Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire gyakori, hogy egy...

Mennyire gyakori, hogy egy gyerek sokkal okosabb/intelligens, mint a szülei?

Figyelt kérdés

Anyám 43 évesen szült engem, a nővéremet pedig 23 évesen. Az a helyzet, hogy a családból én vagyok a legokosabb és azok alapján amit meséltek nekem, nem tudnak arról, hogy lett volna hozzám hasonló felmenőnk. Szóval az a kérdésem, hogy milyen gyakori az, hogy időskori szülésnél a gyerek okosabb/intelligensebb a szüleinél?

Szerintetek hogy lehetséges az, hogy a családomból, rokonságomból mindenkit túlszárnyalok? Lehetséges, hogy valami nagyon távoli felmenőmtől örököltem volna a jó géneket?

2016. szept. 16. 13:11
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
100%

Engem ez a rész fogott meg még az elején:

"Most az ELTE Informatika karán vagyok programtervező informatikus szakon, ahol csak a hallgatók 10%-a végez időben a képzéssel. Eddig (1 év elteltével) a tárgyaim 100%-át teljesítettem, szóval nagyon esélyes vagyok arra, hogy a kb. ~500 felvett hallgatóból egyike legyek annak az 50-nek, aki időben hozzájut a diplomájához."

Hohoho, ne bízd el magad, hidd el érhet még meglepetés.

Én elvégeztem csúszás nélkül ott a BSc-t és az MSc-t is, nem nagy szám megcsinálni. A többség csak b*szik tanulni. Ráadásul azóta lejjebb vették a követelményeket is kicsit.

Emiatt ne gondold, hogy hú de különlegesen okos vagy.

2016. szept. 18. 10:25
 42/44 anonim válasza:
A gimnáziumban ahova én jártam, nem hogy osztályelső nem lettem volna 4,5-ös átlaggal de lehet, hogy már arról is elbeszélgettek volna velem hogy biztosan ide akarok-e járni. 422 pont sem túl kivételes ennyi ponttal engem például fel se vettek volna az orvosira. 116-os iq-val nem hogy géniusz nem vagy de még csak kivételesen magas intelligenciáról sem beszélhetünk. Ez szinte átlagos. Nem azt mondom hogy ezek rossz eredmények, de sokan ennél sokkal jobb adottságokkal sincsenek így elszálva maguktól.
2016. okt. 7. 23:40
 43/44 anonim ***** válasza:

Kérdező, csak nem ő a haverod?:DD

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__ingatlan-vasarlas-elad..

Egy igazi eltés IT-zseni, magna cum laude diplomával, ami egészen különleges teljesítmény.:D

2016. okt. 8. 00:08
 44/44 anonim válasza:
Ne aggódj, ha ezt olvasod, én nem szidalmazni akarlak. Csak most olyan kétes mosoly ül az arcomaon, ahogy olvasom, hogy írod, hogy felvettek az ELTE-re stb. és én meg itt vagyok érettségi előtt és tuti, hogy az ELTE-re nem lesz elég a pontom, pedig az én IQ-m 133 és egyszerűen nem értem. Mehetek én is külföldre dolgozni. Hát a f****mat bele. Jó, tény, hogy sosem jöttem ki jól a tanáraimmal és mindig is lázadoztam - már csak koromnál fogva is - a suli ellen. Ennek most itt az eredménye, így jártam. Na mindegy. Ezt most csak úgy jól esett ide írni. Nem értem én ezt az iskolarendszer dolgot.
2019. máj. 2. 12:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!