Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külön karácsonyozás, óriási...

Külön karácsonyozás, óriási balhé - ti vállalnátok?

Figyelt kérdés

Idén először nem mennék 24-én a szüleimhez karácsonyozni, hanem inkább otthon maradnék kettesben a párommal. Ez lenne az első ilyen karácsony, a szüleim biztosan kiborulnának és zsarolnának, ahogy csak tudnának. Van egy 10 éves testvérem, általában ő a lelki zsarolások tárgya, hogy "de hát a kistestvéred nagyon vár téged haza", meg "mi vagyunk a családod, ez az otthonod" stb.

Igazából már évek óta külön élek, de most lett egy komoly kapcsolatom, nemrég összeköltöztünk és úgy érzem, most vele szeretnék lenni kettesben, aztán másnap majd meglátogatjuk őket is.

Már előre félek, mit kapok ezért a bejelentésért és a testvéremmel való zsarolás is iszonyú, mert tényleg nagyon szeretjük egymást, de hát, valahol érthető az én helyzetem is, úgy gondolom.

Ezzel a férfival el tudom képzelni az életemet, tehát teljesen indokoltnak érzem a csak ketten karácsonyozást.

Ti mit gondoltok? Konfrontálódnátok a szülőkkel? Tényleg óriási balhéra gondoljotak, mert az lesz... Vállalnátok?

2016. okt. 17. 16:33
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/134 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező (#60), én biztosan közöltem volna erre, hogy "ha ezt szeretnétek, akkor legyen így" - és biztosan nem mentem volna 24-én se, meg 25-én se... meg még egy jó ideig, hagy főjenek a saját levükbe... bár a nyakamat teszem rá, hogy már 25-én délután 2-kor szétvetné őket az ideg...
2016. okt. 19. 21:33
 62/134 anonim ***** válasza:
87%

#61, alapvető tévedésed, hogy a zsarolástól megszabadulni nem bukás, hanem hatalmas nyereség. Ideális esetben persze úgy, hogy a zsaroló rájön, hogy mekkora tahó volt, és elnézést kér... ha meg erre képtelen, hát akkor ez van.

Szerinted, ha a kérdező megalázkodik és enged, mi garantálja, hogy legközelebb, meg utána legközelebb nem ugyanezt csinálják, ha a kérdező nem azt teszi, ami szerintük helyes???

(a kérdező párja helyében meg egyáltalán nem biztos, hogy a karácsonyomat ilyen a saját gyereküket zsaroló jellemtelen emberek társaságában szeretném tölteni)

Szóval egy szó mint száz, ha az ember nem akar egész életében mások csicskája lenni, az ilyen zsarolókat egyszer meg KELL fékezni, kerül, amibe kerül...

2016. okt. 19. 21:49
 63/134 anonim ***** válasza:
86%
Ezek után nem mennék. Húsvétig fel se hívnám őket.
2016. okt. 19. 21:52
 64/134 anonim ***** válasza:
74%

69% Baromira el vagy te tájolva.. Normális ember elkerüli azokat a szemétládákat, akik zsarolással próbálják rávenni bármire (és nincs mentség, aki zsaroláshoz folyamodik, az igenis szemétláda), akkor is, ha azok a szemétládák történetesen rokonok, szülők, de akár a pápa is lehetne, édesmindegy.

Ha te túl korlátolt és csökött agyú vagy ahhoz, hogy ezt felfogd, az a te bajod, legyél csak mindenki csicskája "a békesség és a család kedvéért, brühühü", szerencsére a kérdezőnek nálad több esze van.

2016. okt. 19. 22:07
 65/134 anonim ***** válasza:
11%
Jó, csak aztán ne nyígjatok itt, hogy nem jöttök ki az anyátokkal, anyósotokkal meg hasonlók később.
2016. okt. 19. 23:52
 66/134 anonim ***** válasza:
29%
Azt egyébként elárulnád, kérdező, hogy egyébként milyen gyakran látogatod meg a szüleidet? Csak úgy érdekelne.
2016. okt. 20. 00:16
 67/134 anonim ***** válasza:
90%

A kérdező írta, hogy messze laknak. Most mit vársz, hogy valaki tegyen meg naponta 200km-t oda vissza?

Amúgy, látszik, hogy süt belőled az ész. Ha te ezért kikapartatnád, és egy FELNŐTT NŐT büdös kölyöknek hívsz, akkor nem mondom, hogy veled mit kéne csinálni... A tisztelet kölcsönös dolog, és ha te így akarsz bánni valakivel, ahogy te leírtad ne csodálkozz, ha otthagynak téged, jobb esetben megvernek mint a lovat... Kérdező, te pedig ne is foglalkozz ezzel a szerencsétlennel.

2016. okt. 20. 00:56
 68/134 A kérdező kommentje:
Utolsó, képzeld el, rendszeresen látogatom a szüleimet, és szeretnéd tudni, ők hányszor látogattak meg engem? 7 éve élek ebben a városban, és 7 év alatt összesen négyzer. Abból kétszer azért, mert épp dolguk volt erre és beugrottak megnézni mégis hol lakom. 7 év alatt. Pedig van autójuk kettő is, nekem nincs, 3 órát buszozok átszállásokkal, hogy el tudjak menni hozzájuk.
2016. okt. 20. 00:57
 69/134 A kérdező kommentje:
Illetve a 0%-os frusztrált egyednek írtam ezt.
2016. okt. 20. 00:59
 70/134 anonim ***** válasza:
79%

Utolsó, te mit kattogsz azon, hogy a Kérdező milyen gyakran megy a szüleihez? Nyilván ez függ sok mindentől, a köztük lévő kapcsolattól, a távolságtól, az időbeosztástól, stb...

Azt kellene pusztán elfogadnod - nem tudom, mi ilyen bonyolult benne - hogy ha valakinek van egy párja, és pláne együtt is élnek valahol, onnantól ők az új család, és ahol laknak az az otthon, oda megy haza az ember. És igen, ez együtt jár a szülői családtól való leválással, aminek a folyamata egyébként normálisan már tart egy jó ideje, mire ez eljön... és nem attól lesz egy család család, hogy lájkolta őket a szalagos néni meg a szoknyás bácsi... és nem is attól, ha már gyerekük lesz... hanem onnantól, amikor ők valójában összekötötték az életüket, függetlenül formaságoktól és sallangoktól.

Meg most őszintén, mi a frászkarikáért vágyna az ember az olyan szülők társaságára, akik még 25 éves koránban is diktálni akarnak neki???

2016. okt. 20. 01:01
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!