Félek, hogy a szüleim már nem fogják megengedni, hogy tudnám megbeszélni velük?
Szerintem beszélj velük erről.. Hogy rosszul érzed magad- ne azzal kezd, hogy átiratkozás, hanem, hogy mit érzel, magány, hiányzik az otthon - ezt meg fogják érteni és együtt keresitek a megoldást.
Bár nagyon az elején vagy, és talán javulna a helyzet később, de az átiratkozás szempontjából viszont most félévkor lenne jó, vagy mielőbb. Az átiratkozást az új iskola igazgatójánál kell kezdeni, időpontot kéni tőle és bemenni megbeszélni, hogy tud-e fogadni az iskola. Utána a többit.
szerintem várj még vele. ha otthon voltak barataid, akkor biztos ott is lesznek .
de szerintem anyukadek örülnének is neki, hogy akkor nem lennél kolis, gyakrabban látnának. de én mindenképpen vàrnék. 2 hónap után még nem szabad elkönyvelni.
szerintem normális, hogy még nem érzed barátságnak. majd idővel, több közös program és élmény után :)
ha az iskola jobb, akkor szerintem ne vàlts. de ha kb egyforma erős, akkor a közelebbi nyilván jobb lenne
Par het utan en sem engednem meg. Amugy sem tartom jonak a folyamatos menekulest a gondok elol. Nem elmenekulni kell hanem megoldani.
Ha nincs baratod akkor szerezz! Ha maganyos vagy akkor tegyel ellene.
van iskolapszichológus?
beszélj vele.
Ennyi idő után még ne add fel. Persze, hogy nem érzed olyannak a barátságot, mint akikkel együtt nőttél fel. Nem ismeritek még egymást évek óta, nincsenek közös kalandok, még az ismerkedés első szakaszánál tartotok. Persze egy barátságért tenni is kell, legyél kezdeményező és nyitott.
A környezetváltozást is nehéz megszokni. Idővel menni fog.
Szerintem még adj időt magadnak tanév végéig, ha akkor sem érzed magad itt jobban, érdemes meggondolni a váltást. De egyelőre még tényleg inkább menekülés és könnyebb út lenne - később sem ugorhatsz ki az első nehézségeknél. Plusz mi a garancia, hogy ott nem lennének nehézségeid?
Ha úgy alakul, ott az egész nyár, több idő lesz intézkedni, felkészülni az esetleges különbözeti vizsgákra. A szüleiddel az őszinteség lenne a legjobb. Szerintem ezzel nem lenne gondjuk. Így a tanév elején még lehet nem reagálnának olyan szépen. De ha anno ki tudtál állni a véleményed mellett és meggyőzni őket a mostani iskoládról, valószínűleg máskor is menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!