Mit tegyek? Miért nem mindegy, hogy mennyi pénzt költünk a babára? Anya miért nem képes megszólalni?
29 hetes terhes vagyok.
Az unokatestvérem 4 éves, a nagynénémék mondták, hogy elhozzák a babadolgaikat, mert a legtöbb még megvan. De az a probléma, hogy már kitaláltam, milyen stílusú legyen a babaszoba, a babakocsit pl. még a terhességem előtt kinéztem. :)
Szóval mondhatni határozott elképzeléseim vannak és semmi kedvem a használt babadolgokat itt kerülgetni. Anya mondta, hogy megérti ezt, de ne mondjak semmit, majd ő beszél vele, finoman leépíti.
Erre ma beállítottak délután, hogy elhozták a babakocsit és a kiságyat... Meg hogy ne is vegyünk semmit a picinek, nekik kb. minden megvan még, ne költsük feleslegesen a pénzt.
Hívtam anyát, hogy ez most mi és ha beszélt vele, akkor miért van itt egy hatalmas babakocsi és egy szétszedett kiságy. Kiderült, hogy ő mégsem mondott semmit, mert csak segíteni szeretnének és hogy ezt olyan kellemetlen lenne szóvá tenni. De akkor most évekig tűrjük, hogy a használt dolgaikat idehozzák???
Meg mi ezeket nem fogjuk használni, én már az egész listát összeállítottam, elmentettem. Meg mi az, hogy "feleslegesen ne költsünk"? A kislányunk, számomra a ráfordított összeg nem pénzkidobás.
De én nem tartom feleslegesnek és ez a lényeg. :)
Ő lesz az első babánk, természetes, hogy izgatott vagyok és szeretnék megadni neki mindent.
És inkább kerülgetem a saját dolgainkat, mint másét.
Egyszerűen, kedvesen de határozottan megmondod a nagynénédnek, hogy félreértés történt, köszönöd szépen a kedvességüket, de te már kinézted a holmikat. Nyugodtan menj kicsit az érzelmeire, mond neki, hogy biztos emlékszik az első gyerek előtt ő is milyen izgatott volt, ne akarjon téged megfosztani a készülődés, tervezgetés élményétől.
Semmi esetre se állj neki magyarázkodni, csak határozott (de kedvesen megfogalmazott!) kijelentéseket tegyél!
Ne használd azokat a dolgokat, hanem vedd meg az újakat és azokat használd. A régi cuccokat tedd fel a padlásra, pincébe stb.
Nagy hisztit nem kell levágni, hisz jóindulatúan segíteni akartak neked a rokonaid. Szerintem néha jól fog esni, hogy kapsz pár cuccot, mert lehet, hogy nem mindig lesz pénzed vadiúj dolgokat venni.
Pedig felesleges ennyit költeni egy pici babára! Nem neki veszed, hanem a saját egódat elégíted ki. Nem lesz boldogabb egy kisgyerek sem, ha drága cuccokat adnak rá.
A használt holmikat pedig add vissza. Mond meg nekik, hogy neked sok a pénzed, és nem adsz a gyerekere csak új dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!