Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy kértek a szüleitektől...

Ti hogy kértek a szüleitektől pénzt? 15/L

Figyelt kérdés

Én valahogy így.

Én: Apa, el szeretnék menni xy-al fagyizni.

Apa: Oké, menjél

Én: De nincs pénzem. Xy ennyit kapott.

1.Ő: Oké, akkor az elég kettőtöknek.

1.Ő: Akkor miért nem azzal kezded, hogy kell pénz?

Vagy:

Én: Apu kéne egy kis pénz.

Ő: Mire?

Én: El szeretnék menni fagyizni.

de nem merem azt mondani, hogy kérek szépen pénzt, az olyan természetellenes. amúgy sok van neki, de látszik, hogy nem szívesen ad. És mindig félve állok elé.

Régebbi eset:

Én: Apa szeretnék venni pár melltartót, légyszi adj rá pénzt!

De így is kifaggatott, hogy hol, kivel mennyiért. Utána meg megnézte, hogy mit vettem. Nagyon kellemetlen a pénz téma nekem.

2012. máj. 28. 22:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Apu! kellene pénz női bajokra, tudod azokon a bizonyos napokon...na az most van és vennem kéne ezt azt

Apu! kellene egy kis pénz melltartóra, mert elszakadt a másikat pedig kinőttem!

Én ilyen egyszerűen kérek!Természetesen a végén megköszönöm neki. Köszi Apu, te olyan jó vagy :D

2012. máj. 28. 23:12
 12/19 anonim ***** válasza:
Vagy Apu! szeretnék venni egy új cipőt, mert.... eljössz velem venni egyet?
2012. máj. 28. 23:14
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én így kértem egyszer

- Apu! Megjött,és kéne pénz betétre

Apám szeme kikerekedett,és ennyit mondod

-Muszáj ezt velem megbeszélned??Tudod,hogy én ehhez nem értek. Mennyi kell? A részletekre nem vagyok vevő most..:D

De ez eset óta minden hónapban a nekem nyitott számlára utal egy összeget,hogy ne érje őt még egy ilyen meglepetés. :D

2012. máj. 28. 23:18
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ez a betét dolog teljesen normálisan működött. Ha kellett apám megvette nekem, de mivel tudta hogy háklis vagyok a fajtára meg hogy milyen erősségű, így amikor vásároltunk, és betéteknél voltunk mindig kérdezte, hogy az kell e :D

Nah de hogy a kérdésre is legyen válasz: Nálam szerencsére nem kellett zsebpénz, mivel anyu helyett sokszor bevásároltam, és akkor a jutalom az volt, hogy az apró az enyém.

2012. máj. 28. 23:22
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudod vele megbeszélni, hogy minden hónapban adjon x Ft zsebpénzt, amit aztán Neked kell beosztanod, és nagy vonalakban elszámolni vele, hogy mire költötted?

Ha betétre kell, hát mondd meg neki, hátha pont ő jön zavarba, és ettől fogja észrevenni magát :D (Óvszeres verzió lehet, még nagyobb hatást érne el :P )

Nekem apám 5 éves koromban lelépett és soha egy vasat nem adott, sőt nem is láttam. Örülj neki, hogy van kitől pénzt kérned, és ha nem is könnyen, de azért csak kapsz. Meg gondolom, némi apai odafigyelést is - egészen biztos, ha így aggódik, hogy mire költesz. Gondolom, nem csak a pénzét félti, hanem Téged is.

2012. máj. 29. 02:08
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Apu, megyünk este bulizni a haverokkal/szülinapja lesz X-nek és vennék ajándékot neki/kell bérlet/kinéztem egy fölsőt, kaphatok rá y ezer forintot?

Ő: Tessék, de óvatosan költsd el, ha lehet, akkor maradjon.

Mondjuk olyan vészesen nagy összeget nem szoktam kapni, max 3 ezer forintot, ruha vásárlásnál meg 10-15, de abból több dolgot is veszek. :)

17/l

2012. máj. 29. 07:32
 17/19 anonim ***** válasza:
21%

Fater!Pénzt!Most!Fagyi!

Ettől annyira meg fog lepődni,hogy biztos ad majd pénzt.

2012. máj. 29. 08:24
 18/19 Problem? ***** válasza:
100%

Te: Apa adj egy kis pénzt!

Apa:Mire?

Te: Mire háromig számolok!

Ilyen egyszerű:D

2012. máj. 29. 19:15
 19/19 anonim ***** válasza:
Én minden héten kapok kajapénzt,meg havonta x összeget,hogy azt osszam be. Ha valami ruha,cipő vagy ilyen kell rendszerint anyától kérek :D Meg mondjuk anyával elmegyek vásárolni és kész
2012. máj. 29. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!