Külön karácsonyozás, óriási balhé - ti vállalnátok?
Idén először nem mennék 24-én a szüleimhez karácsonyozni, hanem inkább otthon maradnék kettesben a párommal. Ez lenne az első ilyen karácsony, a szüleim biztosan kiborulnának és zsarolnának, ahogy csak tudnának. Van egy 10 éves testvérem, általában ő a lelki zsarolások tárgya, hogy "de hát a kistestvéred nagyon vár téged haza", meg "mi vagyunk a családod, ez az otthonod" stb.
Igazából már évek óta külön élek, de most lett egy komoly kapcsolatom, nemrég összeköltöztünk és úgy érzem, most vele szeretnék lenni kettesben, aztán másnap majd meglátogatjuk őket is.
Már előre félek, mit kapok ezért a bejelentésért és a testvéremmel való zsarolás is iszonyú, mert tényleg nagyon szeretjük egymást, de hát, valahol érthető az én helyzetem is, úgy gondolom.
Ezzel a férfival el tudom képzelni az életemet, tehát teljesen indokoltnak érzem a csak ketten karácsonyozást.
Ti mit gondoltok? Konfrontálódnátok a szülőkkel? Tényleg óriási balhéra gondoljotak, mert az lesz... Vállalnátok?
Ez azért sok mindentől függ. Mióta vagytok együtt?
Gondolom a szüleidnek már bemutattad a párod, ha már összeköltöztetek. Azért gondolhatják, hogy nem fogtok a végtelenségig együtt karácsonyozni, előbb utóbb lesz saját családod stb.
kistestvéred nem "a lelki zsarolások tárgya", hanem eszköze..
Képzeld, milyen egyszerűen meg lehet ezt oldani - ahogy mi is tettük sok éven át. A téli napforduló, a Fény születése= Krisztus születése: dec 21 ünneplése: 22,23 24-én lehetséges, Tehát 23-án gyertyafény, csillogó szemek a pároddal (ez kettőtök bensősége titka is), 24-én gyertyagyújtás, csillogó szemek otthon - 25- én a párod családjánál, 26-án a nagyiknál.
És mindenki boldog.
Nyilván az új családoddal, a pároddal vagy karácsonykor s ha ezt nem akarod összekötni a vér szerinti családoddal (mi a párom családjához megyünk, mert szeretünk ott - nem is balhézna semmilyen személyes döntés miatt senki), akkor ne tedd, szíved joga.
Ez nekem evidens s miért lenne balhé? Ha valaki elkezd balhézni, otthagyom és kész, nyugodjon le egyedül, ez nem az én bajom. Max. megszánom és kifejtem pár mondatban, miért nem érzek semminemű lelkifurdalást. Innentől nem tudok mit tenni.
Másnap ott vagytok, ez teljesen OK s megszokott így.
Utolsó, öcsém van, de ne zavarjon.
És ha nekem is lesz gyerekem, akkor babástól menjek haza az öcsémhez, csak mert a gyerekeknek ez fontos?
Hova teszem majd a gyerekemet, meg a férjemet, mert annyian el sem férnénk anyámék lakásában.
Szóval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!