Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Miért nem mindegy,...

Mit tegyek? Miért nem mindegy, hogy mennyi pénzt költünk a babára? Anya miért nem képes megszólalni?

Figyelt kérdés

29 hetes terhes vagyok.

Az unokatestvérem 4 éves, a nagynénémék mondták, hogy elhozzák a babadolgaikat, mert a legtöbb még megvan. De az a probléma, hogy már kitaláltam, milyen stílusú legyen a babaszoba, a babakocsit pl. még a terhességem előtt kinéztem. :)

Szóval mondhatni határozott elképzeléseim vannak és semmi kedvem a használt babadolgokat itt kerülgetni. Anya mondta, hogy megérti ezt, de ne mondjak semmit, majd ő beszél vele, finoman leépíti.

Erre ma beállítottak délután, hogy elhozták a babakocsit és a kiságyat... Meg hogy ne is vegyünk semmit a picinek, nekik kb. minden megvan még, ne költsük feleslegesen a pénzt.

Hívtam anyát, hogy ez most mi és ha beszélt vele, akkor miért van itt egy hatalmas babakocsi és egy szétszedett kiságy. Kiderült, hogy ő mégsem mondott semmit, mert csak segíteni szeretnének és hogy ezt olyan kellemetlen lenne szóvá tenni. De akkor most évekig tűrjük, hogy a használt dolgaikat idehozzák???

Meg mi ezeket nem fogjuk használni, én már az egész listát összeállítottam, elmentettem. Meg mi az, hogy "feleslegesen ne költsünk"? A kislányunk, számomra a ráfordított összeg nem pénzkidobás.

2016. szept. 25. 18:10
1 2 3
 21/28 piroska és a farkas ***** válasza:
57%

Szerintem teljesen felesleges azt leírni, h ki szerint miért nem kéne költeni és mi felesleges, mert ezt hadd döntsék màr el a szülők. Van, akinek fobtos, h nézegeti, tervezgeti, van, aki pedig praktikusabban gondolkodik. Mindkét verzió teljesen elfogadható egy bizonyos pontig. Van, aki màr pofàtlan módontart igényt a hasznàlt babaholnikra és van, aki a költekezésben nem tud kontrollt tartani és szàzezres ajàndékot vesz az egy évesének, holott akkor még a csomagolópapír àltalàban érdekesebb :) Kérdező! Èn anno vettem is, kaptam is, a Te helyzetedben nedheztelnék anyukàmra, a rokonokra semmiképp hisz gondolom az abszolút jószàndék vezérelte őket. Annyit tennék, h a babaàgyat àtvinném anyukàmhoz hisz jó ha van egy a nagyinàl, a babakocsit pedig eltenném tartaléknak. Nem àrt, ha van. A ruhàkból is szerintem a nagyihoz vàlogatnék ki egy jó adagot. El semmiképpen sem adnàm. Ès megmondanàm szépen a rokonoknak h nagyon köszönöm de szeretnék vàsàrolgatni. Nem kell ezt indokolgatni meg magyaràzgatni, így szeretnéd és kész. Esetleg àtgondolhatod h mi az amiből tényleg jó lenne ha lenne 1-1 plussz darab pótnak, és kérd célirànyosan azt, ha màr felajànlottàk. Kedves legyél de hatàrozott :) Te babàd, te vàgyaid, Te pénzed :)

Üdv egy 33hkm

2016. szept. 26. 15:30
 22/28 anonim ***** válasza:
50%

utolsó nem mond hülyeséget azzal, hogy a java menjen a nagyihoz, de előbb azért nem árt megkérdezni, hogy vállalja e ezeket a cuccokat:P

És persze akinek van pénze az költsön annyit amennyit szeretne, de akkor is miért baj ha kapsz pár plusz ruhát, amit legalább összekoszolhat majd a pici amikor kúszik, eszik stb.?

2016. szept. 26. 15:34
 23/28 piroska és a farkas ***** válasza:
74%
Szerintem a " pár plussz ruha" meg a " ne vegyél semmit mert mindent oda adunk" azért eléggé más :)
2016. szept. 26. 15:41
 24/28 anonim ***** válasza:
90%

és akkor mi van? :D felnőtt módjára azt kell mondani:

Jaaaj de drágák vagytok:) ezt nem kellett volna, de tudjátok az a helyzet, hogy a férjem már vett dolgokat és nincs szívem visszaváltani őket, mert olyan boldogan szerezte be őket. Persze mindenképp örülünk "ennek, annak" ami épp hiányzik még a gyűjteményünkből. Jaj hogy ti milyen kedvesek vagytok, tudjátok mit majd gyertek át egyszer egy ebédre amiért gondoltatok ránk

Na ez olyan nehéz lenne?

2016. szept. 26. 15:46
 25/28 piroska és a farkas ***** válasza:
63%
De miért kéne hazudnia? Miért ne mondhatnà azt h azért nem kéri mert ő szeretne vàsàrolgatni? Szerintem ezt mindenféle magyaràzgatàs nélkül hadd tegye màr meg lelkiismeretfurdalàs nélkül.
2016. szept. 26. 19:40
 26/28 anonim ***** válasza:
63%
Az a poén utolsó,hogy megteheti/megtehette minden lelkiismeretfurdalás nélkül...de nem tette,nem szólt mikor a nyakára vitték a cuccokat,csak lapított. Most még puffog!
2016. szept. 26. 20:42
 27/28 anonim ***** válasza:

Lehet nyíltan mondani és megbantani a másikat. Anyadnak se azt mondod hogy gáz a ruhád vagy te vagy öreg ehhez ehhez a fazonhoz...hanem finoman, hogy ne bántsd meg.

Néha ehhez hazudni kell vagy legalábbis finomítani az igazságot.

2016. szept. 26. 21:24
 28/28 anonim ***** válasza:

babyboom567 nevű felhasználó

De hamar rárepülnél az ingyen cuccokra.

A kérdező meg mondja meg szépen saját maga a nagynénjének, hogy nem fogja használni a cuccokat, mindenből újat vesz. Amit eddig elvittek, vidd vissza.

Eleve meg kellett volna mondanod, amikor mondták, hogy elhozzák az unokatesód holmijait, nem anyukádnak puffogni mindig.

Felnőtt ember vagy, gyereked lesz, vállald fel a döntéseid.

2016. szept. 27. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!