Ti kaptatok lakást a szüleitektől?
Én elég szerencsés vagyok, meg húgom is. Mindkettőnknek meg van már a lakásunk, amiért nagyon hálás(ak) is vagyok/vagyunk a szüleinknek. Én 18 éves vagyok, húgom 16.
Nektek vettek a szüleitek lakást? Ez mennyire gyakori?
Köszi a válaszokat.
Ha valaki a gyereke szuletesekor havi 20ezret elkezd félre rakni és a gyerek 18.szulinapjaig minden hónapban beteszi a pénzt, akkor simán tud venni egy kisebb lakást vidéki városban a gyereknek. Mert a kamat is rájön.. De nyilván ha negoldható, skkor havi többet betenni. Ha nem, akkor kevesebbet. Pl ha szülőként havi 5-5ezret tesznek lakástakarékra 18 évig, az is több milliós összeg, amivel már el lehet indulni (önerő). Megoldható, ha valaki ezt fontosnak tartja szülőként.
Rengeteg szegény családban elisznak/elcigiznek ennyi pénzt havonta.. Azt a pénzt ugyanúgy félre lehetne rakni.. De sok szülő nem gondol rá, nem tartja fontosnak.
Szerintem igenis fontos, hogy gondoljunk a gyerekünk jövőjére.. Ki lettünk röhögve amúgy, amikor számlát nyitottunk a két hónapos gyerekünknek..
Tudok olyat akinek a szülei sima kétkezi munkások, mégis kaptak több milliót tőlük lakásra. És tudok olyat, ahol a szülők mindig is jól kerestek, mégsem segítették a gyereküket pályakezdőként.
Ez tényleg szülő függő, nem pénztárca. A kicsibol is lehet valamennyit felre tenni. A nagyot is fel lehet élni teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!