Ti hogy kértek a szüleitektől pénzt? 15/L
Én valahogy így.
Én: Apa, el szeretnék menni xy-al fagyizni.
Apa: Oké, menjél
Én: De nincs pénzem. Xy ennyit kapott.
1.Ő: Oké, akkor az elég kettőtöknek.
1.Ő: Akkor miért nem azzal kezded, hogy kell pénz?
Vagy:
Én: Apu kéne egy kis pénz.
Ő: Mire?
Én: El szeretnék menni fagyizni.
de nem merem azt mondani, hogy kérek szépen pénzt, az olyan természetellenes. amúgy sok van neki, de látszik, hogy nem szívesen ad. És mindig félve állok elé.
Régebbi eset:
Én: Apa szeretnék venni pár melltartót, légyszi adj rá pénzt!
De így is kifaggatott, hogy hol, kivel mennyiért. Utána meg megnézte, hogy mit vettem. Nagyon kellemetlen a pénz téma nekem.
Amíg ő tart el, addig természetes, h megkérdezi, megnézi, h mire megy el a pénze.
Nálunk sosem volt tabutéma semmi. Csak akkor kaptunk pénzt tesómmal, ha indokolt volt. Pl heti zsebpénz v adott összeg ruhavásárlásra.
Én is így vagyok vele.. nem tudom, hogyan kezdjek neki a kunyerálásnak... de végül, valahogy csak összejön ^^
mond neki, hogy olyan kevés ilyen alkalom van vagy, hogy nem olyan egetrengető összeget kérsz.. vágd be a kiskutya pofit, az is besegíthet egy kicsit.. anyudtól próbáltál már kérni?
Elég abnormálisan gondolkodik apukád e tekintetben.
Mintha ezzel is uralkodni akarna rajtad, hogy folyamatosan zavarba kell hoznod saját magad, ő meg ezt élvezi, hogy megmutathatja, hogy nélküle semmit nem tudsz csinálni.
Anyukádnak kéne elmondania neki, hogy ez nagyon nem normális. Tényleg milyen ciki már mindig bejelenteni, hogy mire kell a pénz. És ha betétre kéne? Kicsit sem égő...
Főleg, ha sok pénze van, és nem ad zsebpénzt?? Érthetetlen. Ezelőtt 30 évvel is adtak a szülők zsebpénzt már egy elsősnek is, nem egy kamasznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!