Külön karácsonyozás, óriási balhé - ti vállalnátok?
Idén először nem mennék 24-én a szüleimhez karácsonyozni, hanem inkább otthon maradnék kettesben a párommal. Ez lenne az első ilyen karácsony, a szüleim biztosan kiborulnának és zsarolnának, ahogy csak tudnának. Van egy 10 éves testvérem, általában ő a lelki zsarolások tárgya, hogy "de hát a kistestvéred nagyon vár téged haza", meg "mi vagyunk a családod, ez az otthonod" stb.
Igazából már évek óta külön élek, de most lett egy komoly kapcsolatom, nemrég összeköltöztünk és úgy érzem, most vele szeretnék lenni kettesben, aztán másnap majd meglátogatjuk őket is.
Már előre félek, mit kapok ezért a bejelentésért és a testvéremmel való zsarolás is iszonyú, mert tényleg nagyon szeretjük egymást, de hát, valahol érthető az én helyzetem is, úgy gondolom.
Ezzel a férfival el tudom képzelni az életemet, tehát teljesen indokoltnak érzem a csak ketten karácsonyozást.
Ti mit gondoltok? Konfrontálódnátok a szülőkkel? Tényleg óriási balhéra gondoljotak, mert az lesz... Vállalnátok?
Nem tudom, mi a kérdés, ha a kérdező mindenkit oltogat, aki nem kedvére valót válaszol, ráadásul mar el is döntötte, mit csinál.
Szerintem nem attol lesz felnőtt az ember, hogy dafke másképp csinál dolgokat, szoval attol meg lehetsz felnőtt,ert a családdal unnepelsz. Ahogy valaki írta: bármelyik este alkalmas erre az ünnep korul.
De ha te ebben a felnőttseged csorbitasat látod, akkor kemenyits be.
A csalad jo esetben hajlando mas napon egyutt ünnepelni - bar éppenséggel az ellen is lazadhatnal, hogy miert kene - pl. - pont 25-en ott lennetek.
Amugy a párod mit szeretne?
Azon is gondolkodj el nagyon oszinten, hogy miert akarsz pontosan kulon ünnepelni...
Igazából már évek óta külön élek, de most lett egy komoly kapcsolatom
Ez félreérthető volt.. azt írtad most lett komoly kapcsolatod. Ebben az esetben ha már ennyi ideje együtt vagytok, így jogos. Azt hittem egy-két hónapos kapcsolat, az összeköltözésnek nem feltéle a régi kapcsolat.
Szerintem, ha egyébként mész a szüleidhez (25-én vagy 26-án) akkor nem jogos a balhéjuk, csak hiszti, zsarolás. Ezért én vállalnám a konfliktust.
Akkor lenne jogos a kiakadásuk, ha egyáltalán nem akarnál hozzájuk és tesódhoz menni.
Elképzelem, hogy aki itt veri a farkát a falba hogy "a család és szeretet ünnepe meg milyen kis hülye ez meg az vagy" az valószínűleg vagy anyuci pici drága babája, vagy végre szexelni akarna egyet de nincs senki akinek kéne egy ilyen tapló ezért másokat bosszant anonim.
Amúgy, bevállalnám. Ha meg elkezdenének pampogni 25.-én amikor odamegyünk akkor meg fognám magam és elmennék onnan haza. Ennyi. Nem vagy már gyerek, fogadják el.
39: Nálunk sose volt veszekedés. Jó a hangulat.
De nem is zsaroljuk egymást.
Nálunk az a szokás, hogy Szenteste mindenki otthon van a szűk családdal. Aztán a többi nap, szülők, rokonok.
Senki sem akadt még ki ezen.
Nyilván amíg az ember egyedül van, akkor már Szenteste is mehet a szülőkhöz, nagyszülőkhöz. Mert nálunk egyébként a nagyszülőknél van a Szenteste. És ezen sem volt sose veszekedés, hogy miért pont azoknál a nagyszülőknél :)
Szerintem itt nem a kérdezővel van a gond. Hanem a szülőkkel. Ha az lenne a fontos, hogy együtt legyenek, akkor jó lenne nekik az is, ha 25-én menne. De nekik az a fontos, hogy az ő akaratuk teljesüljön mindenképpen.
Nyilván azért, mert még sose volt ilyen, hogy nem volt otthon Szenteste és nem akarják elfogadni, hogy már ő is saját kis családját tervezni, nem csak anyuciék kisgyereke többé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!