Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Még nincs bizots állásom, de...

Még nincs bizots állásom, de már kiraknának. Miért csinálják ezt és miért csinálja nagyon sok másik szülő is ezt a gyerekével?

Figyelt kérdés

Tudniillik elkezdtem az egyetemet, de rosszul választottam, így már az első hónap után megbizonyosodtam róla, hogy ez biza nem az én pályám és váltanom kell. Pár hete döntöttem úgy, hogy végleg otthagyom a sulit és keresek munkát, majd jövőre jelentkezem másra. A szüleim megértik a döntésem, mégis azt mondják, hogy akkor tartsam el magam innentől kezdve. Teljesen megértem, hogy nem lógathatom a lábam fél évig, de egy érettségivel és semmilyen tapasztalattal ez nem egyszerű. Rendszeresen megy ezen a vita és én tényleg minden nap nézelődöm munka után. Már arra is gondoltam, hogy egy boltba elmennék ingyen segíteni, hogy megtanuljam kezelni a pénztárgépet és legalább lenne valami az önéletrajzomban.

Szörnyű ez a nyomás, de akkor sem találok munkát, mert eleve a tapasztaltabbakat veszik fel. Miért olyan nehéz ezt megérteni és miért kell kirakni, megszabadulni tőlem?

Amúgy is rengeteg ilyet olvasok itt is és hallom ismerősöktől is, hogy ezt csinálják a szüleik.

Az enyémek pedig egyfolytában mondják, hogy ők jó kapcsolatot akarnak velem életük végéig. De akkor talán nem kellene elpaterolni otthonról a kis ártatlan leányukat, aki semmihez nem ért.

Mondanátok erre valamit? Saját sztori, vagy bármi okosság jöhet.

2016. nov. 16. 20:20
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
90%

Levelező tagozaton nem jár se tb, se szoctám, előbbit fizetned kell, ill. utánad is fizet a munkáltató, úgyhogy diákmunkára nem keresnek ilyet. Ugyanazt a munkakört betöltheted, ha a cégnek megéri, de jóval kevesebbet kapsz. Utazási kedvezmény csak a lakóhely és a tanintézmény között van.

Szerintem jobban járnál egy OKJ-val, ha nem tudsz megegyezni a szüleiddel. Tökéletesen megértem, hogy kicsapta náluk a biztosítékot az, hogy te csak úgy, felelőtlenül ráböktél egy több éves, nekik nem kevés anyagi áldozattal járó képzésre, aztán otthagytad, és sipákolsz, hogy heti 1-2 nap munka is megerőltető. Más kérdés, hogy az ő saruk is, amiért nem ültek le veled már a középiskola kiválasztásánál tisztázni a dolgokat, és megértetni veled, hogy a választásaidnak tétje van. Nem is értem, hogy fajulhat idáig a dolog, amikor a gyerek pályaválasztásáról van szó, ami meglehetősen fontos lépés az életében. Az meg, hogy nem érdekelt a nyelv, mert sz..r volt a tanár, de most, fél évvel később már tolmács akarsz lenni, számomra pont ugyanolyan ad hoc ötletnek tűnik, mint a mérnökképzés. Van fogalmad róla, mi kell ahhoz, hogy tolmács légy, és meg is élj belőle? Pláne angolból, aminek az ismerete ma már alap, rengetegen tudnak egészen magas szinten?

2016. nov. 22. 09:07
 32/46 anonim ***** válasza:
95%

Én is ezen vihogtam fel, hogy nem érdekelte a nyelv, de most meg tolmács akar lenni.

Most, amikor már a cégek a takarítónőt is angol nyelvtudás birtokában veszik fel. Mégis kinek tervezel tolmácskodni, no pláne, nyelvtudás nélkül? :D

Szerinted mennyire biztos állás ez, vagy csak alkalmi munka?

A szüleid meg csak életet akarnak lehelni beléd, hogy ne tojj be az első hónapban, az első ZH-tól az egyetemen. Mondd, árufeltöltés közben nem jutott eszedbe, hogy keress néhány magántanulót angol tanításra? Többszörösét megkereshetnéd vele, tizedannyi energiával. Vagy ennyire nem megy a nyelv, te "tolmács"?

Megjegyzem errefelé már óriásplakátokon keresik a kereskedelembe az embereket.

2016. nov. 22. 09:39
 33/46 A kérdező kommentje:
Van magán diákom és köszönöm az erőfeszítést, de nem kell ide írogatni, ha kritizálni tudsz. Lapozz szépen tovább
2016. nov. 22. 09:49
 34/46 A kérdező kommentje:
Franciául is beszélek. Olyan marha okosak vagytok, elkezdtek oltani, de semmit nem tudtok rólam. Bravó, nem csalódtam a magyar népben
2016. nov. 22. 09:49
 35/46 anonim ***** válasza:
a mérnökképzés azért jó, mert a tolmácsképzéshez nem árt a szakosodás. Pl. műszaki, stb. Erre pont jó lenne a mérnökképzés. Magának a tolmácsképzőnek az elvégzése egyáltalán nem függ attól, hogy milyen diplomád van, csak meglegyenek a felsőfokú nyelvvizsgáid.
2016. nov. 22. 19:26
 36/46 anonim ***** válasza:
93%
gyarba elmesz 3 muszakba, nem olyan rossz mint ahogy azt mondjak vannak nagyon jo gyarak is akar 160 ezret is kereshetsz ugy hogy hetvegen nem mesz, legalabb megszedned magad penzel adnal a csaladi kaszaba akkor legalabb nem csesztetnenek. nekem is ez lesz a sorsom vannak gyari munkas ismeroseim es tenyleg megfizetik mivel munkaerohiany van, hetvegen sose kell dolgozni es megis megvan a 160 ezer ft fizetesuk.
2017. jan. 9. 12:02
 37/46 anonim ***** válasza:
90%
ja es mindez 8 altalanosal, mivel erettsegijuk sincs.
2017. jan. 9. 12:04
 38/46 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem úgy értették, hogy a házból is kitesznek, csak arra akarnak ösztökélni, hogy addig se a hasad vakard otthon, míg egyetemre be nem kerülsz.

jogos a kérésük, és nem kell izgulni, egy fiatalt akárhová felvesznek, de csillagászati összegre ne számíts. biztosan a szüleid is tudják, hogy a fizetésedből nem tudnád eltartani magadat, nem tesznek ki a házból.

2017. jan. 9. 17:00
 39/46 anonim ***** válasza:
100%
Saját sztorim a következő: még a bolognai rendszer előtt jártam egyetemre, buktam harmadévben (konkrétan belesz..rtam a tanulásba szakításból kifolyólag, 4 éves kapcsolatom ment gajra.) Anyám közölte, hogy ha folytatni akarom szeptembertől, hajrá, de ezt az évet már kifizette, úgyhogy oldjam meg magamnak, majd a továbbiakat támogatják. Nem tandíjról, hanem megélhetési költségekről (koli, kaja stb.) van szó, a családom nem volt jómódú. Hazamehettem volna, és beleadok a rezsibe a keresetemből, de inkább maradtam, elmentem nővérszállóra, és két helyen melóztam segédnővérként, hogy félre is tudjak tenni. Nem volt bennem harag, teljesen jogosnak tartottam akkor is a döntését, most is annak tartom. Húzós volt, mert mindemellett tartottam a kapcsolatot a kolitársaimmal, pár hónappal később vissza is tudtam költözni, jártunk szórakozni, előfordult, hogy 3 nap alatt összesen 5 órát aludtam, viszont szerencsésen kigyógyultam a szerelmi bánatból, és sikeresen befejeztem az egyetemet.:-) Lehet hülyeségeket csinálni, rossz döntéseket hozni, de felnőtt ember viselje is a következményeit.
2017. jan. 9. 18:18
 40/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem bantani akarnak, csak folyton ellentmondasz magadnak, csapongsz....

Te kertel tanacsot, akkor fogadd el, hogy bizony kritika is er. A leirasod alapjan borzasztoan elkenyeztetett es lusta vagy.

Es ehhez most meg kivalasztottad az egyik legnehezebb szakmat, a tolmacsot.

Erzelmileg, lelkileg nem tartasz meg ott, ahol eletkorban.

Szerintem soha nem lesz beloled tolmacs. Mire elkezdened az iskolat, majd csillagasz akarsz lenni es nem erted, hogy anyukadek miert vannak ezen kiakadva...

Egyszer probalj valamit nyavogas nelkul befejezni, s majd csak utana valassz szakmat/egyetemet....

2017. jan. 9. 18:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!