FIATALOK! Kaptatok/kaptok pénzt a szüleitektől? Ha nem, vállaltatok diákmunkákat?
21 éves leszek (Lány). 4 éve teljesen önellátó vagyok.
Közéspiskolá éveim alatt a családi vállalkozásban dolgoztam. Ebből volt pénzem. Zsebpénzt nem kaptam. Mindenért megdolgoztam. Pl 16 és fél évesen albérletbe akartam költözni. Egész nyáron dolgoztam, hogy meglegyen rá a pénzem. Végül az albérletből semmi nem lett. Viszont a pénzt sem láttam.
Apukamtol kapok penzt. Mennyit? Majd egyszer osszeszamolom!
Mindent o fizett ruha, mozi ... ha nincs legalabb 5000ft nalam kerek tole... 17 /L
Tanulok és engem támogatnak amíg nincs munkám, de pl. a barátom dolgozik, őt egyáltalán nem támogatja senki (ugyanannyi idős)
Lehet lepontozni, úgyis mindenkit lepontoznak akit felnőttként támogatnak a szülei.
Nem kaptam soha zsebpénzt a szüleimtől. De ha kellett valamire pénz, csak kérnem kellett.
Nemrég elkezdtem dolgozni, így már nem is kérek pénzt tőlük. De ők sem nyúlnak le pénzzel, hogy fizessek mert otthon élek, eszem, iszom. Azt mondják gyűjtsem a pénzt vagy lássak világot.
20/F
20 éves lány vagyok, jelenleg két egyetemen tanulok, emellett most nem tudok dolgozni. Ösztöndíjakból és a nyári külföldi munka által összegyűjtött pénzből elég jól eléldegélek, az összes ruhát, kozmetikumot (sokszor még a húgomét is) magam veszem, ahogy a bérleteket is. Gyakran tankolom a kocsit és veszek magamnak kaját is, ami később itthonra kell. A szórakozást is eleve magunk oldjuk meg a barátommal (max. a kocsit kérjük el, azt is megtankoljuk).
Nyárra, hogy legyen pénzem, ismét dolgozom, így meg vannak oldva az anyagi kérdések.
havi 70et kapok, ebben benne van a kaja, rezsi, albérlet, utazási költségek, gyógyszerek, ruhák, szórakozás. meg mellette dolgozok, azt igyekszem félretenni a későbbiekre.
19L
barátom ugyanennyi idős, otthonról is kap támogatást bőven, plusz az ösztöndíja sem kevés.
egyik barátnőmet nagyszülei támogatják+dolgozik
másik barátnőt szülei támogatják plusz ő is dolgozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!