Eladhatom apámék "feje fölül" a házat? Követelhet ilyen esetben bármilyen kártérítést? Hogyan lehetne ezt nyugodt hangnemben megbeszélni?
Édesanyám halála után enyém lett az ő 50%-a, amire apámnak haszonélvezete van. A másik 50% eredetileg is az enyém volt. Apám beköltöztette a házba az új feleségét, annak a gyermekeivel és hamarosan megszületik a féltesóm is. A ház így már borzasztóan túlzsúfolt. Folyamatosan megy a vita, semmi nem jó, amit mi csinálunk, a gyerekeink sem tudnak nyugodtan lenni, mert a hölgy gyermekei folyamatosan piszkálják őket, ha meg szólni merünk, még mi vagyunk a rosszak, mert szegény gyerekek eddig nem is láttak ilyen játékokat... A ház rendben tartása is bajossá vált, mert én egyedül kevés vagyok ennyi emberre, a férjem külföldön dolgozik, apám dolgozik és amúgy sem szokott itthon semmit csinálni, a felesége meg babás és "rosszul van", csak beszólogatni tud.
Én nem tudnám apámnak kifizetni a haszonélvezet ellenértékét, mert többet kér, mint a ház értéke, ő nem tudja és nem is akarja megvenni tőlem a házat.
Arra gondoltam, hogy eladom a házat és annak az árából veszek a családomnak egy másikat. Az apám viszont egy vita hevében azt mondta, hogy amíg ő bele nem egyezik az eladásba, addig nem adhatom el a házat. Ez tényleg így lenne?
Akár el is adhatod a házat, de apád dönti el, ki lakhat benne!
Szerinted így ki venné meg?
Igen, ahogy előttem is írták, a haszon élvezet felülmúlja a tulajdon jogot.
Ez így sehogy sem jó.
Te nem tudod eladni külön a részed, de apukádét sem tudod megvenni.
Jelenleg a ház 100%-a az enyém, csak az 50%-n van haszonélvezete apámnak.
Vevő már lenne rá, sőt a kiszemelt ház is megvan.
Mint már írtam is, vevő már lenne rá haszonélvezőstől. Azt mondta, azt a részét majd megoldja. Nyilván jóval kevesebbet ér így az ingatlan, de ennyi kellemetlenséget megér, hogy nyugodtan élhessünk.
Apám szerint viszont eladni sem tudom, ha ő nem egyezik bele.
Sok szerencsét, mást nem tudok mondani ezek után!
#1.-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!