Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Miért nem mindegy,...

Mit tegyek? Miért nem mindegy, hogy mennyi pénzt költünk a babára? Anya miért nem képes megszólalni?

Figyelt kérdés

29 hetes terhes vagyok.

Az unokatestvérem 4 éves, a nagynénémék mondták, hogy elhozzák a babadolgaikat, mert a legtöbb még megvan. De az a probléma, hogy már kitaláltam, milyen stílusú legyen a babaszoba, a babakocsit pl. még a terhességem előtt kinéztem. :)

Szóval mondhatni határozott elképzeléseim vannak és semmi kedvem a használt babadolgokat itt kerülgetni. Anya mondta, hogy megérti ezt, de ne mondjak semmit, majd ő beszél vele, finoman leépíti.

Erre ma beállítottak délután, hogy elhozták a babakocsit és a kiságyat... Meg hogy ne is vegyünk semmit a picinek, nekik kb. minden megvan még, ne költsük feleslegesen a pénzt.

Hívtam anyát, hogy ez most mi és ha beszélt vele, akkor miért van itt egy hatalmas babakocsi és egy szétszedett kiságy. Kiderült, hogy ő mégsem mondott semmit, mert csak segíteni szeretnének és hogy ezt olyan kellemetlen lenne szóvá tenni. De akkor most évekig tűrjük, hogy a használt dolgaikat idehozzák???

Meg mi ezeket nem fogjuk használni, én már az egész listát összeállítottam, elmentettem. Meg mi az, hogy "feleslegesen ne költsünk"? A kislányunk, számomra a ráfordított összeg nem pénzkidobás.

2016. szept. 25. 18:10
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
60%
Mindkét felet meg lehet érteni, megértem hogy szeretnél stílusos dolgokat viszont felesleges 100000-reket költeni olyan dolgokra amiket pár hétig-hónapig esetenként 1-2 évig használnátok. Aztán ugyanúgy kerülgetni kéne őket.
2016. szept. 25. 18:18
 2/28 A kérdező kommentje:

De én nem tartom feleslegesnek és ez a lényeg. :)

Ő lesz az első babánk, természetes, hogy izgatott vagyok és szeretnék megadni neki mindent.

És inkább kerülgetem a saját dolgainkat, mint másét.

2016. szept. 25. 18:20
 3/28 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ha nem vagy arra se kepes h udvariasan visszautsitsd oket akkor megerdemled h most neked kell visszavinni elajandekozni kidobni a cuccaikat. Am is miert anyadat hasznalod szocsonek?
2016. szept. 25. 18:21
 4/28 A kérdező kommentje:
Ő mondta, hogy beszél velük, ne én tegyem. Mondta, hogy ne foglalkozzak ezzel, majd elintézi. Nem jött össze neki...
2016. szept. 25. 18:22
 5/28 anonim ***** válasza:
92%

Egyszerűen, kedvesen de határozottan megmondod a nagynénédnek, hogy félreértés történt, köszönöd szépen a kedvességüket, de te már kinézted a holmikat. Nyugodtan menj kicsit az érzelmeire, mond neki, hogy biztos emlékszik az első gyerek előtt ő is milyen izgatott volt, ne akarjon téged megfosztani a készülődés, tervezgetés élményétől.

Semmi esetre se állj neki magyarázkodni, csak határozott (de kedvesen megfogalmazott!) kijelentéseket tegyél!

2016. szept. 25. 18:23
 6/28 anonim ***** válasza:
98%
De hagytad, hogy kipakolják nálad és otthagyják? Akkor rögtön vissza kellett volna őket fordítani a cuccaikkal együtt, így már elég ciki lesz. Felnőtt nő vagy, gyereked lesz, ennél jóval kellemetlenebb dolgokat is el kell tudnod majd intézni. Egyszerűen meg kell mondani, hogy nektek nem kell, amit adnának.
2016. szept. 25. 18:25
 7/28 anonim ***** válasza:
76%

Ne használd azokat a dolgokat, hanem vedd meg az újakat és azokat használd. A régi cuccokat tedd fel a padlásra, pincébe stb.

Nagy hisztit nem kell levágni, hisz jóindulatúan segíteni akartak neked a rokonaid. Szerintem néha jól fog esni, hogy kapsz pár cuccot, mert lehet, hogy nem mindig lesz pénzed vadiúj dolgokat venni.

2016. szept. 25. 18:45
 8/28 anonim ***** válasza:
73%
Ha ennyit nem birsz magadtol elintezni, akkor komoly ketsegeim vannak azzal kapcsolatban hogy alkalmas vagy-e szulonek.
2016. szept. 25. 19:28
 9/28 anonim ***** válasza:
16%
Add el facebookon a lomjaikat, és rendezd be úgy a gyerekszobát, ahogy akarod. Semmi közük hozzá. :)
2016. szept. 25. 19:40
 10/28 anonim ***** válasza:
81%

Pedig felesleges ennyit költeni egy pici babára! Nem neki veszed, hanem a saját egódat elégíted ki. Nem lesz boldogabb egy kisgyerek sem, ha drága cuccokat adnak rá.

A használt holmikat pedig add vissza. Mond meg nekik, hogy neked sok a pénzed, és nem adsz a gyerekere csak új dolgokat.

2016. szept. 25. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!