Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » FIATALOK! Kaptatok/kaptok...

FIATALOK! Kaptatok/kaptok pénzt a szüleitektől? Ha nem, vállaltatok diákmunkákat?

Figyelt kérdés
12-25 (nem baj ha pár évvel idősebb vagy) közötti emberek válaszát várom elsősorban.Iskolai feladathoz kellene. Aki válaszol kérem mondja meg, honnan volt pénze fiatalkorában és nagyjából mikre költötte. Kort és nemet is kérek, és előre is köszönöm mindenki válaszát.
2012. nov. 13. 18:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

22 éves nő vagyok.

Fél éve dolgozom tehát már nem kell a szüleimtől pénzt kérnem, inkább én segítek be nekik.

Amig gimibe és egyetemre jártam kaptam zseppénzt.

Gimiben már nem emlékszem pontosan mennyit, változó volt...mikor egyetemre jártam heti 5 ezret kaptam.

Ebből ebédeltem mindennap( mivel bejárós voltam)de mindig spóroltam így heti 2 ezret el tudtam kb tenni és a hónap végén mindig vettem magamnak vmi ruhát,parfümöt vagy éppen amire szükségem volt :)

2012. nov. 14. 10:14
 22/28 anonim ***** válasza:

Én tavaly végeztem az egyetemen.

35-40 volt havonta az albérlet rezsivel, 10 a bérletek. Ezen felül kaptam 30-at zsebpénznek, ebből ment a bevásárlás, fodrász, stb. Szóval összesen olyan 80 körül.

Nyáron dolgoztam általában, de a szüleim mindig azt mondták, hogy inkább tegyem félre, mert később még jól jöhet, és ha egyébként is megtehetik, hogy támogatnak, ne a sajátomat költsem.

2012. nov. 14. 11:00
 23/28 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :)
2012. nov. 16. 19:08
 24/28 anonim ***** válasza:

Sosem kaptam zsebpénzt a szüleimtől, mindenért meg kellett dolgoznom. A tanszereimért és a koleszdíjért is, a szórakozásért és a ruháimért is. 18 éves koromtól persze.

18 éves koromig mindent ők vettek, de pénzt sosem kaptam tőlük.

2012. nov. 20. 16:28
 25/28 anonim ***** válasza:

Most múltam 24.

20 éves koromban elkezdtem magántanítani nyelveket. Ebből, és az ösztöndíjaimból az egyetemen tartottam el magam, vettem bérletet, tanszereket, ruhát, kaját, finanszíroztam a szórakozásom. A szüleimtől kis segítséget kaptam az albérlethez (kb. 25 ezer ft/hó)

22 évesen elkezdtem dolgozni a jelenlegi cégemnél. Az már biztos jövedelem volt (bár csak részmunkaidő, az egyetem mellett), de akkor úgy döntöttem hogy nem igénylem tovább, hogy engem is pénzeljenek. Még akkor is kiegészítésként sokat magántanítottam, így nem volt gond a teljes önellátás, bár ezek és a suli együtt sok volt.

Idén szerencsére előléptettek, jobban keresek a szüleimnél, most már én segítem őket.

2012. nov. 20. 16:46
 26/28 anonim ***** válasza:
13 éves lány vagyok.és egy hónapba 1500 ft kapok a szüleimtől.
2012. nov. 20. 17:17
 27/28 anonim válasza:
14 éves vagyok, havi 3000 ft-otkapok a szüleimtől. Ha elmúlok 16 fogok diákmunkát is vállalni.
2012. dec. 2. 20:24
 28/28 anonim válasza:

16 éves koromig kapttam zsebpénz aztán miután kapttam ösztöndíjat a szakmai gyakorlat után már nem érezttem szükséget ezért már nem is fogadtam el pénzt a szüleimtől.Így meg is tanulttam a pénzzel okosan bánni.Emelett pedig a nyári szakmai gyakorlat után menttem diákmunkára,így tudtam sporolni pl.:saját pénzből vettem telefont,tudtam ebből elmenni szórakozni stb.Most tettem le a szakmat és már ugye nem jár az ösztöndíj ezért megint megyek dologozni a Balatonra.Szeptembertől megyek tovább érettségizni és terveim szerint szünetekben is fogok vallalni diákmunkára.

18/L

2015. máj. 16. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!