Egyes szülőknek miért olyan nehéz elfogadni, ha úgymond a megszokottnál más stílusa van a gyereküknek?
Mondanám először is az én példámat. Egészen 2015 augusztusa óta hosszú hajam van (a hátam közepéig érő és igen, fiúlétemre), mindez a rockerségemre vezethető vissza. Egész végig kiskoromban "csak" vállig érő hajam volt és már az is szemet szúrt nekik. De egyébként nem néz ki igénytelenül még mielőtt valaki erre gondolna.
A baráti köröm többnyire mind ilyen emberekből áll és bár nem mindegyiküknél (éppen ezért van a kérdésemben az a bizonyos "egyes" szócska), de ők is mondták, hogy az családjukban nagyon sok összeszólalkozás volt emiatt.
Nekem is speciel szüleim azt mondták, hogy nem férfias egyáltalán, de hogy őszinte legyek, már feladtam azt, hogy bizonygassam őket erről a dologról. Dirket emiatt leültem velük beszélni, hogy mégis mi ez a stílus stb, de kész, leragadtak ott, hogy ezt már akkor sem fogják elfogadni.
Én értem, hogy nekik is megvan a véleményük, természetesen meghallgatom, de az már nem pálya, ha próbálnak mindenféle módon megváltoztatni és beszólogatnak miatta.
(18 éves fiú vagyok ha számít)
" Nem akarlak elkeseríteni, de a létező "legtucatabb" dolog a rocker külső. Tök egyformák vagytok, miközben azon görcsöltök, hogy minél jobban kilógjatok a "sorból". Lassan ti vagytok a sor."
Az egész kérdésben csak a hajáról volt szó, meg arról hogy rocker.
Én is rocker vagyok, most perpill rövid a hajam, de volt hosszú is, viszont sosem jártam csak fekete cuccokban, sőt összesen életem során 3 darab fekete, együtteses pólóm volt. Csak a hozzád hasonló gyerekek (nem bántás, de valószínűleg az vagy) foglalkoznak ilyen betegesen ezzel az egyéniség meg hasonló dolgokkal. Akármit húzol magadra, másik több tízezer emberen lesz olyan, csak ebben az országban.
Nézd, mindezt úgy írom, hogy anya vagyok, teljesen más stílusú a férjem, de 18 évesen én goth / metal bulikra jártam. :) Kizárólag ilyen zenéket hallgattam, elv is volt, hogy minnél ismeretlenebb, annál jobb. Az ismerőseim is ilyenek voltak nagyrészben, mintha valami filmből léptek volna elő vámpírvadászatból :) :D
Vannak olyan szülők, akik akkor sem fogják ezt elfogadni, ha te megszakadsz és bebizonyítod, hogy semmivel nem vagy rosszabb értékerendü, mint akik divatosan járnak. Sőt, lehet, beléd még több értelem és érzelem is szorult.
A szüleim elfogadóak voltak, nem zavarták milyen plakátok vannak a falon, hogy milyen a hajam színe (piros és fekete, lila volt váltakozva 2 évente kb) Shellys bakancs, fekete ruhák, fekte körömlakk, sötét smink. Nekem szerencsém volt, de volt jópár ismerősöm, akiknek negyed ennyit nem engedtek meg.
Én saját bőrőmön tapasztaltam, miért "félthetnek".
Sajnos a szint miatt van, ma még sokan nem tudják elfogadni az ilyen stílust és ha kilépsz az utcára sátánistának meg mindenféle csöves drogosnak néznek vagy szimplán elmebajosnak.
Dolgozni is így kezdtem el, eleinte szó szerint mindenki félt tőlem, aztán ahogy megismertek kezdtek elfogadni és végül meglátták az embert is bennem, hogy végülis tökjó fej vagyok, bármiről el lehet velem dumálni. :) képzeld, még Dimmut is megszeretettem velük :)
Eleinte munkahylen is próbáltak szólni, hogy kicsit konszolidáltabban öltözködjek, de nem voltam hajlandó változtatni magamon. Végül már el is fogadtak.
Hátrányom nekem annyi származott ebből, hogy a munkámban előrelépni nem tudtam, mert valamilyen szempontból nem vettek komolyan. Ez egyrészből nekem rossz volt, mivel sokkal hülyébb emberek kerültek fölém vezető pozicióba, akiknek végül én csináltam meg a munkáját, úgy, hogy sajátjuknak adták le a nagy főnökök felé (mondjuk ez az én hülyeségem is volt stílustól függetlenül) másrészből meg nem bántam, mert tényleg önmagam tudtam lenni.
Szóval valamit valamiért. :)
Nagyon hosszan tudnék neked még írni erről, pró-kontra.. pl milyen hátányok értek munka terén, vagy, hogy alapból mennyire jól éreztem magam a bőrömben és mennyi élményem van abból az időből.
Mégis azt mondom, hogy nem változtatnék semmin, mert minden úgy volt jó, ahogy.
Most már a gyerekek miatt kicsit visszafogottabb vagyok, ugyancsak az előítélet miatt nem tehetem meg, hogy így járkáljak értük suliba. Viszont, hogy ugyanúgy hallgatok ilyesmit, az megmaradt :)
Ez egy életstílus, amit azok SOHA nem fognak megérteni, akik nem voltak benne.
Én csak azt tudom javasolni, hogy érvként azt tudod felhozni nekik, hogy had éld ki magad most, míg fiatal vagy és nincs családod, komoly melód, stb. És majd idővel szelídülni fogsz... :o)
Ez talán megpuhíthatja őket.
Az a baj, hogy te azt gondolod magadról, hogy egyedi vagy ès különleges, pedig nem. Ugyanúgy nézel ki mint a többi tucatrocker.
Stílusod maximum akkor lehetne ha azt vennéd meg ami neked tetszik, függetlenül az èpp aktuális divattól, de így csak beálltál a többi rocker közé ès egyedinek hiszed magad.
Nem mellesleg nekem is nőként az a vèlemènyem, hogy a hosszú haj egyáltalán nem férfias ès nekem elèg visszataszító.
Nekem is van rocker haverom, ő világ èletèben ezt a zenét szerette, most 31 éves és mindig eljár koncertekre, de nem úgy nèz ki mint egy nőimitátor...
"Nem mellesleg nekem is nőként az a vèlemènyem, hogy a hosszú haj egyáltalán nem férfias ès nekem elèg visszataszító. "
Ez a te véleményed, jogodban áll egyszer elmondani, ahogy a srác szüleinek is.
Az viszont nem, hogy bárkire ráerőszakold, ahogy a srác szüleinek sem.
Nem mellesleg pedig mindenkinek jogában áll magasról tenni a véleményedre. Akár nőként, akár férfiként... Nem áll fenn a veszély, hogy a 18 éves srác pont rád akar nyomulni, úgyhogy innentől teljesen irreleváns, mit gondolsz.:D
"Az a baj, hogy te azt gondolod magadról, hogy egyedi vagy ès különleges, pedig nem. Ugyanúgy nézel ki mint a többi tucatrocker. "
Még mindig nem ért el hozzád látom:
- hol írta, hogy az a célja, hogy egyedien nézzen ki?
- a rock/metál közösség egy szubkultúra, nem is céljuk az, hogy egymástól különbözzenek
- nem is írta sehol, hogy úgy is öltözködik mint egy rocker
- na meg nem mintha az alap rocker felszerelés (farmer+sötét póló), olyan rohadtul kirívó lenne
"Nem mellesleg nekem is nőként az a vèlemènyem, hogy a hosszú haj egyáltalán nem férfias ès nekem elèg visszataszító. "
A vélemény olyan mint a segglyuk ilyen esetekben. Mindenkinek van, de senkit sem érdekel a másiké. Ha szerinted nem férfias, akkor ne közeledj ilyen fiú/férfi felé, ő se fog feléd ebben biztos lehetsz és mindenki boldog.
Amúgy neked nagy a melled? Széles a csípőd? Csillogó, sűrű hajad van? Telt az ajkad? Kerek, feszes, izmos segged van? Puha, hibátlan bőröd van? Karcsú vagy? Na, akkor most én is mondok egy nagy általánosítást: nem vagy nőies. Sőt, visszataszító vagy. Jó érzés? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!