Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most ez milyen már? Mit tehetnék?

Most ez milyen már? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Anyám elvált pár éve, azóta egyedül tart el minket. 3-an vagyunk testvérek. Én most végeztem a sulival, mármint nem ebben a pillanatban, hanem még nyár elején. Egyből dolgozni mentem, hogy tudjam anyámat segíteni, könnyítsek a terhein, hiszen nincs pénzünk, szinte minden hónapban hitelbe vásárolunk a boltban. Eddig úgy volt, hogy haza anyám kezébe nem adtam egy forintot sem, mert ahogy felvettem a fizetésem, mentem a boltba kifizetni a hitelt. Volt, hogy nem volt elég rá a fizetésem, 2-3 ezer Ft fennmaradt még, de többnyire betakarta, és a maradékból bevásároltam. Úgy gondolom, hogy ez is nagy segítség. Magamnak nem vettem még soha semmit, egy szelet csokit sem, arra már nem marad. Buszbérlet+hitel, esetleg egy kis kaja erre megy el a pénzem. Most viszont anyám előállt azzal, hogy mire verem el a pénzt, ő tudja, hogy többet keresek, és eztán adjam neki oda az ő kezébe, majd ő beosztja. És a fizetési papírt is kéri. Nincs titkolnivalóm, forintra pontosan tudja, hogy mennyit keresek, na de nem vagyok a férje, hogy tételesen elszámoljak neki. Így is csak kb 30 percig van pénzem, amíg megveszem a bérletem, meg kifizetem a tartozást. Mivel azt így már nem neki kell fizetni, neki marad az albérlet, rezsi, és a kaja. Hitelre vásárol ugyanúgy, nem érzem, hogy lenne javulás, lehet, hogy hiába fizetem, nem lesz jobb. És veszekszik a pénzem után. Nem tudom, mit tehetnék. Most tényleg adjam oda a fizetési papírom is? Legyen anyám "férje"?

2016. szept. 19. 10:28
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
És mire ment el utolsó? Ha nem akarsz, ne válaszolj, de nagyon kíváncsi lennék. Én közben leültem anyámmal beszélni, de azt mondta, hogy ne szóljak bele, ha gondoljam, hogy ő majd rögtön el fog nekem számolni, hogy mikor mire megy el a pénze, csak mert dolgozok 5 perce, különben is nekem csend van, hiszen nem adok haza semmit, ő egy fillért nem lát belőle. Köpni-nyelni nem tudtam, nem akartam veszekedni vele, és a fogműtét miatt, is ha lehet keveset beszélek, mert még nagyon fáj. annyit mondtam neki azért, hogy a bolti hitelt nem a szomszéd fizeti ki, és ott hagytam.
2016. szept. 21. 10:13
 22/25 anonim ***** válasza:
Hát, ha Anyád gyereknek tart, akkor egy kicsit tegyél ellene. Látványosan szeretné a pénzed megkapni, akkor legyen úgy. Minden héten rokonok szeme láttára adj neki 10000 Ft-ot, ezresekben. Így összesen 50 ezred bánja Anyád meg örülhet a sok pénzének a bukszájában.
2016. szept. 21. 11:03
 23/25 A kérdező kommentje:
A szüleim azért váltak el, mert apám péppé verte anyámat. 14 voltam, mikor végre ott merte hagyni, előtte 2 évig napi szintem a veréseket néztük/hallgattuk, volt, hogy mi is kaptunk belőle. Hónapokig könyörögtem anyámnak, hogy meneküljünk, ő nem akart, mert a pénz..... félt, hogy apám megtalálja, és még rosszabb lesz, és félt, hogy nem tud minket egyedül eltartani. Ez alatt a pár év alatt megtanultuk, hogy a zsíros kenyér is lehet finomabb, mint a rántott hús, ha nyugodtan, és nem halálfélelemmel eszed. Tudjuk mi az, ha minden falatot be kell osztani, de nem bántuk egy pillanatig sem. Mivel elmenekültünk, így nincsenek rokonok. Nincs kihez segítségért fordulni, ha "szorít a gatya", csak a boltos. Szívesen segítek anyunak, és még nem akarok elköltözni tőle, és nem akarom elzárni a "pénzcsapot". De nem akarok neki tételesen elszámolni sem. És nem akarok veszekedést sem ez miatt, elég veszekedésben volt részem már. Szeretnék majd persze magamra is gondolni, de még nincs itt az ideje. Míg a testvéreim fel nem nőnek az biztosan nem fog menni. Láttam mennyit szenved anyám mert azt hitte egyedül nem megy, és aztán láttam, ahogy dolgozik értünk. Nem lenne szívem magára hagyni.
2016. szept. 21. 15:49
 24/25 anonim ***** válasza:

Ha nem irtad volna hogy 14 voltal amikor otthagytatok apudat azt hittem vilna a testverem vagy:) Nalunk is pont ez volt, de anyu eleg koran otthagyta ez miatt aput. De azert meg emlekszem a verekedesekre. Ahova a mi penzunk ment (a tegnapi valaszolo vagyok-elvettuk anyu kartyajat) eleg erdekes... anyu sose ismerte be de nem is tagadta; a sok veres ellenere apunak adott penzt evekig valoszinuleg. Az en anyum is pont ugyan azokat vagta a fejunkhoz mint a tied a te fejedhez: nehigy mar mi osszuk be az o penzet hiszen felnott ember es nem tartozik senkinek sem elszamolassal. A mi csaladunk lehet kicsivel nagyobb mint a tied, lehet ezert maskeppen hatott amikor 5en ultunk le anyuval beszelni hogy ez igy nem mehet tovabb. Persze ezek a beszelgetesek megismetlodtek par alkalommal az evek alatt. Ugy tudtuk elerni hogy odaadja a kartyajat es mi osszuk be a penzt, hogy amikor 4edszerre jott a kilakoltatasi papir hogy fizess x milliot vagy mehetsz, az volt a feltetele hogy kifizetjuk a tartozasat ha mi kezeljuk a penzugyeit. Persze nem tetszett neki de nem akart az utcara menni. A masik fontos dolog, hogy tudni kell nemet mondani ani nagyon nehez mivel az anyukad. De ha nem tudsz nemet mondani akkor sose lesz vege. En azt tanacsolnam, hogy ne addj neki semmi penzt, ne valtsd ki az adossagat. Helyette inkabb tedd felre az osszes penzed, mert par honapon belul beut a csod es akkor o fog jonni hozzad segitsegert. Legyen annyid amennyivel kivaltod az adossagokat feltetelek mellett. Nem szep dolog, de ha mashogy nem mukodik...

Ne hidd hogy egyedul vagy ebben a cipoben. Vannak ismeroseim akik mar kilabaltak belole mert nemet mondtak, de olyan is van aki nemtud nemet mondani ezaltal meg mindig pumpoljak a szulei penzzel.

Bocsanat, egy kicsit hosszura sikeredett...

2016. szept. 21. 20:01
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, és nem baj, örömmel olvastam. Én is pont úgy vagyok, mint te lehettél, hogy igenis segíteni akarok, de úgy látom, hogy így nem megy, ahogy eddig. Mindenképpen változtatni kell, hogy a segítség segítség legyen, és ne maradjon utána rossz szájíz. Se neki, se nekem. Nagyon szeretem anyumat, olyan dolgokat átvészelt értünk, amibe én már lehet, hogy belehaltam, vagy beleőrültem volna.
2016. szept. 21. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!