Külön karácsonyozás, óriási balhé - ti vállalnátok?
Idén először nem mennék 24-én a szüleimhez karácsonyozni, hanem inkább otthon maradnék kettesben a párommal. Ez lenne az első ilyen karácsony, a szüleim biztosan kiborulnának és zsarolnának, ahogy csak tudnának. Van egy 10 éves testvérem, általában ő a lelki zsarolások tárgya, hogy "de hát a kistestvéred nagyon vár téged haza", meg "mi vagyunk a családod, ez az otthonod" stb.
Igazából már évek óta külön élek, de most lett egy komoly kapcsolatom, nemrég összeköltöztünk és úgy érzem, most vele szeretnék lenni kettesben, aztán másnap majd meglátogatjuk őket is.
Már előre félek, mit kapok ezért a bejelentésért és a testvéremmel való zsarolás is iszonyú, mert tényleg nagyon szeretjük egymást, de hát, valahol érthető az én helyzetem is, úgy gondolom.
Ezzel a férfival el tudom képzelni az életemet, tehát teljesen indokoltnak érzem a csak ketten karácsonyozást.
Ti mit gondoltok? Konfrontálódnátok a szülőkkel? Tényleg óriási balhéra gondoljotak, mert az lesz... Vállalnátok?
#82 azért lényeges különbség van a "semmibe veszi" és a "nem úgy ugrál, ahogy elvárná" között. Az NEM semmibe vétel, ha a Kérdezőnek már fontosabb a saját családja, és a szülői ház meglátogatása 25-én kerül sorra 24-e helyett...
De láthatóan a kedves szülők megtesznek mindent, hogy tényleg, és jó okkal legyenek szó szerint semmibe véve.
Fogjatok mar fel, nem attol onallo valaki hogy az unnepet nem osztja meg a szuleivel csak a kapcsolataval....Onallo csalados ember vagyok, 19 eves korom ota dolgozom, gyerek is van, megis egyutt szeretunk Karacsonyozni szuleimmel 24-en.
A kerdezo valoban a csaladtol akar menekulni, ha valoban lenne koztuk szeretet akkor nem egy napirendi pont lenne a csaladja Karacsonykor, hanem a Szenteste alapveto magja. Ez nem zarja ki a masfel eves kapcsolatot, lehetne kozosen is. Ha akarna. Ha nem, meg kell mondani a csaladnak hogy bocs de mar nem, holnap beugrunk a pasimmal. Valahol igy mukodik, sajnalom oket, hogy nincs csalad mert szakadna le aki csak tud, de van ilyen.
"Fogjatok mar fel, nem attol onallo valaki hogy az unnepet nem osztja meg a szuleivel csak a kapcsolataval.." - ez nyilván így van, attól önálló és felnőtt, hogy képes a saját érdekeit képviselni, a saját döntéseit megvalósítani.
Nyilvánvaló, ezerszer leíratott, a Kérdező nem a szüleivel, hanem a párjával kettesben akarja tölteni a december 24-ei napot, ennyi. Ebben a helyzetben akkor viselkedik felnőttként, ha képes a saját életét élni, a saját döntését megvalósítani a gyakorlatban, ez kb ennyi.
A zsarolás meg bűncselekmény, nincs mit relativizálni rajta... ha az ember rokona, barátja zsarol, akkor még különösen undorító is.
Kérdezőék helyében én ezek után dec 23-27 közt elhúznék valami wellness-szállóba jól érezni magunkat, a zsarolók meg pukkadjanak meg, azt jól van.
(szerencse, hogy a srác szülei láthatóan nem bunkóznak, na mert az lett volna az igazán cifra, ha azok meg a fiukat akarnák "hazarángatni" szentestére... de hát ugye vannak normális szülők is, nem csak ilyen a 25 éves gyereküket is "nevelgetni, terelgetni, nyesegetni" akaró szemetek)
#86, attól, mert az ember esetleg maga is elkövette már valamikor, attól még a zsarolás zsarolás marad - amit aztán az ember megbán, és elnézést kér...
De mondom ezzel sincs semmi gond, csak az ugye alap, hogy a zsarolásnak nem engedünk még véletlenül se, mert akkor a zsarolóban megerősítést nyer a helytelen viselkedése.
"Az NEM semmibe vétel, ha a Kérdezőnek már fontosabb a saját családja"
A kérdezőnek nem a saját családja fontosabb, hanem az első komolyabb hapija. Azért nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!