Egyes szülőknek miért olyan nehéz elfogadni, ha úgymond a megszokottnál más stílusa van a gyereküknek?
Mondanám először is az én példámat. Egészen 2015 augusztusa óta hosszú hajam van (a hátam közepéig érő és igen, fiúlétemre), mindez a rockerségemre vezethető vissza. Egész végig kiskoromban "csak" vállig érő hajam volt és már az is szemet szúrt nekik. De egyébként nem néz ki igénytelenül még mielőtt valaki erre gondolna.
A baráti köröm többnyire mind ilyen emberekből áll és bár nem mindegyiküknél (éppen ezért van a kérdésemben az a bizonyos "egyes" szócska), de ők is mondták, hogy az családjukban nagyon sok összeszólalkozás volt emiatt.
Nekem is speciel szüleim azt mondták, hogy nem férfias egyáltalán, de hogy őszinte legyek, már feladtam azt, hogy bizonygassam őket erről a dologról. Dirket emiatt leültem velük beszélni, hogy mégis mi ez a stílus stb, de kész, leragadtak ott, hogy ezt már akkor sem fogják elfogadni.
Én értem, hogy nekik is megvan a véleményük, természetesen meghallgatom, de az már nem pálya, ha próbálnak mindenféle módon megváltoztatni és beszólogatnak miatta.
(18 éves fiú vagyok ha számít)
Jaj istenem, ez a hatalmas megmondóemberség, hogy mi a férfias, meg mi nem :D A középkori lovagok férfiasak voltak? Igen? Zsír, akkor a hosszú haj volt a divat férfiaknál is. Akkor mostantól szerintetek mégsem férfias egy lovag? Vagy egy maszkulin viking? Vagy egy szamuráj? Vagy tököm tudja? Jaj bakker.
Totál gyerekes ez a viselkedés a szüleid részéről. Nekem is volt hosszú hajam, a kutyát nem érdekelte soha. Nem a 70-es években élünk.
Nos igen ahány ember annyiféle ízlés:)) Engem nem zavar ha valaki másképp gondolja, csak az, hogyha nem talál jobb elfoglaltságot mind a vele való állandó szekálás.
Na azért álljon már meg a menet. Nem hisztiztem:D Ha így lenne, akkor nem így viselkednék. Csupán elmondtam az álláspontomat és kíváncsi voltam hogy ki hogyan áll hozzá a témához. Ennyi a történet. Az, hogy zavar, hogy a szüleim államdóan hangot adnak, hogy mennyire szörnyen nézek ki és engem zavar, annak ellenére is, hogy elmagyaráztam nekik hogy ez meg az miért van, hisztizésnel számít? Bocs nem tudtam. Örülnél ha ismeretlenül nem degradálnál. Én sem teszem. Köszöntem.
Szerintem sem hisztizés, engem is baromira zavarna, ha még a vasárnapi ebédnél is az menne, hogy mennyire nem férfias a hajviseletem. Elmondták, tudomásul veszem, lehet lezizzenni, mert változni nem fog, lehet, hogy SOHA...
Nem mindenki növi ki az ilyesmit 10-20-30-50 év alatt sem :).
Megmutathatnál a szüleidnek pár visual kei metalbandát Japánból (Mejibray vagy the GazettE), szerintem lehidalnának a külsejüktől. :'D Hiába fogadom el, én sem szeretem nézegetni őket, csak a zenéjüket hallgatom, amit viszont nagyon szeretek. Ehhez szerintem kell egyfajta intelligencia, hogy az ember a külső mázon túl tudja tenni magát. Nem annyiból áll egy ember, hogy most hosszú vagy rövid haja van, piercingje vagy tetkója van.
Sajnálom, de szerintem a szüleid nagyon felszínesek és túl sokat adnak mások véleményére. Egyik sem szimpatikus tulajdonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!