Most ez milyen már? Mit tehetnék?
Változatlanul nem értem, hogy miért neked kellene törleszteni azokat a hiteleket, amiket az anyukád vesz fel.
Nem baj, nem te vagy az első, aki feljön panaszkodni, majd kb. tesz az itt adott tanácsokra, és minden marad ugyanúgy.
NEM neked kell kifizetni az anyukádat, sem eltartanod. Felnőtt nő, nyugodtan kereshet ő is másik munkát.
nem egyszerű eset, azért mégis az anyád, képes volt a méltóságát félre tenni, hogy a boltban hitelre vásároljon. ezt sem engedik már mindenhol manapság. kis faluban éltek gondolom. anyád nem lehet egy olyan magas iskolával rendelkező hölgyemény, gondolom semmit se keres. nem tudom vannak-e rossz szokásai, mint cigi, stb, de ha van, letehetné, mert 300-500.000 ftot úgy elszív egy évben, hogy észre sem veszi.
én csak, hogy megnyugodjon (meg próbaképpen) odaadnám neki. aztán megnézném, hogy pár hónapig, hogyan boldogul. ha a boltban azt mondják, rendesen fizet és törleszt, akkor továbbra is adnám neki.
vagy kösd ki feltételnek, hogy a blokkokkal számoljon el neked. csak, hogy tudd, mire ment el a fizud.
Nehéz ez a kérdés. Próbálom beleképzelni magad anyukád helyzetébe, de nehezen megy, mert ijesztő az a tudat, hogy egyedül maradok három gyerekkel gyerektartás nélkül. Biztos vagyok benne, hogy van munkája évek óta, mert valamiből el kellett hogy tartson titeket és a családi pótlék erre nem elég.
A boltból ételt vesz, amit a kérdező is megeszik, tehát aki azt állítja, hogy ez csak az anya tartozása, az inkább hallgasson!
Kérdező, én a higgadt beszélgetést javaslom első körben. Nagyon nem jó, hogy kicsit sem vagy tisztában a család anyagi helyzetével, mind bevétel, mint kiadás összegével, ezzel kell kezdeni.
Ha anyukád valamiért, mondjuk az évek óta tartó nélkülözés miatt vásárlás terén bekattant, van ilyen, akkor azt át kell beszélni.
Anyósom a háború alatt nagyon sokat éhezett és ez miatt kialakult benne egy olyan dolog, hogy mindent összevásárolt és raktározott. Azt gondolom, hogy szeretettel meg lehet oldani.
"Anyám elvált pár éve, azóta egyedül tart el minket."
Vagyis eddig megéltetek anyátok jövedelméből.
Most, hogy te is hazaadod a fizudat, többletnek kellene lennie.
Ez sima matek.
Ha nem így lett, arról anyád tehet.
Számoltassad el!!
Ismeros a helyzeted, nalunk is ez volt. Fogalmam sincs (es senjinek a csaladban) hogy anyu mire koltotte el a penzt. Kb 3 havinta valami uj hitelfizetesi felszolitast talaltunk a lakasban. Maig nemtudjuk biztosan, hogy minden hutel vissza lett e fizetve amit folvett. A vegen szerintem mar o se tudta szamon tartani hol van hitele. Nekem ugy tunik, hogy anyudnak se csak a boltosnal van hitelr, foleg ha egyedul nevelt harmotokat. Nalunk ez jott be:
- elvettuk anyu bankkartyajat tehat nemtudott levenni penzt
- bevasarlast egyutt intezte a csalad, tehat tudtuk mire mennyi megy el
- szamlakat mi fizettuk (anyu es a mi szamlankrol)
- minden tetelesen vezetve volt/van higy mire megy a penz
Ez ment egy par evig, ma mar jobb a helyzet. Van sporolt penz is.
Mint te, en is a legidosebb vagyok, de ekkor mar nem eltem otthon. Tobb mint 10evig szenvedtunk mire ez a modszer bevallt es mire rajottunk mire is koltotte a penzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!