Külön karácsonyozás, óriási balhé - ti vállalnátok?
Idén először nem mennék 24-én a szüleimhez karácsonyozni, hanem inkább otthon maradnék kettesben a párommal. Ez lenne az első ilyen karácsony, a szüleim biztosan kiborulnának és zsarolnának, ahogy csak tudnának. Van egy 10 éves testvérem, általában ő a lelki zsarolások tárgya, hogy "de hát a kistestvéred nagyon vár téged haza", meg "mi vagyunk a családod, ez az otthonod" stb.
Igazából már évek óta külön élek, de most lett egy komoly kapcsolatom, nemrég összeköltöztünk és úgy érzem, most vele szeretnék lenni kettesben, aztán másnap majd meglátogatjuk őket is.
Már előre félek, mit kapok ezért a bejelentésért és a testvéremmel való zsarolás is iszonyú, mert tényleg nagyon szeretjük egymást, de hát, valahol érthető az én helyzetem is, úgy gondolom.
Ezzel a férfival el tudom képzelni az életemet, tehát teljesen indokoltnak érzem a csak ketten karácsonyozást.
Ti mit gondoltok? Konfrontálódnátok a szülőkkel? Tényleg óriási balhéra gondoljotak, mert az lesz... Vállalnátok?
Látom, kiemelted a kérdést.
Figyelj, sajnos az, akinek nem olyan a kapcsolata a szüleivel, mint a tiéd, az nem fogja megérteni, amit írsz.
Aki rendes a gyerekével, vagy azt hiszi, hogy rendes vele, az nem fogja érteni, hogy lehetsz olyan "hálátlan", hogy nem állsz vigyázban otthon, de aki megtapasztalta, hogy milyen az, ha a saját családja hátat fordít neki, és nem csak anyagi, hanem érzelmi értelemben is, csak az fogja érteni, hogy mire gondolsz.
Ez nem a május elseje, hogy kötelező legyen felvonulni, mint a szocializmusban. A szeretet ünnepe csak akkor lehet az igazi, ha azzal töltöd, aki tényleg szeret.
Ennek jegyében kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok nektek a pároddal előre is!
Nem olvastam végig az összes kommentet, de az ismerőseim, barátaim és még a nagyszüleimmel is a Karácsony úgy telt, hogy az Anyuka-Apuka és a gyerekek EGYÜTT karácsonyoztak, és másnap egyik szülő majd másik szülő....Egyrészt sokan vidékre kell menjenek és 3 napos országjárás nem biztos, hogy felemelő élmény főleg már gyerekkel. Aztán ott van az a vita, hogy kinél legyenek Szenteste, ha nem az egyik szüleinél, akkor a másik balhézik, ha nem a másiknál, akkor meg amaz...
Amióta saját családom lett, meg a már exemnek is még 3 gyereke van, minden Karácsonyból egy horror rohangálás lett, amit a gyerekeim utáltak. A szüleimnél volt a vacsora, ajándékozás (sosem volt idő alaposan kiélvezni), utána az exem elcipelte a gyerekeket a volt családjához meg még az anyjához, kettesben illetve gyerekekkel meg éjfél előtt 10 perc .... sikerült meggyűlölnöm a Karácsonyt.
Azóta kilépett ex, új párom van tehát új család, nincsenek részéről szülők már, igy mi most először 4-en , végre nem kapkodósan, nyugiban töltjük a Karácsonyt és Anyám sem panaszkodhat, hogy tiz emberre kellett főznie meg az egész Karácsony a munkáról szól neki...
Szóval Kérdező nyugi, aki szerint 50 évesen is Anyukával Apukával kéne Karácsonyt tölteni, azok rohangálják nyugodtan végig az ünnepeket, viszont sajnálatos, hogy a párjukat/férjüket nem tekintik "családtagnak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!