Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya miért néz mindig bele a...

Anya miért néz mindig bele a telefonomba? 11/l

Figyelt kérdés

Tudom, azért mert félt, meg minden, de nem szoktam facebookozni, a messenger sincs letöltve. A snapen nem igazolok vissza senkit, csak akiről tudom hogy ki. Instagrammomat mindig nézi a bátyám, meg a facemet is. Ezekben nincs semmi érdekes. De az nagyon zavar, hogy elolvassa mindig az összes üzenetemet, hogy mit írok a barátnőimnek. Meg egyszer belenézett a fotóimba, és leszidott amiért le volt töltve egy fiú.. Hiába mondom neki, hogy ne nézzen már bele, akkor jön az, hogy biztos rejtegetek valamit, eltitkolok előle dolgokat, ezt követően pedig veszi el a telefonomat és minden egyes alkalmazást megnézeget. Ez állítólag a saját telefonom lenne, de minden nap nézegeti. Már félek hazamenni a suliból, mert tudom, hogy baj lesz. El se tudom rejteni, lezárni sem zárhatom le. Lassan úgy érzem, nincs semmi életem. Nem írhatok meg valami olyat senkinek, amihez a szüleimnek szerintem nincs köze. Hogyan tudnám megértetni vele?

11/l

2016. szept. 18. 12:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
0%
Azért nézi, mert felelős érted. Nemsoká nekem is ennyi idős lesz a lányom, még telefonja sincs, ahogy elnézem az életét, nincs is rá szüksége, ha lesz is, sima hívásra valót kap, ha később jobbat szeretne, diákmunkás pénzből olyat vesz, ami a vágya, ő dönti majd el, hogy mi a fontosabb saját pénzéből és ha valami gond lesz a telefonnal, szintén ő dolga. Mi olyan téma lehet egy 11 évesnek, ami nem tartozik a szüleire?
2016. szept. 18. 12:51
 12/75 anonim ***** válasza:
89%

Paranoiás, nincs jobb dolga :D mond meg neki hogy nem akarod hogy használja a telefonod mert az a tiéd.. és zárd le, utána majd nyomkodhasa ahogy akarja :D meg te is nyomkod az övét akkor majd lehet nemhasználja a tiedet :D

Amúgy szerintem attól fél hogy minden féle emberekkel beszélsz mert már majdnem mindenki azt csinálja, tisztelet a kivétel..

Azért gondolom ezt mert velem is beszélt egy 12 vagy 13 éves lány már nem tudom mennyi idős

( ő írt rám )beszéltünk 2 napig egy nap olyan 15 percet, és a harmadik napon találkozni akart velem és tudta hogy 17 vagyok, természetesen nem találkoztam vele :D

2016. szept. 18. 13:00
 13/75 anonim ***** válasza:
96%

11 évesen nem volt okostelefonom, de volt levelezőfüzetem, ami végülis egy "messenger" volt. :D

Ha anyukám elkérte volna, hogy olvasgassa, egyrészt szánalom lett volna, ha unatkozik, olvasson könyveket, másrészt abban a barátnőim titkai is benne voltak. És semmi olyan nem volt benne, kb melyik sztár tetszik, mik leszünk, ha nagyok leszünk, stb.

Le volt töltve egy fiú... 11 évesen annyi Nick Carter képet vágtam ki újságokból, mint egy sorozatgyilkos. Ma már egy gyerek sem lehet gyerek, csak egy titkolózó görcs.

2016. szept. 18. 13:26
 14/75 anonim ***** válasza:
97%

Kikészülnék, ha valaki olvasgatná a személyes üzeneteimet. És nem is azért mert olyan "hűdetitkos" dolgok vannak benne, hanem mert ez az én magánügyem. Csak arra tartozik akinek írom. Sajnálom, hogy édesanyád ennyire nem bízik benned.

Mikor legközelebb el akarja olvasni mit beszélsz a barátnőiddel, próbáld meg neki elmagyarázni, hogy amit beszéltek csak kettőtökre tartozik, és hogy a barátnőd VELED és NEM vele akarta megosztani ezeket.

Ha meg nem használ mondd, hogy te is bele akarsz nézni az ő telefonjába, és ha nem engedi, csapd ki a hisztit hogy mit akar eltitkolni a családja elől. Nem szép dolog, de ettől hátha észbekap.

2016. szept. 18. 13:46
 15/75 anonim ***** válasza:
98%

Na az ilyen #11-es szülőktől kapok sokszor frászt :)

A tipikus "ha 18 éves lesz a gyerek húzzon innen el albérletbe meg dolgozni" típus...

11 évesen nem csoda, ha már érdekelnek a fiúk, és szeretnél beszélgetni a bnőiddel ilyen-olyan dolgokról... az ilyen szülők nem is tudom mit gondolnak magukról. Nekik nem volt fiatalkoruk?

Istenem... ha a hülyeség fájna.......

19/f

2016. szept. 18. 13:56
 16/75 anonim ***** válasza:
0%

"Istenem... ha a hülyeség fájna...... "

19 evesen magyarazol a gyereknevelesrol, amikor meg mindig a suzleid tartanak el? :D

2016. szept. 18. 14:00
 17/75 anonim ***** válasza:
98%
Máq megbocsáss, de szerintem a kedves mamának nincs jobb dolga, minthogy belemásszon a magánéletedbe. Ez undorító. És akkor itt látok olyan válaszokat, hogy "mi rejtegetnie valója van egy 11 évesnek". Itt elvekről és jogokról van szó. Szerintem ezeket csinálhatod: 1. mutasd meg neki a válaszaink
2016. szept. 18. 14:05
 18/75 anonim ***** válasza:
0%
#18, a kedves mamanak az a kotelessege hogy odafigyeljen a 11 eves gyereke maganeletere. Nem a joga hanem a kotelessege.
2016. szept. 18. 14:08
 19/75 anonim ***** válasza:
98%

Fb-n töröld az üzeneteket (ennek nézz utána neten, ha nem tudod, hogy kell, ha nincs fent, szólj és leírom), a böngésző előzményeit szintén. Vagy töltsd le a messenger-t és hívásban beszélgess a barátaiddal (ha jó a neted), azt nem tudja visszanézni. De csinálhatsz másik fb-t is, tiltsd le azon, aztán ha valakivel valami bizalmasabbat akarsz megbeszélni, akkor egyszerűen jelentkezz át a "fiókváltás" opciónál és ha megbeszéltétek az illetővel a dolgot, akkor jelentkezz vissza az eredeti fb-dbe és töröld a "fiók eltávolítása" lehetőséggel (ezzel csak az egyszerű bejelentkezést törlöd).

Sajnálom, hogy ilyen anyukád van, engem csak azért szidott le, ha sok olyan ismerősöm van, akikről még nem is hallott semmit, de az is csak olyan 11-12 évesen volt. Megértem, hogy félt, de azért ez túlzás. Amint diákmunkára mehetsz majd (16 évesen, azt hiszem), vegyél magadnak egy telefont a SAJÁT pénzedből, amihez nem lesz semmi köze. De tényleg elég rossz lehet, hogy ennyire nem bízhatsz meg benne...ha mondasz a dologra valamit, úgyis csak ki fog nevetni, hogy "na, már visszapofázol is"...legalábbis én így jártam még régebben:)

2016. szept. 18. 14:11
 20/75 anonim ***** válasza:
98%
#18. vagyok csak nem fejeztem be :D 2. tényleg tedd le elé a telefont és mondd meg neki, hogy neked ez nem kell a gyomorgörcs, és ezzel csak azt érte el, hogy az ÉLETBE TÖBBET NEM FOGOD BELEAVATNI A DÖNTÉSEIDBE. Ennyi
2016. szept. 18. 14:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!