Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Még nincs bizots állásom, de...

Még nincs bizots állásom, de már kiraknának. Miért csinálják ezt és miért csinálja nagyon sok másik szülő is ezt a gyerekével?

Figyelt kérdés

Tudniillik elkezdtem az egyetemet, de rosszul választottam, így már az első hónap után megbizonyosodtam róla, hogy ez biza nem az én pályám és váltanom kell. Pár hete döntöttem úgy, hogy végleg otthagyom a sulit és keresek munkát, majd jövőre jelentkezem másra. A szüleim megértik a döntésem, mégis azt mondják, hogy akkor tartsam el magam innentől kezdve. Teljesen megértem, hogy nem lógathatom a lábam fél évig, de egy érettségivel és semmilyen tapasztalattal ez nem egyszerű. Rendszeresen megy ezen a vita és én tényleg minden nap nézelődöm munka után. Már arra is gondoltam, hogy egy boltba elmennék ingyen segíteni, hogy megtanuljam kezelni a pénztárgépet és legalább lenne valami az önéletrajzomban.

Szörnyű ez a nyomás, de akkor sem találok munkát, mert eleve a tapasztaltabbakat veszik fel. Miért olyan nehéz ezt megérteni és miért kell kirakni, megszabadulni tőlem?

Amúgy is rengeteg ilyet olvasok itt is és hallom ismerősöktől is, hogy ezt csinálják a szüleik.

Az enyémek pedig egyfolytában mondják, hogy ők jó kapcsolatot akarnak velem életük végéig. De akkor talán nem kellene elpaterolni otthonról a kis ártatlan leányukat, aki semmihez nem ért.

Mondanátok erre valamit? Saját sztori, vagy bármi okosság jöhet.

2016. nov. 16. 20:20
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
100%
Én még mindig azon vagyok kiakadva h heti 1-2 árufeltöltés annyira kifáraszt :O én is voltam diákmunkán, ráadásul suli mellett, heti 3-4 napot, de a karácsonyi szezonban két hetet mentem zsinórban, megállás nélkül, suli-meló, suli-meló. Mi olyan rohadt fárasztó benne, főleg h ez az egy dolgod van?! Ha annyira akarnád dolgozhatnál, csak gondolom látják rajtad a szüleid is h nem igazán akarsz, amúgy a 40-essel teljesen egyetértek. Miért írtad ki a kérdést, ha nem tudod elviselni h nem adunk neked igazat?
2017. jan. 9. 18:42
 42/46 anonim válasza:
Én egyet értek mindkét nézőponttal. Biztos rosszul esik hallani a szüleidtől de hidd el a te érdekedben mondják. Nekem is időbe telt mire magamtól rájöttem. Ok csak szeretnek látni annak az eredményét hogy felneveltek, hogy erős független nő lett belőled. Es biztosra akarnak menni hogy ha már tényleg egyedül kell boldogulnod megleszel e nélkülük. Ha a magától nem megy akkor ezzel próbálkoznak, de hidd el nem fognak csak úgy az utcára dobni. En lassan 3 eve hallgatom es meg mindig anyukámmal elek :D (azért zárójelben megjegyeznem h senki ne tartson ingyenélőnek, mert dolgozom mellette szakmát tanulok, az eretsegim mar megvan es segítek itthon anyukámnak amiben lehet mert igy mindkettőnknek könnyebb es legalabb van társaság is ;)
2017. jan. 9. 20:36
 43/46 anonim ***** válasza:

Agy mosott. Nem érdekes és nem érdemes ennél mélyebben értsd.

Csak fogadd el, mint gyarló embert.

2017. jan. 10. 00:06
 44/46 anonim ***** válasza:
71%
Miért vagytok ilyenek? Én például tökre megdugnám, akarom mondani izé, hiszek neki (csak vicc volt, fel sem áll, nem kérek privit). De egyvalamit elrontottál. Egy szakmát vagy képzést, jól körbe kellett volna járni, hogy miről is szól valójában, akarod-e, szeretnéd-e csinálni. Mert ilyenkor szembesülni nem olyan jó, ugrik egy év. De csak úgy ráböktél, hogy majd lesz valami. Könnyelműség volt, de lehet, hogy nem is csak a te hibád. Régen voltak ilyen állásbörzék, gyárlátogatások, stb. Remélem találsz valami munkát addig is, szüleid lehetnének megértőbbek. Ha meg anyádnak sok ismerőse van, és tudna munkát szerezni, de nem teszi, akkor gratulálok neki (nagyon szerethet téged). Ölellek.
2017. jan. 10. 08:41
 45/46 anonim ***** válasza:
69%
Minek emelted ki? Nem kaptál elég választ? Leírtuk elegen, lusta vagy és elkényezetetett, csak kifogást keresel. Nincs olyan, hogy nem kapsz melót. Semmihez sem értesz? Menj árufeltöltőnek! Ja, hogy az fárasztó. Akkor lehet menni a híd alá koldulni.
2017. jan. 10. 11:27
 46/46 anonim válasza:
100%

Ha a tanulás nem érdekel, a melódat meg nem tudod elvégezni mert "fárasztó" akkor mit akarsz? Mar egy csomó választ kaptál ugyanarról megfogalmazva, csak arra vársz hogy valaki melléd álljon hogy "teljesen igazad van", "hat melyik szülő tesz ilyet" "undorító". =_="

(egyébként gratulálok, szinte művészi micsoda regényt fogalmaztál meg arról hogy egyszerűen lusta vagy)

2017. jan. 13. 10:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!