Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek, hogy a szüleim már nem...

Félek, hogy a szüleim már nem fogják megengedni, hogy tudnám megbeszélni velük?

Figyelt kérdés
Most mentem továbbtanulni, informatikai szakközépiskolába. Kollégista vagyok. A szüleim a közeli iskolába szerettek volna iratni, de én ragaszkodtam ehhez az iskolához, ahol most vagyok. De sajnos nem érzem jól magam, se az iskolában, se a kollégiumban. Hiányzik az otthoni légkör, a barátaim, barátnőim. Itt nincsenek barátaim, egyszerűen nem tudok beilleszkedni. Sokszor vagyok magányos. Szeretnék átiratkozni a másik iskolába, ami közel van, de félek, hogy már nem fogják megengedni.

2015. okt. 28. 08:37
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Szoktam néha a szobatársaimmal beszélgetni.
2015. okt. 28. 14:49
 12/14 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem normális amit érzel ,de adj időt magadnak. Gondolom nem laktál még kollégiumban ,természetes,hogy hiányzik az otthoni légkör . DE! Próbálj inkább a jó oldalára fókuszálni ,ismerkedni,eljárni programokra. Sokkal szabadabb vagy mint otthon,és nem kell elzülleni,de nyugodtan használd ki. 15 évesen találd fel magad,nehéz,de le kell szép lassan szakadni a szülőkről és önállósodni (lsassan!) Szerintem rá fogsz kapni az ízére,és jól fogod érezni magad :) Hétvégén pedig mehetsz haza a családhoz ! Hidd el jó lesz,ne menekülj haza mert sokmindenből kimaradsz :)
2015. okt. 29. 19:30
 13/14 anonim ***** válasza:
56%

szerintem az teljesen normális ha eg ybeilleszkedési gondokkal küzdő diaák nem 2 nap alatt illeszkedik be hanem valamivel hosszabb idő alatt.

a 2 hónap se sok.

fél év alatt ha nem megy akkor érdemes gondolkozni valamin.

de a pszichologus most s eártana tud mondani pár hasznos tippet.

2015. okt. 29. 19:51
 14/14 A kérdező kommentje:
Az iskolapszichológus miben tud segíteni?
2015. okt. 30. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!