról alkotott tipikus véleményéről, nagy kaland.
Szomorú, hogy ekkora intolerancia van a világban.
Nem tudsz mit tenni, az a helyzet. Csinálod, amit akarsz és megpróbálod figyelmen kívül hagyni a beszólásokat...
A magam részéről mindig untam a "normálist" - amiből 12 egy tucat -, úgyhogy nekem semmi problémám nincs ezzel. A saját fiam derékig érő rasztahajával sincs, eszméletlen jól áll neki.:-) Az öcsém térdig érő bőrkabátban, feketére festett körmökkel, Jumurdzsák-frizurával tolta egy időben, haláli volt, amikor elvitte az óvodás gyereket szenteste délutánján a moziba mesefilmet nézni, hogy addig feldíszíthessük a karácsonyfát. Amúgy mérnökember, ahogy most már a fiam is.
Engedd el, amit mondanak, és érezd jól magad a bőrödben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!