Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire gyakori, hogy egy...

Mennyire gyakori, hogy egy gyerek sokkal okosabb/intelligens, mint a szülei?

Figyelt kérdés

Anyám 43 évesen szült engem, a nővéremet pedig 23 évesen. Az a helyzet, hogy a családból én vagyok a legokosabb és azok alapján amit meséltek nekem, nem tudnak arról, hogy lett volna hozzám hasonló felmenőnk. Szóval az a kérdésem, hogy milyen gyakori az, hogy időskori szülésnél a gyerek okosabb/intelligensebb a szüleinél?

Szerintetek hogy lehetséges az, hogy a családomból, rokonságomból mindenkit túlszárnyalok? Lehetséges, hogy valami nagyon távoli felmenőmtől örököltem volna a jó géneket?

2016. szept. 16. 13:11
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
96%
Jézusom, majdnem elhánytam magam, miközben olvastam az önfényezésedet. Nem vagy buta gyerek az biztos, de azért szült már anya intelligens/tehetséges gyereket anélkül, hogy az ilyen masszívan lenézte volna a saját rokonságát. Kapjál már a fejedhez egy picinykét, mert rettenetesen el vagy magadtól szállva, pedig "tehetséges" mércével mérve azért nem vered a plafont.
2016. szept. 16. 13:56
 12/44 anonim ***** válasza:
94%
Gyakori az a családokban, hogy a kisebb gyerekek a tehetségesebbek, mert egy csomó mindent ellesnek testvéreiktől. Az is hogy későbbi gyerek nagyobb késztetést éreznek a művelődésre, mert a fiatal szülők inkább a sportos programokat preferálják, míg a középkorúak jobban otthonülők, vagy éppen a kifinomultabb kulturális programokat kedvelik már (melyek kevesebb fizikai igénybevétellel járnak).
2016. szept. 16. 13:59
 13/44 anonim ***** válasza:
100%

Nahát, pedig az írásodból azt hittem olyan 15-16 év körüli kamaszlány lehetsz, aki hasonlítjatja minden egyes pontszámát a környezetéhez és próbálja bizonygatni, hogy ő mennyivel különb másoknál.

Kérdésedre válaszolva az a normális, hogy a gyerek túlszárnyalja szüleit. A szülők igyekeznek jobb körülményeket biztosítani a gyerekeiknek, így ők jóval nagyobb előnnyel indulhassanak az életutukon.

Leírásodból messze lerí, hogy csak a külsőségekre mész, kinek milyen a végzettsége, milyen eredményei vannak. Te jó ég a barátaid mit szólnak ehhez, őket is így méregeted?Az élet ennél kicsit többről szól. Kőkemény munkáról, alázatról, alkalmazkodásról, mások tiszteletéből, élethosszig tartó tanulásból és világlátottságból...ettől lesz bölcs valaki, nem pedig a hatalmas arcától és mások (különösen a családja) lenézésétől. Elvileg minél intelligensebb vagy, annál jobban kellene tisztelned a becsületes, keményen dolgozó, diploma nélküli embereket, tehát a te esetedben ez inkább fordítottan arányos lehet. Az érzelmi intelligenciáról meg ne is beszéljük, mert az nálad egyértelműen nem játszik.

A boldogság meg ugye egy teljesen más téma, akármilyen okos vagy, ez nem garancia a boldogságra.

Egyébként a képzésed nagyon jó, az ország egyik legjobb képzése (történetesen pont ismerem), de emellett még rengeteg dolog kell ahhoz, hogy boldogulj az életben. Még csak azt sem mondom, hogy garantált a jól fizető állás, mert ugye azért is kő keményen meg kell dolgozni, hiába jók az iskolai eredményeid.

Tehát összességében nagyon jól indulsz, nagyon jól tanulsz, de még rengeteg tanulnivalód van az életről.

2016. szept. 16. 14:03
 14/44 anonim ***** válasza:
100%
Az unokatesómnak 130-as IQ-ja van, az apjának is, az anyja "átlagos", a gyerek pedig egyke. Nem idősebb a hugomnál aki 14 éves az anyja pedig az enyémmel kb. hasonló korú 42 körül van
2016. szept. 16. 14:05
 15/44 A kérdező kommentje:

#9-es, jók ezek az idézetek.

Tisztában vagyok vele, hogy mennyi mindent nem tudok, talán részben ezért is van bennem egy olyan vágy, hogy egyre több és több dolgot tanuljak meg. Sajnálatos módon a tudásszomjamat ellensúlyozza egy-két rossz tulajdonságom, amit most nem részletezek.

#11-es, miért nézném le őket? Azért, mert fel lett téve egy kérdés, hogy miért érzem azt, hogy okosabb lennék náluk és leírtam pár tényt? Ugyan már... Nem nézem le őket. Hálás vagyok mindenért, amit értem tettek és nagyon szeretem őket. Igyekszek meghálálni mindent amit értem tettek. De ha neked a leírtakból az jön le, hogy én lenézem a családomat, akkor maradj ebben a tudatban ha neked így jó.

16/44 anonim ***** válasza:
100%

#8: Az intelligenciának semmi köze a telefonhasználathoz :)

Nem hogy nem nő, hanem kifejezetten csökken Európa IQ-ja: [link]

Azért a 116-os IQ nem egy nagy dolog :)

17/44 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd már vissza a csöpp monológodat arról, ahol virtuálisan méregeted, hogy mennyivel vagy különb. Okos ember elfogadja a tehetségét és él vele, nem pedig kérkedik.

Anonim trollfórumokon sem.

(Sajnos nagyon valóságszagú amit leírsz, és ahogy leírod az egészet, van ilyen ismerősöm az életben is... Vagy profi troll vagy, ez esetben emelem kalapom.)

2016. szept. 16. 14:10
 18/44 A kérdező kommentje:
Még annyit fűznék az egész kérdéshez, hogy a leírtak azok nem elegek ahhoz, hogy visszaadják azt, hogy milyen ember vagyok. Szóval örülnék ha nem kezdene el minden második válaszoló tippelni, hogy mekkora sutyerák vagyok, mert ezt és ezt meg ezt írtam. Történetesen nagyon jó példa ide, hogy az emberek nem arra figyelnek, hogyha valaki valamit jól csinál, hanem arra az egyetlen egy dologra, amit elront. Leírtam valamit, ami egy-két válaszolónak nem tetszik és már jönnek a feltételezések, hogy milyen ember vagyok...
2016. szept. 16. 14:10
 19/44 anonim ***** válasza:
45%

"Anno a szülőknek fogalmam nem volt arról, mi az az okostelefon, párnak volt max számítógépe, ma meg már egy kisiskolás is simán kezeli."

:D

Mivel nem létezett okostelefon, elég nehéz lett volna kezelni...

Egyébként a masik kommentelőnek: nem a szülői kor korrelál a gyerek intelligenciaszintjével a tanulmány szerint, hanem az édesanya végzettségének a gyerek születésekori szintje. Egyetem alatt babázó és egyetem után babázó szülők gyerekeit mérték össze.

2016. szept. 16. 14:24
 20/44 anonim ***** válasza:
50%
Értő olvasás nulla, utolsó
2016. szept. 16. 14:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!