Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Miért nem mindegy,...

Mit tegyek? Miért nem mindegy, hogy mennyi pénzt költünk a babára? Anya miért nem képes megszólalni?

Figyelt kérdés

29 hetes terhes vagyok.

Az unokatestvérem 4 éves, a nagynénémék mondták, hogy elhozzák a babadolgaikat, mert a legtöbb még megvan. De az a probléma, hogy már kitaláltam, milyen stílusú legyen a babaszoba, a babakocsit pl. még a terhességem előtt kinéztem. :)

Szóval mondhatni határozott elképzeléseim vannak és semmi kedvem a használt babadolgokat itt kerülgetni. Anya mondta, hogy megérti ezt, de ne mondjak semmit, majd ő beszél vele, finoman leépíti.

Erre ma beállítottak délután, hogy elhozták a babakocsit és a kiságyat... Meg hogy ne is vegyünk semmit a picinek, nekik kb. minden megvan még, ne költsük feleslegesen a pénzt.

Hívtam anyát, hogy ez most mi és ha beszélt vele, akkor miért van itt egy hatalmas babakocsi és egy szétszedett kiságy. Kiderült, hogy ő mégsem mondott semmit, mert csak segíteni szeretnének és hogy ezt olyan kellemetlen lenne szóvá tenni. De akkor most évekig tűrjük, hogy a használt dolgaikat idehozzák???

Meg mi ezeket nem fogjuk használni, én már az egész listát összeállítottam, elmentettem. Meg mi az, hogy "feleslegesen ne költsünk"? A kislányunk, számomra a ráfordított összeg nem pénzkidobás.

2016. szept. 25. 18:10
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
45%
Ezt úgy hívják, hogy a bőség zavara.
2016. szept. 25. 20:30
 12/28 anonim ***** válasza:
96%

Tanulság: felnőtt vagy, intézkedj magad, ne hagyd rá senkire, hogy a nevedben beszéljen, akkor se, ha felajánlja. Szülőként pláne muszáj lesz időről időre felvállalni a konfliktusokat is.

Hívd fel nagynénédet, ha már a megfelelő pillanatban nem voltál elég bátor felvállalni a véleményedet, mondd, hogy köszönöd a kedvességüket, de félreértés történt, te már mindent kinéztél a gyereknek, nem tudod használni az odavitt holmikat. Kérdezd meg, hogy viszavitesd-e őket a férjeddel, vagy adományozd el a nevükben olyan családnak, ahol örömmel fogadják, úgy fogod intézni, ahogy nekik jobb.

2016. szept. 25. 20:49
 13/28 anonim ***** válasza:
98%

:-D hát ott volt a lehetőség,mikor kipakolták nálad a cuccokat,hogy megköszönd és visszaadd nekik!

Miért nem szóltál?? Tudod,néma gyereknek anyja se látja a fától az erdőt!

Ebben mi a nagyon megoldhatatlan feladat??

Ha meg már hagytad,hogy otthagyják a cuccokat,akkor kicsit gázosabb a szitu.

2016. szept. 25. 21:39
 14/28 anonim ***** válasza:
14%
Szóval legyünk azért tisztában azzal, hogy erre az oldalra az alacsony képzettségű, nem túl jómódú, nem túl okos, nem túl elfoglalt emberek járkálnak... Ők nem fogják megérteni, hogy ha az ő gyereküknek nem jutott minőségi semmiből, a tiédnek miért kellene, hogy jusson. Szóval nem biztos, hogy érdemes az ő mércéjükkel mérni magadat.
2016. szept. 25. 21:47
 15/28 anonim ***** válasza:
89%

" Szóval legyünk azért tisztában azzal, hogy erre az oldalra az alacsony képzettségű, nem túl jómódú, nem túl okos, nem túl elfoglalt emberek járkálnak..."

Igen,akárcsak te! :-)

2016. szept. 25. 21:49
 16/28 anonim ***** válasza:
53%

Sok családban szokás, hogy a kisebbeknek ajándékozzák a még használható holmikat. Majd ha rájössz, hogy mennyi minden kell egy gyereknek, és milyen gyorsan tönkreteszi/kinövi, jól fog jönni a kapott holmi.

Visszaadni most már szerintem bunkóság, ha megvetted az újat, esetleg említsd meg nekik, hogy végül nincs rájuk szükséged (pl. babakocsi), mi legyen velük.

2016. szept. 25. 21:52
 17/28 anonim ***** válasza:
9%
Mindenki a saját szintjén nyomorog, utolsó. :) A különbség annyi, hogy nekem ez hullámvölgy, amit holnapra kialszok... neked meg az életed.
2016. szept. 25. 21:52
 18/28 anonim ***** válasza:
91%

Kár itt a kérdezőt fikázni,1-2 gyereknyi tapasztalattal...Ő is leírta a lényeget,első baba,izgatott,várják,mindent úgy szeretne,ahogy elképzelte,és szerintem ő is tisztában van azzal,hogy ez nem a gyerekről és a szükségről szól...

Szerintem nézd át a cuccokat,hátha van olyan,amit fel tudsz használni,ne adj isten,megtetszik,a többit pedig megköszönve a kedvességüket,egyeztessetek,hogy visszaviszitek,mert találtál olyat,ami jobban megfelel az elképzelésednek...

Akinek több gyereke van,azért hajlamos megfeledkezni arról,hogy milyen volt az elsőt várni...mikor még azt sem tudja az ember,mi fán terem a gyerek,csak határozott elképzelése van arról,mit szeretne..Nekem pl anno eszembe se jutott volna használtan babakocsit vagy ágyat venni...mai eszemmel egy fillért nem költenék arra a babakocsira,amit vettünk,és én voltam a világ legboldogabb embere,mikor megvették,és az árából vettem egy szuper használtat,amit imádok...és még millió ilyen dolog van...

2016. szept. 25. 22:07
 19/28 anonim ***** válasza:
97%

"Visszaadni most már szerintem bunkóság"

Sokkal nagyobb bunkóság a megkérdezésük nélkül továbbadni, vagy hagyni, hogy a padláson porosodjon, amikor más, nehezebb körülmények között élő tudná használni. Lehet, hogy ők is akarnak még gyereket, vagy van ismerős, aki örülne a használt cuccoknak, döntsenek róla a tulajdonosok, mit akarnak kezdeni vele.

2016. szept. 25. 22:17
 20/28 anonim ***** válasza:
29%

szia én nekem még nincs gyerekem,de egyet már most eldöntöttem. Nem vagyok hajlandó új dolgokat venni a kicsinek ilyen kis korban, mert úgyis kinövi secperc alatt. Persze lesz pár új holmija de többségben lesz a használt cucc, lévén könnyedén lehet olcsóbban ugyanolyan minőségű holmit szerezni. Ami persze kivétel az a matrac, cipő, gyógyszer, minimum ezeket nem lehet használtan venni és kifejezetten rossz ezeken spórolni, nade rugdalódzókat vagy babakocsit szívesen fogadok, max ha nem jön be finoman visszaadom nekik és elmondanám az okát is.

Elhiszem első baba, juj de szupi neki dolgokat venni, na de számold ki 1 db rugdalódzót mennyibe kerül és akkor még nincsen benne, az ilyen-olyan szép ruhácska, játék, játszószőnyeg, pelenka, légzésfigyelő stb. Persze van amit muszáj újabb megvenni, de ha mód van rá az alap ruhákat fölösleges ha úgyis leböfizi és egy hét alatt kinövi.

2016. szept. 26. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!