Külön karácsonyozás, óriási balhé - ti vállalnátok?
Idén először nem mennék 24-én a szüleimhez karácsonyozni, hanem inkább otthon maradnék kettesben a párommal. Ez lenne az első ilyen karácsony, a szüleim biztosan kiborulnának és zsarolnának, ahogy csak tudnának. Van egy 10 éves testvérem, általában ő a lelki zsarolások tárgya, hogy "de hát a kistestvéred nagyon vár téged haza", meg "mi vagyunk a családod, ez az otthonod" stb.
Igazából már évek óta külön élek, de most lett egy komoly kapcsolatom, nemrég összeköltöztünk és úgy érzem, most vele szeretnék lenni kettesben, aztán másnap majd meglátogatjuk őket is.
Már előre félek, mit kapok ezért a bejelentésért és a testvéremmel való zsarolás is iszonyú, mert tényleg nagyon szeretjük egymást, de hát, valahol érthető az én helyzetem is, úgy gondolom.
Ezzel a férfival el tudom képzelni az életemet, tehát teljesen indokoltnak érzem a csak ketten karácsonyozást.
Ti mit gondoltok? Konfrontálódnátok a szülőkkel? Tényleg óriási balhéra gondoljotak, mert az lesz... Vállalnátok?
Szia!
A helyedben lefoglalnek egy wellnesst. 3 nap 2 éjszaka vagy 4 nap 3ejszaka. 2 hete voltunk a párommal pl. Sopronban a szállás meg minden felpanzioval 32.000 Ft volt kettőnknek 3 nap 2 éjszaka.
Karácsonyra külön csomagok vannak. Ünnepi hangulat stb.
Komolyan ezt javaslom aztán a szülőkkel közölni a hírt.
31eves vagyok és 3 gyerekem van. Mi is megyünk ide is oda is de a szenteste a miénk.
Ugyanezt fogom várni a saját gyerekeimtol.
#102, már bocs, de:
1, kétlem, hogy a Kérdező ugyanilyen zsaroló senkiként viselkedne majd a saját gyerekeivel, ahogy vele teszik a szülei.
2, aki önző, és képtelen tudomásul venni az élet rendjét, hogy a gyerek útja a születésétől kezdve a szüleiről való leválás irányába tart, hogy majd önálló élete legyen, és a párkapcsolata igenis fontosabbá válik a szüleinél, nos, az ne vállaljon gyereket, tartson inkább aranyhalat...
Nagyon egyszeru a valasz:
Ha szereto csaladrol van szo ok megosztjak a Szentestet egymassal.
Ha nem olyan jo a kapcsolat hanem "oke mar van pasim szoval en akkor most levaltam" akkor pedig 24-en uljenek es nezzek egymast romisan, 25-26 pedig csaladi kor letudva.
Igy megy ez kar tovabb agyalni rajta. Mi egyutt Szentestezunk 4 generacio es minden evben csodalatos, fiam, nagyszuleim, szulei. De van sok baratnom akiknel ez fel sem merul mert nem olyan eros a kapcsolat es szeretet a szuleikkel mint a pasijukkal, ok masnap es harmadnap letudjak a rokonlatogatast es ennyi, megjegyzem nem volt vita ott sem mert a szuloknek sem volt a lanyuk olyan fontos hogy rosszul essen nekik a dolog.
"oke mar van pasim szoval en akkor most levaltam", 106-os, nem a pasi miatt váltam le. 25 éves vagyok, 7 éve teljesen önellátó. Külön élek 7 éve, egy petákot nem kaptam azóta a szüleimtől, az egyetemet önerőből végeztem el. Rohadt nehéz volt és ahogy már írtam, ebből kifolyólag eddig minden dec. 24-én dolgoztam, majd utána buszoztam haza több órát. És nem azért, mert a szüleim rosszul élnek, sőt... csak nekik ez nem fontos, a felsőoktatás nekik nem releváns, azt szerintük én választottam, oldjam meg én magam. Oké, megoldottam. Itt vagyok, 25 évesen diplomával, jó állással, normális párkapcsolattal, miért akarnék odamenni szenteste, amikor 7 éve külön háztartásban élek és nekem nem az az otthonom??
Az utolsó válaszoló okfejtése pedig teljesen korrekt. De ezt is írtam. Ennyi erővel mehetnénk az ő szüleihez is, akik mellesleg sokszor jönnek át hozzánk látogatóba és szoktak segíteni munkákban (felújítás pl.). Az én szüleim nem jönnek, mert nincs kedvük.
Továbbra sem látom, hogy miért volnék sz*r alak, amiért nem akarok 24-én velük lenni csak másnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!