Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Eladhatom apámék "feje fölül"...

Eladhatom apámék "feje fölül" a házat? Követelhet ilyen esetben bármilyen kártérítést? Hogyan lehetne ezt nyugodt hangnemben megbeszélni?

Figyelt kérdés

Édesanyám halála után enyém lett az ő 50%-a, amire apámnak haszonélvezete van. A másik 50% eredetileg is az enyém volt. Apám beköltöztette a házba az új feleségét, annak a gyermekeivel és hamarosan megszületik a féltesóm is. A ház így már borzasztóan túlzsúfolt. Folyamatosan megy a vita, semmi nem jó, amit mi csinálunk, a gyerekeink sem tudnak nyugodtan lenni, mert a hölgy gyermekei folyamatosan piszkálják őket, ha meg szólni merünk, még mi vagyunk a rosszak, mert szegény gyerekek eddig nem is láttak ilyen játékokat... A ház rendben tartása is bajossá vált, mert én egyedül kevés vagyok ennyi emberre, a férjem külföldön dolgozik, apám dolgozik és amúgy sem szokott itthon semmit csinálni, a felesége meg babás és "rosszul van", csak beszólogatni tud.

Én nem tudnám apámnak kifizetni a haszonélvezet ellenértékét, mert többet kér, mint a ház értéke, ő nem tudja és nem is akarja megvenni tőlem a házat.

Arra gondoltam, hogy eladom a házat és annak az árából veszek a családomnak egy másikat. Az apám viszont egy vita hevében azt mondta, hogy amíg ő bele nem egyezik az eladásba, addig nem adhatom el a házat. Ez tényleg így lenne?

2015. júl. 28. 07:25
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
A haszonélvezet amúgy nem ökörség. Van olyan helyzet, amikor jól jön. Pl. a szülők, nagyszülők a gyerek, unoka nevére íratják a lakást. De hát nyilván ők azért szeretnék a továbbiakban is használni és nem a híd alatt akarnak élni. Ha nincs haszonélvezeti joga rajta, akár ki is rakhatná a gyerek/unoka.
2015. júl. 29. 09:06
 32/33 anonim ***** válasza:

Eladhatod, de tényleg jó lenne ügyvéddel beszélni. Ez egy egyértelműen nyerő helyzet lenne neked és a vevőnek is, ha minden úgy van, ahogy leírtad, ideális a helyzet.

Az eladás után az 50%-os haszonélvezet marad, de a másik 50% használatáért kérhet ellenértéket az új tulajdonos. Vagy lezárja azt a részt a lakásból, hogy ne amortizálódjon, ez is egy megoldás lehet.

2015. júl. 29. 17:03
 33/33 anonim ***** válasza:
Van fejlemény?
2015. aug. 5. 11:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!