Most ez milyen már? Mit tehetnék?
'és eztán adjam neki oda az ő kezébe, majd ő beosztja. És a fizetési papírt is kéri.'
Erre egyetlen rovid valasz letezik: NEM.
A hosszu valasz az, hogy amint lehet, koltozz el.
Sajnos vannak ilyen nők, akik a pénzt egyáltalán nem tudják beosztani.
Csak futnak az újabbnál újabb hiteleik után.
Ha a dupláját adnád haza, azt is simán elköltené.
Amúgy mennyi az összbevételetek?
Valószínűleg még több hitel maradna havonta, hogyha odaadnád a pénzt. Szerintem elverné valami másra.
Amúgy meg gyűjtsétek össze a blokkokat és számoljátok össze, hogy mennyi kiadás volt a hónapban. Ebből vonjatok ki minden bevételt (2 fizetés, családi pótlék) és meglátja, hogy mennyi maradt.
Az a minimálbér +73000.
Ha a költségek nem növekedtek, hogy nem vagytok pluszban? Anyádnak nincs valamilyen függősége aminek a mennyisége növekedett?
Hogyha eddig anyád keresett 200ezret. Miután bejött a te 73000-as fizetésed, és így is marad 3000 forint hitel, akkor valamire baromi sokat elver...
Egyébként el tudom képzelni mennyire keserves lehetett neki 3 gyereket nevelni, míg te sem dolgoztál, ebbe belegondoltál?
Pontosan ezért mentem dolgozni, amit lehetett. Pontosan ezért mentem nem nappali tagozatra továbbtanulni. Pontosan ezért vállalok el minden pluszmunkát, hogy kicsit több pénz legyen. És pontosan ezért fizetem ki a bolti cehet az helyett, hogy adnék pér tízezret, és a többit elszórakoznám.
Nekem az tűnik fel, hogy ad hitelt a boltos. Valami nagyon kis bolt lehet ez, ennek következtében, szinte biztos, hogy túlárazott. Anyukádat próbáld rábeszélni, hogy ne ott vásároljatok. Ha egyetemre jársz és dolgozol is, akkor biztos megfordulsz valami nagyobb helyen is. Szerintem lehetne a bevásárláson spórolni.
Ha már ezt megbeszéltétek, akkor viszont finoman le kéne építeni a hitelre vásárlást. Akár te is megmondhatod a boltosnak és anyukádnak is, hogy következő hónapban mennyit tudsz neki visszafizetni. Ez minden hónapban legyen kevesebb, egész addig, amíg erről a rossz szokásról leálltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!